7500 TL'ye yayın için PC toplama

xFriendly

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar, 7500 TL civarında bir sistem toplamak istiyorum ancak diğer sistem toplayanlardan bir farkım var. Sistemi Twitch yayıncılığı için kullanmayı düşünüyorum ve bu fiyat içerisinde monitörüm yok. OEM sisteminden çok anlamam fakat AMD için çok ön yargılıyım neden bende bilmiyorum ancak AMD alırsam param boşa gidecekmiş gibi hissediyorum cahilliğime verin, bu nedenle Intel toplamak istiyorum. Şöyle bir şansım var mıdır? Parayı Recep ve Ali abiye verip onların topladığı bir PC'yi kullanmak güzel olurdu :) Kafam çok karışık bir netlik yok kafamda düşündüğüm sistem:
Tüm önerilerinize açığım (AMD dışında) kafam oldukça karıştı, acelem yok PC'yi almak için ucuza getirmek ve kaliteli ürünler alabilmek için 1 ay süre kadar bekleyebilirim. Hem tüm parçaları tek bir yerden toplayıp, bir sorun olduğunda direk orayla muhatap olmak, hemde farklı farklı yerlerden ucuza getirmeye çalışmak. Örnek vermek gerekirse, A firması işlemciye 1700 lira fiyat verirken ekran kartına 2500 istiyor ancak B firması işlemciye 2000 istiyorken ekrana 1500 istiyor. A firmasından işlemciyi B firmasından ekranı alarak bu şekilde çok daha ucuza getirebilirim diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Br.Visatha Kullanım amacına göre işlemciye yüklenmesi daha mantıklı, GTX 1080 gerekli değil.

Yayın yapmak isteyip de ön yargılarına yenik düştüğü için AMD istemeyen birine Intel sistem önermek üzücü olacak yalnız.
Son kısmı anlamadım hocam (yayın yapmakla ilgili olan yazınızı) maalesef ne demek istediğinizi :/

Bence Monitör hariç 7500 TL'ye GTX1080 sistem toplayabilirsiniz
Hocam 1080 alsam da monitörüm olmadan bir iş görmeyecek :D 1080 benim için bir tık ileride kalıyor yayın için olacağından işlemci önceliğim var 1070 bana yeterli diye düşünüyorum bu bağlamda.

Hocam sonradan pişman olursunuz, bence Ryzen toplayın.

Zaten AMD yeni Zen mimarisiyle eski alışkanlıklarını aştı. Zaten AMD 64 bit mimarisini ilk getiren firmaydı, getirdiğinde diğer firmalar ve kullanıcılar 64 bite gerek yok 32 bit devam demişlerdi. Ancak sonradan 64 bite döndüler. Size tavsiyem yeni Zen mimarisine ön yargıyla bakmamanız ve bu bağlamda Ryzen sistem toplamanız.

(Twitch yayını yapacaksanız bence de Ryzen toplamayı bir düşünün. Intel toplamak isterseniz örnek bir liste yaptım yinede.)

Alttaki sistem 7.470 ₺ gibi bir fiyat tutuyor. Ekran kartını Amazon.de 'den alırsanız daha da ucuza gelebilir. (Amazon.com 'da aynı ekran kartı 2.300 ₺ tutuyor vergi ve kargo dahil. Amazon.de 'de kargo ücretsiz olduğu için daha da ucuza gelebilir. Örneğin başka bir amazon avantajı: işlemci soğutucu amazon.com 'da 410 ₺ gibi bir fiyata geliyor.)

İşlemci: https://www.itopya.com/Intel-Core-i...GHz-8MB-Onbellek-14nm-Islemci-BX80677I77700K/
İşlemci Soğutucu: SilverStone Tundra Serisi TD02-E Intel 775/115X/1366/2011 AMD AM2/AM3/FM1/FM2 Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi (SST-TD02-E)
Anakart: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 Intel Anakart Anakart
Ram: G.Skill RipjawsV 16GB(2x8GB) 2400MHz DDR4 Ram F4-2400C15D-16GVR - incehesap.com
Ekran Kartı: ASUS Ekran Kartı STRIX-GTX1080-A8G OpenGL®4.5 GDDR5x8GB 256-bit DVI-D HDMI 2.0 Regular DP En Uygun Fiyatlarla Bilisimport.com'da
HDD: WD 1TB Blue Sata3 7200rpm 64 Mb Hard Disk (WD10EZEX) - incehesap.com
SSD: Samsung 850 Evo 250 gb 540MB/520MB SSD MZ-75E250BW - incehesap.com
Kasa: NZXT S340 Siyah ATX Kasa Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
Güç Kaynağı: Corsair RMx Serisi RM750x CP-9020092-EU 750 Watt 80+ Gold Power Supply - incehesap.com

Hocam sonradan pişman olursunuz, bence Ryzen toplayın.

