7500F, 7700XT ekran kartı ile 380Hz monitör kullanılabilir mi?

• Konuyu başlatan 579182
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 431

579182

Decapat
Merhaba sistemim şu şekilde,
7500F işlemci.
7700XT ekran kartı.
32 GB RAM.
Bu sistemle 380 Hz monitör alsammi bilemedim. Bütçem var 15.000TL civarı şu monitörü buldum
ASUS ROG STRIX XG259QNS 24.5 inç 380Hz 0.3ms
Bu monitörün yerine 2K 240 Hz monitör mü alsam dedim bulamadım da bilemiyorum FPS bazen 350'nin altına düşüyor Valorant'ta CS de özellikle genelde 300 falan alıyorum monitör şimdi 380 Hz olunca bir anda 400 FPS'e çıkınca bir kasma falan olmaz mı? Yani bu sistemle 380 Hz monitör almak mantıklı mı?

Mevcut monitörün nedir? 380Hz monitör alırsanız bahsettiğiniz oyunlarda o işlemci ile istediğiniz FPS ve akıcılığı alamazsın tavsiyem yeterli bir monitörün varsa işlemcini yükseltmendir.

Bu sistemle 380 Hz monitör alsammi bilemedim. Bütçem var 15.000TL civarı
Hikayeli oyunda oynarım dersen 2K al.

En mantıklısı 2K 180Hz bir monitör almanız olacaktır. CS veya Valorant tarzı oyunlarda 380Hz monitör ile 380FPS alsanız bile akıcı şekilde oynasanız bile tam akıcılığı yakalayamazsınız, sebebi çok basit. %1´lik FPS değerleri 400FPS alan birisinin ortalama 250-300 FPS civarında olması.

Merhaba sistemim şu şekilde,
7500F işlemci.
7700XT ekran kartı.
32 GB RAM.
Bu sistemle 380 Hz monitör alsammi bilemedim. Bütçem var 15.000TL civarı şu monitörü buldum
ASUS ROG STRIX XG259QNS 24.5 inç 380Hz 0.3ms
Bu monitörün yerine 2K 240 Hz monitör mü alsam dedim bulamadım da bilemiyorum FPS bazen 350'nin altına düşüyor Valorant'ta CS de özellikle genelde 300 falan alıyorum monitör şimdi 380 Hz olunca bir anda 400 FPS'e çıkınca bir kasma falan olmaz mı? Yani bu sistemle 380 Hz monitör almak mantıklı mı?
bende bu monitör var tavsiye ederim sormak istediğin birşey olursa cevaplarım.

bende bu monitör var tavsiye ederim sormak istediğin birşey olursa cevaplarım.
23.8 yada 24.5 ekran istiyorum maalesef ama çok teşekkürler yinede

En mantıklısı 2K 180Hz bir monitör almanız olacaktır. CS veya Valorant tarzı oyunlarda 380Hz monitör ile 380FPS alsanız bile akıcı şekilde oynasanız bile tam akıcılığı yakalayamazsınız, sebebi çok basit. %1´lik FPS değerleri 400FPS alan birisinin ortalama 250-300 FPS civarında olması.
Pek anlayamadim dediğinizi biraz açma şansıniz varmı kusura bakmayın

Hikayeli oyunda oynarım dersen 2K al.
27 ekran istemiyorum maalesef ama sağolun başka öneriniz varmı?

Neden tam akıcılığı yaşayamam ki onu pek anlayamadım biraz açıklama şansınız varmı zahmet olmazsa

23.8 yada 24.5 ekran istiyorum maalesef ama çok teşekkürler yinede

27 ekran istemiyorum maalesef ama sağolun başka öneriniz varmı?
2K çözünürlükte 24 inc adam akıllı bir monitör yok. Ya 60 hz ya da fiyatları uçuk. 27 inc istememenizin temel nedeni nedir ?

Neden tam akıcılığı yaşayamam ki onu pek anlayamadım biraz açıklama şansınız var mı zahmet olmazsa

Mesela 280Hz bir monitörün var ve CS2 oynuyorsun, ortalama 300FPS alıyorsun. Akıcı şekilde oyunu oynarsın, ancak arada çok minik takılmalar yaşarsın(yarım saniye bile sürmez), bunun sebebi ortalama 300FPS alan birisinin %1´lik FPS değeri 200-250 bandında olmasıdır. %1´lik FPS değeri Hz değerinden düşük olduğu için tam akıcılığı yaşayamazsın. Tam akıcılık için %1 FPS değerinin Hz değerinden yüksek olması önemlidir. AAA oyunlarda çok önemli olmaz, ancak CS2, Valorant tarzı oyunlarda önemlidir.

2K çözünürlükte 24 inc adam akıllı bir monitör yok. Ya 60 hz ya da fiyatları uçuk. 27 inc istememenizin temel nedeni nedir ?
27 inç FPS oyunları için uygun değil e sporcularda 23.8 24.5 kullanıyor o yüzden içime sinmiyor

Mesela 280Hz bir monitörün var ve CS2 oynuyorsun, ortalama 300FPS alıyorsun. Akıcı şekilde oyunu oynarsın, ancak arada çok minik takılmalar yaşarsın(yarım saniye bile sürmez), bunun sebebi ortalama 300FPS alan birisinin %1´lik FPS değeri 200-250 bandında olmasıdır. %1´lik FPS değeri Hz değerinden düşük olduğu için tam akıcılığı yaşayamazsın. Tam akıcılık için %1 FPS değerinin Hz değerinden yüksek olması önemlidir. AAA oyunlarda çok önemli olmaz, ancak CS2, Valorant tarzı oyunlarda önemlidir.
%1 lik fps ne anlamadım ama onun bende hz değerinden yüksek olduğunu nasıl anlarım sistemimi inceledinizmi ? Mesela ben şimdi combatr nin 360 hz monitör videosunu izliyorum valorantta 300 un üstünde FPS almıyor ama çok akıcı oynuyor hiç kasmıyor ileriye dönük şekilde bakacak olursak 360 daha iyi değil mi?

Tam akıcılık derken ben yine 360 hz yi yaşarım ama aradaki ufak takilmalardan dolayimi tam yasayamazsiniz diyosunuz yoksa o %1 Lik FPS düşük olunca ben 240 hz felanmi Alicam hangisi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı