7500F - 9060XT sistem nasıldır?

Canın sağ olsun, bak çok da ileriye gitmeye gerek yok. Yani ASUS’un B450M Dragon anakartı sıkıntılı mesela. Neyse, şimdi hocam, istediğiniz şeyi anlıyorum ve şöyle bir fikrim var: yeni nesil işlemcileri ve GPU’ları bekleyin, başka hiçbir şey diyemem. Şundan eminim, yeni nesil Intel iyi olacak 3 nm’de. Ama GPU konusu… vallahi 3080’den 1080 Ti’ye geçmeyi düşünüyorum, 2080 Super’e düştüğüm durum bu şu anda.

Ben upgrade edilebilecek bir sistem önermek istiyorum ama AM5 tarafında seçenek yok ve AM5’te açıkçası içimden geçmiyor 9000 serisi dışında. Çünkü AMD 7000 ve 5000 serisi biraz can sıkıcıydı; belki toparlamıştır, emin değilim ama beklenmesi taraftarıyım. 2026 ilk çeyreğinde sözde Intel işlemciler geliyor, onlara bakarız; yeni AMD’lere bakarız. Belki daha ucuz olacaklar, daha iyi anakart, RAM, SSD koyabileceğiz. Size güzel PSU önereyim, 10 yıl kullanın.

Ben sana 1080p sistemi toplayacağım, 2K vs. değil, haberin olsun. Ekipmanları almadıysan onlara da bakayım, aldıysan at, modellere bakalım. Her konuda, her işini çözeceğim. Ben yapamazsam, benim gruba sorarım, orada da var bilenler.

Şu an için dizecek olursam: 4060 Ti 16 GB varsa o veya makul 4070, 9060 XT XFX’ler… 34 K değmez. Şu anlık AMD’den uzak duralım; zaten Donanım Arşivi video çekmişti, bu kartlar bu fiyata iken alınmaz diye. 5000 serisi önermeyeceğim, sadece teknoloji için kart alınmaz. Her oyunda DLSS, Frame Gen yok; örnek Forza, Flight Simulator… Bu oyunlara girdiğinde 2-3 saat oynuyorsun ve zevk alman lazım. Kasa kasa kanser olmanın ne anlamı var? Bir de küçük çocuğa vereceksin; o da sana “böyle” dedi diyelim… hem psikolojin biraz darlanacak hem de için sıkılacak.

Ben küçük çocuklara monitör önemli diyorum; gözlere rahatsızlık vermeyecek monitör bakarım. Ben zaten 15 yıldır gözlük takıyorum, IPS veya OLED dışı kullandırmayın çocuklara ekran. IPS’te de fazla oturmasın.

Monitör vs. ekipman dahil bir şeyler deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam, çok sağ olun, mutem vardı kusura bakmayın. Sizi çok yoruyormuşum ve rahatsız ediyormuşum gibi hissediyorum, ama benim için böyle şeyler yapmanız çok değerli. 9060 XT sanırım VRAM ve teknoloji için tasarlanmış, artık onu anladık.

NVIDIA önermenizin sebebi sanırım saf güç, stabilite ve dayanıklılık. Bilmiyorum, bu bütçeye güzel VRAM’li NVIDIA ekran kartı bulmak zor, fiyatlar bence aşırı pahalı ve hangisi alınır bilmiyorum. İşlemci olarak ne yapsak kararsız kaldım. i5-9600 mü ne vardı, o nasıl olur bizim bütçeye? İnanın bekleyemem, Aralık’ta almam lazım kardeşim için doğum gününe. Ama eğer sizin dediğiniz gibi olur, Intel, AMD, NVIDIA güzel ürünler çıkarırsa size söz, bu yenilemeyi kendi PC’mde yaparız.

Ama şu an bunu almam lazım, diğer donanımları boş verin. Şu anki sistem veya şu an konuştuğumuz sistem bence 2K daha mantıklı gibi; 2K’da alabiliriz, 1K’ya çeker, 1K’da da oynarız. 2K’da da OLED monitörler doğal olarak aşırı pahalı, hocam ben öyle biliyorum. Rapid veya Fast IPS’den devam bence. Ama asıl şu anki konu: size göre hangi ekran kartı ve işlemci? Sistemi baştan değiştireceğiz gibi. Ben ne güzel 9060 + 7500F + B650M ile güzel bir sistem yapmıştım, FSP PSU’lu, ama siz baştan değiştirelim diyorsunuz. Dediğim gibi zaman aralığında başına kadar.

rami söyledik zaten darbogaz da işlemciye baglı 14400f veya 7500f ile 1080p darbogaz olmaz

Üstteki arkadaş demiş hocam. 1 siteye baktım %5 %10 darboğaz diyor bazı oyunlarda. Çözünürlüğü 2K yaptığım zaman 0 hepsinde. Peki 2K monitör alıp 1K da kullansam FPS oyunları için grafik tabanlı oyunlarda 2K ya çekerim olmaz mı, 1K monitör ile aynı (180Hz) Hz'ye sahip.

RAM'i söyledik zaten darbogaz da işlemciye baglı 14400F veya 7500F ile 1080p darbogaz olmaz.

sitelere bakma 7500f veya 14400f gibi işlemciler 9060 xt ile darbogaz yapmaz

sitelere bakma 7500f veya 14400f gibi işlemciler 9060 xt ile darbogaz yapmaz
Bende öyle düşünmüştüm hocam .yukarıdaki arkadaşa neye göre darboğaz yazdı acaba .
Siz üstteki kpnu hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce 9060xt almalı mıyız veya işlemciyi ne yapmak lazım müsaitseniz cevap verirseniz hoş olur.

Şuan güncel piyasada neredeyse tüm kartlar işinizi görür hocam, önceliginiz fiyat olmalı. 9060 xt, 5060 ti, 4060 ti, 4070, 7700 xt, b580. Bunlar 1080p için uygun kartlar, bahsettiğimiz işlemcilerle beraber. 12-16 arası vram'leri var 8 modelleri almayın. Bazen de ilanlarda değişim ürünü olan veya nadiren sıfır olan 6800, 6800 xt bulunuyor bunlar da olabilir.

İşlemciyi yüksek tutacağım 1K sistemi olacak bütçe gereği işlemci ekran kartına darboğaz yapacak ama fazla değil şimdi @FroZe35 ekipmanlar gelmedi ise onları da bir gözden geçirmek istiyorum açıkçası ve hazır sistemi yoksa tek tek mi ona göre tekrar soracağım sakin ilk defa soruyormuş gibi.

Hocam bizim hazitladığımız iyi gibiydi be. hazır sistem olursa sanki daha iyi hıcam. vallahi hiç uğraşmayın, şimdi atacağımı alalım bitsin bu iş. çünkü büyük ihtimal NVIDIA kart seçmrniz lazım e 5000 serisi de kötü diyorsanız 4070 4060 Ti'dan başka kart yok diye biliyorum .bunlards acayip pahalı oluyor bence hiç üzmeyelim, son attığım sistem ile devm edelim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250808_214654.jpg
    105,3 KB · Görüntüleme: 21

Link atar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…