Zaten AMD yeni Zen mimarisiyle eski alışkanlıklarını aştı. Zaten AMD 64 bit mimarisini ilk getiren firmaydı, getirdiğinde diğer firmalar ve kullanıcılar 64 bite gerek yok 32 bit devam demişlerdi. Ancak sonradan 64 bite döndüler. Size tavsiyem yeni Zen mimarisine ön yargıyla bakmamanız ve bu bağlamda Ryzen sistem toplamanız.
Çok teşekkür ederim fakat Intel toplamak istiyorum AMD'den bir gram olsun anlamıyorum ve sevmiyorum içim hiç rahat etmez alsamda.

(Twitch yayını yapacaksanız bence de Ryzen toplamayı bir düşünün. Intel toplamak isterseniz örnek bir liste yaptım yinede.)

Alttaki sistem 7.470 ₺ gibi bir fiyat tutuyor. Ekran kartını Amazon.de 'den alırsanız daha da ucuza gelebilir. (Amazon.com 'da aynı ekran kartı 2.300 ₺ tutuyor vergi ve kargo dahil. Amazon.de 'de kargo ücretsiz olduğu için daha da ucuza gelebilir. Örneğin başka bir amazon avantajı: işlemci soğutucu amazon.com 'da 410 ₺ gibi bir fiyata geliyor.)

İşlemci: https://www.itopya.com/Intel-Core-i...GHz-8MB-Onbellek-14nm-Islemci-BX80677I77700K/
İşlemci Soğutucu: SilverStone Tundra Serisi TD02-E Intel 775/115X/1366/2011 AMD AM2/AM3/FM1/FM2 Uyumlu Sıvı Soğutma Sistemi (SST-TD02-E)
Anakart: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 Intel Anakart Anakart
Ram: G.Skill RipjawsV 16GB(2x8GB) 2400MHz DDR4 Ram F4-2400C15D-16GVR - incehesap.com
Ekran Kartı: ASUS Ekran Kartı STRIX-GTX1080-A8G OpenGL®4.5 GDDR5x8GB 256-bit DVI-D HDMI 2.0 Regular DP En Uygun Fiyatlarla Bilisimport.com'da
HDD: WD 1TB Blue Sata3 7200rpm 64 Mb Hard Disk (WD10EZEX) - incehesap.com
SSD: Samsung 850 Evo 250 gb 540MB/520MB SSD MZ-75E250BW - incehesap.com
Kasa: NZXT S340 Siyah ATX Kasa Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
Güç Kaynağı: Corsair RMx Serisi RM750x CP-9020092-EU 750 Watt 80+ Gold Power Supply - incehesap.com
Hocam sisteminizi inceledim fikirleriniz için teşekkür ederim güzel olmuş power sub ve sıvı soğutma biraz fazla geldi bana bir de ekran kartını gtx1070 yaparsak sanırım monitörede yer kalır biraz :)

Recep ve Ali abiye toplatabilsem bir Intel şöyle rahat rahat yatağımda uyuyabilsem ne vardı :D

Hocam Ryzen 1800x :(
AMD istemiyorum :(

Hocam sisteminizi inceledim fikirleriniz için teşekkür ederim güzel olmuş power sub ve sıvı soğutma biraz fazla geldi bana bir de ekran kartını gtx1070 yaparsak sanırım monitörede yer kalır biraz :)
Hmm monitörde alacaksanız eğer işlemci, anakart, işlemci soğutucu ve güç kaynağını alttaki modellerle değiştirin derim. Böylece monitör için daha çok bütçe ayrılabilir. Performans olarakta pek birşey kaybetmiyorsunuz esasında bu değişikliklerle.
(Alttaki FSP güç kaynağı gayet güvenilirdir eğer merak ederseniz. 5 Yıl da garantisi mevcut. Linkini koyduğum tüm mağazalarda rastgele seçim değil güvenilir yerlerdir.)
- https://www.itopya.com/Intel-Core-i7-7700-Soket-1151-36GHz-8MB-Onbellek-14nm-Islemci-BX80677I77700/
- https://www.itopya.com/Cooler-Master-Hyper-212X-Islemci-Sogutucusu/
- MSI H270 GAMING M3 Soket LGA1151 DDR4 2400MHz GLAN (Killer) SATA 6GB/s M.2 USB 3.1 ATX Anakart - incehesap.com
veya
- Gigabyte GA-H270-Gaming 3 Intel Anakart Anakart
- [URL='http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8255']FSP HD700 Hydro 700W 80+ BRONZE Güç kaynağı - inventus
[/URL]
Bu değişiklikler size yaklaşık 1.050 ₺ kazandırıyor.

