7500F, 7700XT ekran kartı ile 380Hz monitör kullanılabilir mi?

• Konuyu başlatan 579182
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 431
27 inç FPS oyunları için uygun değil e sporcularda 23.8 24.5 kullanıyor o yüzden içime sinmiyor

Dostum öncelikle eğer E-Sporcu değilsen ve CS gibi oyunları monitörün dibine girerek oynamıyorsan, 24 yerine 27 alabilirsin.

1080p 24inç monitöre yaklaştığın zaman pikselleri göremezsin, bu da CS gibi oyunlarda oyun keyfini arttırır.

1080p 27 inç monitörlerin dibine yaklaşırsan pikselleri hafif görebilirsin, 27 inç olmasından kaynaklı adamları görmeni zorlaştırır. Eğer monitörün dibine girmiyorsan 27 alınması tarafındayım, çünkü Film Dizi izlemek 27 inç bir monitörde çok daha keyifli oluyor.

1440p 27 inç bir monitöre yaklaşırsan pikselleri göremezsin. Ancak 27 inç olduğu için yine CS de adamları ayırt etmek 24 inçe kıyasla zor olur. Ancak bu sefer 27 inç ve 1440p ile çok daha kaliteli bir ekrana sahip olursun.

Mesela 280Hz bir monitörün var ve CS2 oynuyorsun, ortalama 300FPS alıyorsun. Akıcı şekilde oyunu oynarsın, ancak arada çok minik takılmalar yaşarsın(yarım saniye bile sürmez), bunun sebebi ortalama 300FPS alan birisinin %1´lik FPS değeri 200-250 bandında olmasıdır. %1´lik FPS değeri Hz değerinden düşük olduğu için tam akıcılığı yaşayamazsın. Tam akıcılık için %1 FPS değerinin Hz değerinden yüksek olması önemlidir. AAA oyunlarda çok önemli olmaz, ancak CS2, Valorant tarzı oyunlarda önemlidir.

Mesela Rust'ta 100-120 falan alıyorum ultrada orada takılma yaşar mıyım mesela ben şöyle anladım eğer mesela 380 Hz monitör ile 300 FPS alırsam ve 350 arasında gidip gelirse hiç 380'in üstüne cikmazsa hiç takılma yaşamam değil mi? Çünkü combatrnin videosunda 300'un üstüne çıkmıyor hiç kasma yok yani ben şimdi dediğim gibi olursa 350 FPS'i geçmeden oynarsam sabit 300 FPS alırsam 300 Hz'yi takılmadan oynarım yani Rust'ta da gecmeyedegi için 120 FPS takılmadan oynayacağım doğru mu?

Dostum öncelikle eğer E-Sporcu değilsen ve CS gibi oyunları monitörün dibine girerek oynamıyorsan, 24 yerine 27 alabilirsin.

1080p 24inç monitöre yaklaştığın zaman pikselleri göremezsin, bu da CS gibi oyunlarda oyun keyfini arttırır.

1080p 27 inç monitörlerin dibine yaklaşırsan pikselleri hafif görebilirsin, 27 inç olmasından kaynaklı adamları görmeni zorlaştırır. Eğer monitörün dibine girmiyorsan 27 alınması tarafındayım, çünkü Film Dizi izlemek 27 inç bir monitörde çok daha keyifli oluyor.

1440p 27 inç bir monitöre yaklaşırsan pikselleri göremezsin. Ancak 27 inç olduğu için yine CS de adamları ayırt etmek 24 inçe kıyasla zor olur. Ancak bu sefer 27 inç ve 1440p ile çok daha kaliteli bir ekrana sahip olursun.
Evet ben 23.8 yada 24.5 alacağım ama attığım monitörde izlenebilir 24.5 yazıyor 25 inch yazıyor gerçek inc 24.5 demi attığımda? 27 kesinlikle almayacağım size başka sorular sordum onlara cevap verme şansınız varmı acaba

%1'lik FPS ne anlamadım ama onun bende Hz değerinden yüksek olduğunu nasıl anlarım sistemimi incelediniz mi? Mesela ben şimdi combatrnin 360 Hz monitör videosunu izliyorum Valorant'ta 300'un üstünde FPS almıyor ama çok akıcı oynuyor hiç kasmıyor ileriye dönük şekilde bakacak olursak 360 daha iyi değil mi?

Tam akıcılık derken ben yine 360 Hz'yi yaşarım ama aradaki ufak takilmalardan dolayı mı tam yasayamazsiniz diyosunuz yoksa o %1'lik FPS düşük olunca ben 240 Hz falan mı alacağım hangisi?

Bak dostum. Bu fotoğrafı PCHOASI TV´nin videosundan aldım.

1740849904854.png

Bak burada AVG FPS değeri mevcut. Bu FPS değeri 370.
Ancak alt tarafta %1´lik FPS değeri var. O ise 135.
Mesela sen böyle FPS alsan ve 380Hz monitörün olsa tam akıcı bir his alamazsın. %1´lik FPS değerinin de 380FPS ve üzeri olması gerek.

Mesela Rust'ta 100-120 falan alıyorum ultrada orada takılma yaşar mıyım mesela ben şöyle anladım eğer mesela 380 Hz monitör ile 300 FPS alırsam ve 350 arasında gidip gelirse hiç 380'in üstüne cikmazsa hiç takılma yaşamam değil mi? Çünkü combatrnin videosunda 300'un üstüne çıkmıyor hiç kasma yok yani ben şimdi dediğim gibi olursa 350 FPS'i geçmeden oynarsam sabit 300 FPS alırsam 300 Hz'yi takılmadan oynarım yani Rust'ta da gecmeyedegi için 120 FPS takılmadan oynayacağım doğru mu?

Şöyle söyleyeyim, kullandığın monitör 380Hz diyelim, ve sen akıcı bir his istiyor isen 380FPS veya 380FPS´nin üzerini almalısın.

Eğer 380Hz monitörün var ise ve 300FPS alıyor isen 300Hz görürsün.

Rust oyununda zaten 300FPS üzerine çıkamadığınız için bir problem yaşamazsınız. O oyun CS gibi bir rekabetçi oyun değil. %1´lik FPS değerleri bu tarz oyunlarda çok önemli değil. En önemli olduğu oyunlar CS2, Valorant vb. oyunlar

Eki Görüntüle 2435736

Mesela sen böyle FPS alsan ve 380Hz monitörün olsa tam akıcı bir his alamazsın. %1´lik FPS değerinin de 380FPS ve üzeri olması gerek.

Şöyle söyleyeyim, kullandığın monitör 380Hz diyelim, ve sen akıcı bir his istiyor isen 380FPS veya 380FPS´nin üzerini almalısın.

Rust oyununda zaten 300FPS üzerine çıkamadığınız için bir problem yaşamazsınız. O oyun CS gibi bir rekabetçi oyun değil. %1´lik FPS değerleri bu tarz oyunlarda çok önemli değil. En önemli olduğu oyunlar CS2 ve Valorant vb. oyunlar
Yani 380 in üstüne cikmazsa mesela yani 320 nin üstüne çıkmıyor diyelim valoda 380 in üstüne çıkmayacağı için dalgalanma olmaz yani demi? Siz akıcı oynayamazsin derken o hz yi geçip düşünce oluşan yarım saniyelik kasmadan bahsediyorsunuz demi? Yoksa ben yine valoda 300 deyken 300 hz gibi hissiyat alırım yani

Eki Görüntüle 2435736

Rust oyununda zaten 300FPS üzerine çıkamadığınız için bir problem yaşamazsınız. O oyun CS gibi bir rekabetçi oyun değil. %1´lik FPS değerleri bu tarz oyunlarda çok önemli değil. En önemli olduğu oyunlar CS2, Valorant vb. oyunlar
240 hz 2 k monitör yok heralde peki 360 hz 2 k cokmu aşar butcemi?

Yani 380'in üstüne cikmazsa mesela yani 320'nin üstüne çıkmıyor diyelim Valorant'ta 380'in üstüne çıkmayacağı için dalgalanma olmaz yani değil mi? Siz akıcı oynayamazsin derken o Hz'yi geçip düşünce oluşan yarım saniyelik kasmadan bahsediyorsunuz değil mi? Yoksa ben yine Valorant'ta 300'deyken 300 Hz gibi hissiyat alırım yani

Evet 380Hz bir monitörün varsa ve 300FPS alıyorsan 300Hz alıyorsun demektir. Sadece özellikle CS2´de %1´lik FPS çok önemli oluyor, çünkü çok aşağı olduğu zaman hafif droplar girebiliyor. Onun dışında bir problem olmaz.

Eki Görüntüle 2435736

Benim kafamı karıştıran şey sizin tam akıcılık alamazsınız dediğiniz yer ben yine 300 FPS aliyorken yine 300 hz görürüm ama arada yarım saniyelik drop olur o yüzden mi tam akıcılık alamam onu anlayamadım yoksa ben şuan bunu alsam kasicakmi 300 FPS de de 300 FPS te 60 hz gibi yada 144 hz gibimi hissedicem anlamadım

240 Hz 2 k monitör yok herhalde peki 360 Hz 2 k cokmu aşar bütçe mi?

2K 240Hz monitörler mevcut. Bulunabilir. Ancak 2K çözünürlüğe yükselttiğin zaman alacağın FPS düşer. Yani 2K 360Hz bir monitör asla önermem. 2K 180 veya 2K 240 en mantıklı seçenekler olur.

Benim kafamı karıştıran şey sizin tam akıcılık alamazsınız dediğiniz yer ben yine 300 FPS aliyorken yine 300 hz görürüm ama arada yarım saniyelik drop olur o yüzden mi tam akıcılık alamam onu anlayamadım yoksa ben şuan bunu alsam kasicakmi 300 FPS de de
Dostum hayır kasma falan yaşamazsın, drop ve kasmalar farklı şeylerdir. Oyun içerisinde bu hafif dropu çoğu kişi hissetmez bile. Ancak ben bu dropu hissediyorum. Dikkatli birisi olduğum için. Ancak dediğim gibi bu drop sürekli yaşanmaz. Çok nadiren özellikle oyun başladığında 1-2 defa yersin veya yemezsin.

2K 240Hz monitörler mevcut. Bulunabilir. Ancak 2K çözünürlüğe yükselttiğin zaman alacağın FPS düşer. Yani 2K 360Hz bir monitör asla önermem. 2K 180 veya 2K 240 en mantıklı seçenekler olur.

Dostum hayır kasma falan yaşamazsın, drop ve kasmalar farklı şeylerdir. Oyun içerisinde bu hafif dropu çoğu kişi hissetmez bile. Ancak ben bu dropu hissediyorum. Dikkatli birisi olduğum için. Ancak dediğim gibi bu drop sürekli yaşanmaz. Çok nadiren özellikle oyun başladığında 1-2 defa yersin veya yemezsin.
Kafam çok karıştı yardım etmeye calisiyorsunuz çok teşekkür ederim cidden ama siz akıcı hissetmezsiniz derken ben 300 FPS alsamda akıcı hissetmicem 144 hz gibi hissedicem veya hep kasicak takılacak diye düşündüm yani ben 300 FPS alsamda akıcı olucak yani 144 gibi olmayacak? Takılma böyle catisma içinde sürekli ve sürekli takılıcakmi? Hiç daha önce kullanmadım 380 o yüzden size danisiyorum

Kafam çok karıştı yardım etmeye calisiyorsunuz çok teşekkür ederim cidden ama siz akıcı hissetmezsiniz derken ben 300 FPS alsamda akıcı hissetmicem 144 hz gibi hissedicem veya hep kasicak takılacak diye düşündüm yani ben 300 FPS alsamda akıcı olucak yani 144 gibi olmayacak? Takılma böyle catisma içinde sürekli ve sürekli takılıcakmi? Hiç daha önce kullanmadım 380 o yüzden size danisiyorum

Yani şimdi bana tavsiyeniz 360 hz almammi ? Belki ilerde işlemci yükseltirim felan. Yükseltmesem bile önerirmisiniz 360 i? 240hz 2 k zor bulunuyor sanki 180 de istemiyorum

Bu attığım monitöru önerirmisiniz? Marka kalite olarak ölü pixel felan olmaması için? Ve 24.5 yazıyor izlenebilir yazıyor ama 25 de yazıyor bu monitör 24.5 mi 25 mi bilginiz varmı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı