7500F - 9060XT sistem nasıldır?

Hocam siz sadece FPS tarzı oyunlar oynuyorsanız alınır 8 GB, ama bir gün fikriniz değişir dönemin mesela 2027-28 güncel oyunlarını oynamak istersiniz o zaman sorun olabilir. Ne olur ne olmaz 8 almayın bence.

Tek tek alacak isen hocam düz geçiyorum.
AMD 7500F veya 7600F Intel tarafında i3 14100F.

Ekran kartı 9060XT 16 GB veya 5060 16 GB.

32 GB RAM.

1TB SSD.

FSP tarazı marka veya modellerde 650 750W PSU.

Düzgün hava akışı olan bir PSU.

Düşük orta segment Thermaltake kule tipi soğutucu işini görür.

i3 14100F o kartı besleyemez, 1080p de 6600 xt bile zar zor besliyor.

Hocam siz sadece FPS tarzı oyunlar oynuyorsanız alınır 8 GB, ama bir gün fikriniz değişir dönemin mesela 2027-28 güncel oyunlarını oynamak istersiniz o zaman sorun olabilir. Ne olur ne olmaz 8 almayın bence.
Aynı yorumu birebir arkadaş yaptı uzun vadede oyun pynuyamazsın yeni oyunları falan ama gene diyorum 11 yaşında çoçuk kullanacak ben bu oyunu açamadı sbi demesin diye iyi birşey almaya çalışıyorum sizden yardım alarak sizin katkınız inanın benım verdiğim 40 50binden daha fazla

Bence bu durumda çok daha dikkatli seçim yapmalısınız. Çocuk askere gidene kadar kullanır o sistemi 8-10 yılı var yani. Biraz bekleyin sistem denk gelirse önerelim, hem paranıza değer hemde daha iyi bir sistem alırsınız.

Ben bir tane örnek bir şey dizim arkadaşlar el atsın nasıl olur?

Ya da senin dediğin gibi yapılmalı hocam.

Doğruda R5 7500F 7600F onlarda tam ucu ucuna besliyor ben F/P olaeka baktım ama eğer düzgün olacak ise 14600KF önermek içimden geçer.
Rahat besler 7500f, 5600 ve 7700 xt bile 1080p çok az darboğazla çalışıyor. İntel kısmında 14400F olabilir veya 14600KF ama K serisi için farklı soğutma seçmek gerek o da ek masraf.

Ben bir tane örnek bir şey dizim arkadaşlar el atsın nasıl olur?

Ya da senin dediğin gibi yapılmalı hocam.
Bende öyle istiyorum uzun vadeli olsun bana gelip bozuldu demesin şimdi 5 6 tane site var hangisinden önerip alacağız incehesap bana güvenilirlik ve destek konusunda en iyisini sonda ondan incehesap seçtim şimdi satıcılar nasıl pcler hazırlayıp koyuyor ne zaman koyuyor yeni pcler ne zaman gelir paramız yeter mi kur yükselir mi şu siteden alsak daha iyi olmaz bu site bozuk gönderiyor falan bunlarla uğraşmak lazım

Rahat besler 7500F, 5600 ve 7700 XT bile 1080p çok az darboğazla çalışıyor. Intel kısmında 14400F olabilir veya 14600KF ama k serisi için farklı soğutma seçmek gerek o da ek masraf.

Stock dediğimizde o dediğin işlemciler 14600KF stock soğutmuyor dediğin gibi ama çocuk şimdi bunu 3 4 yıl fazla kullanacak öyle bakmak lazım :/

Abim o toplama sitelerinden bakıldığında her parça yok o yüzden dolayı biraz bazıları masraflı oluyor kendiniz alıp kargaları alıp işte elinizde veya bir bilgisayarına kurdurmak daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…