Ekran kartını da GTX 1070'e düşürmek isterseniz:
MSI GeForce GTX 1070 ARMOR 8GB 256BİT EKRAN KARTI Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
veya
MSI GTX 1070 GAMING X 8G ekran kartı - inventus
bu iki model tercih edilebilir. Bana kalırsa Armor daha iyi bir seçim fiyatından dolayı. Gaming X'in soğutması ve frekansları daha iyi ama Armor'da gayet yeterli. Zaten frekansa pek takılmayın arada FPS - performans farkı neredeyse hiç hissedilmez pratikte.

Ana Sayfa - MSI Promotions
Birde MSI'ın kampanyası varmış 14 mayısa kadar. GTX 1070 Armor alırsanız 120 ₺ para iadesi var. Yanına da yukarda linkini attığım MSI H270 Gaming M3'ü alırsanız bununda 60 ₺ para iadesi var. Anakart ve ekran kartı aldığınız için ekstra 40 ₺ para iadesi de varmış. Toplam 220 ₺ indirim yapar. Güzel fırsat.

Hmm monitörde alacaksanız eğer işlemci, anakart, işlemci soğutucu ve güç kaynağını alttaki modellerle değiştirin derim. Böylece monitör için daha çok bütçe ayrılabilir. Performans olarakta pek birşey kaybetmiyorsunuz esasında bu değişikliklerle.
(Alttaki FSP güç kaynağı gayet güvenilirdir eğer merak ederseniz. 5 Yıl da garantisi mevcut. Linkini koyduğum tüm mağazalarda rastgele seçim değil güvenilir yerlerdir.)
- https://www.itopya.com/Intel-Core-i7-7700-Soket-1151-36GHz-8MB-Onbellek-14nm-Islemci-BX80677I77700/
- https://www.itopya.com/Cooler-Master-Hyper-212X-Islemci-Sogutucusu/
- MSI H270 GAMING M3 Soket LGA1151 DDR4 2400MHz GLAN (Killer) SATA 6GB/s M.2 USB 3.1 ATX Anakart - incehesap.com
veya
- Gigabyte GA-H270-Gaming 3 Intel Anakart Anakart
-
FSP HD700 Hydro 700W 80+ BRONZE Güç kaynağı - inventus
Bu değişiklikler size yaklaşık 1.050 ₺ kazandırıyor.

Ekran kartını da GTX 1070'e düşürmek isterseniz:
MSI GeForce GTX 1070 ARMOR 8GB 256BİT EKRAN KARTI Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
veya
MSI GTX 1070 GAMING X 8G ekran kartı - inventus
bu iki model tercih edilebilir. Bana kalırsa Armor daha iyi bir seçim fiyatından dolayı. Gaming X'in soğutması ve frekansları daha iyi ama Armor'da gayet yeterli. Zaten frekansa pek takılmayın arada FPS - performans farkı neredeyse hiç hissedilmez pratikte.

Ana Sayfa - MSI Promotions
Birde MSI'ın kampanyası varmış 14 mayısa kadar. GTX 1070 Armor alırsanız 120 ₺ para iadesi var. Yanına da yukarda linkini attığım MSI H270 Gaming M3'ü alırsanız bununda 60 ₺ para iadesi var. Anakart ve ekran kartı aldığınız için ekstra 40 ₺ para iadesi de varmış. Toplam 220 ₺ indirim yapar. Güzel fırsat.
Sistemi inceledim güzel geldi bunu değerlendireyim GTX 1070 Armor ile GTX 1070 Gaming X'in ne gibi farkları vardır bana nasıl etkisi olur bunları da araştırmaya çalışıyorum çok fazla bilgili olmadığım için bu konularda. İnternet sitelerinde piyasaya göre çok daha uygun parçalar bulabiliyorum ancak siteleri pek tanımadığım için çok fazla da güvenemiyorum. Burada yeni olduğum için kişisel mesaj buradan nasıl atılıyor bilmiyorum sen biliyorsan bana yazar mısın? @20 Percent. Müsait olursan eğer seninle birlikte bir sistem toplayalım.

Güvenilir siteleri araştırıyorum her siteyi gezip alacağım sisteme karar verebilsem en azından onun üzerinde en uygunlarını araştırırım fakat alacağım sistemi de kesinleştiremediğim için elim kolum bağlı bir şekilde bekliyorum öylece sudan çıkmış balık gibi. :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı