7500 TL'ye 3DS Max ve vRay için Sistem Tavsiyesi

Bu arada, ekonomiden mezun olmuşsun, ben izmir üniversitesindeyim, mimarlıkta. :)

Şimdi rapid mod samsunga özel bir şey. SSD'yi 1.9 kat hızlandırıyor.

Raid0 ise, pilleri seri bağlamak gibi düşün bir nebze öyle çünkü. Tek bir ssd alırsan diyelim saniyede 500 mb dosya yazcaksın. Ama iki tane ssd alıp raid0 yaparsan 1000 mb yazacaksın. Raid0 kısaca bu mantıkta. O yüzden insanlar bir tane 500 gb almak yerine iki tane 250 gb alıp raid0 yapıyorlar.

Ama bütçede diğer parçalardan yer kalmadığı için ben sana 840 evo alıp rapid modda kullanmanı önerdim. Rapid mod ile 1.9 kat hızlı hale getirip kullanabilirsin.

Samsung'da direk raid özelliği var mı diye sordun. Hayır bu ancak iki tane SSD alarak mümkün oluyor, yani Raid0 iki tane SSD'yi birleştirme yöntemlerinden sadece bir tanesidir. Bir çok raid seçeneği mevcut.

Ayrıca samsung'da evo ile pro arasında ömür farkı var. Evo 15 yıl ise pro 45 gibi düşün.
Yani senin önerdiğin tek SSD'yi alırsam performans 1.9 kat artıyor. Arkadaşın dediği 2 SSD alıp birbirine raid yaparsam 2 kat artıyor. Yani raid yapmanın bana getirisi extra 0.1 kat mı oluyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani senin önerdiğin tek SSD'yi alırsam performans 1.9 kat artıyor. Arkadaşın dediği 2 SSD alıp birbirine raid yaparsam 2 kat artıyor. Yani raid yapmanın bana getirisi extra 0.1 kat mı oluyor?
Benim önerdiğim SSD'ye bakarsan 840 Evo seçtiğimi göreceksin. Yani hem RAID hemde RAPID hizmetinden yararlanacaksın. :)
 
Benim önerdiğim SSD'ye bakarsan 840 Evo seçtiğimi göreceksin. Yani hem RAID hemde RAPID hizmetinden yararlanacaksın. :)
Bu extra yapılacak olan 400 tl'lik masrafa değecek bir performan artışı mı olacak peki? Atıyorum 1 saatte aldığım renderi yarım saatte mi alacağım? Bu kadar fark olacak mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 840 evo rapid modda yetecek sana. Render süresine etki eden faktörlerden biri de bitmaplerin diskten okunup belleğe alınması. Zaten normal ssd bunu karşılayacak kapasitede, için rahat olsun. Fazladan 400 lira vermene gerek yok eğer 250 gb yetecekse. Bütçe varsa alınır güzel olur o ayrı. Ama zaten normal SSD 3ds max için render ihtiyacını fazlasıyla karşılayacaktır.

Arkadaş hala 3ds max'te v-ray ile render almanın ne olduğu bilmediği halde yazıp yazıp duruyor anlamakta güçlük çekiyorum bir insan bilmediği bir konu hakkında ne cüretle konuşur, insan yönlendirir.

Bazı arkadaşlar anlasın diye paylaşıyorum. Ortalama çözünürlük ve boyut. Profesyonel dokulardır hepsi.
Yani sahneye 200 tane materyal atayacağım diyen varsa gitsin pci-ex ssd alsın ne diyeyim. Kalkıpta bana burda ben iki tane ssd bağlar seni geçerim gibisinden çocuk çocuk cevaplar yazmayın. Bütçe sınırı olmasa bizde biliyoruz Raid'i Rapid modu aslanlar.
render.jpg


:ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:
Niye MSI öneriyorsun sorusuna verilen cevap ''Çünkü biz reklam alıyoruz onlardan'' olacaktı. Klavyesi sürştü heralde arkadaşın.

Asus kendi anakartında kendi ekran kartını istiyor. Zotax Gtx 760'ı Corshair V Formula Z'ye taktığımda hatırlamadığım bir iki özelliği kullanmak istediğimde böyle bir uyarı almıştım. Oradan biliyorum.

Bu sitede körü körüne MSI önerme hastalığı var özellikle moderatörlerin bazılarında. Forumda sistem toplama konularına gir, göreceksin.

@SypeR
Under RAPID mode Limitations:
3) RAIDmode sets is not supported as an accelerated drive.

http://www.samsung.com/global/busin...ds/Samsung_Magician_43_Installation_Guide.pdf

Ya bir tane daha 840 evo alıp bize raid0 yaptıktan sonra rapid modu açıp performans şovu yapar mısın. Çok istiyoruz lütfen. Kingston alıp Raid0 yapanlar enayi mi şimdi.

Ben sabırsızlıkla bekliyorum, 2 tane 840 evo alıp Raid0 yapıp Rapid Modu açmanı.
#UnutmaUnutturmaTechnopat


Ekleme :

Bu arada en az %20 kadar hızlanacaktır render dedin ya, bu iddia ile eline iki tane SSD alıp satmak için herhangi bir tasarım ofisine gider misin ? Rica ediyorum bunu yap. Piyasadaki binlerce mimar, tasarımcı, modelleme uzmanı ucu ucuna yetiştirdikleri final renderlarını erken bitirip bir çay kahve falan içsinler. Sana da ne istersen verirler artık. Oh kebap.
 
Son düzenleme:
Hızlandırılmış sürücü olarak bahsettiğin şey RAID ile bağlantılı değil. Zira olsaydı şimdiye kadar makale bulmuştum.

Ayrıca kimden reklam alıp almadığım seni ilgilendirmez dostum. Ben bu işten para kazanmıyorum. Azıcık olsun şu kafanıza doğru bilgileri sokmak istiyorum ama boşuna uğraşıyoruz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı