7500F 95 derece oluyor

Furkang01

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Kamu
RAM
CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) 5200Mhz DDR5 CL40 AMD EXPO Ram BULK-CMK5X16G1B52Z40A2/2
Ekran kartı
GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G GDDR6 192
Anakart
GIGABYTE B650M S2H AMD Soket AM5 DDR5 6400MHz (OC)
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F TRAY Soket AM5 3.7GHz/5.0GHz 65
@Herkese merhaba. Kardeşime hazır sistem olarak bir kasa aldık fakat oyun oynarken işlemcinin 95 dereceye ulaştığını fark ettik. DeepCool AS500 140mm PWM fan ARGB işlemci soğutucuamd Ryzen 5 7500F tray socket AM5 3.7GHz/5.0GHz 65W 32MB 5nm fansız Gigabyte B650M S2H AMD socket AM5 DDR5 6400MHz (OC) Micro atxlexar NM620X 1TB M.2 NVMe SSD Gigabyte Radeon RX 7700 XT Gaming OC 12g GDDR6 192bit Corsair Vengeance LPX 32 GB (2x16 GB) 5200MHz DDR5 CL40 AMD EXPO RAM DeepCool CC560 V2 PF750 750W 80Plus mid-Tower 4X Rainbow fanlı mid-Tower sistemimiz bu. OC UV vsden anlayan biri değilim. Araştırarak bazılarını denedim ama sonuç alamadım. Öncelikle diğer konuda okuduğum "BIOS'tan PBO sekmesine girdikten sonra "CPU Max clock override" kısmına +200 girdim daha sonra "Curve Optimizer" sekmesine girip "all Core" seçip -20 değerini verdim. "-20 değerini" yaptım. Bunun üzerine Ryzen Master indirdim fakat hata aldım. Uygulama üzerinden işlem yapamadım. Sadece Curve Optimizer -30 yaptım onda da sonuç alamadım. Üzerinde yaptığım tüm şeyleri kapattım ve 65W eco mod yaptım yine sonuç alamadım. AMD forum sitesinde bir kullanıcı Gigabyte'ın bu anakartı UV ve OC platformundan çıkardığını yazmış ama ben BIOS üzerinden yukarıda saydığım işlemleri yapabiliyorum. Eğer tüm müdahalelere rağmen sonuç alamazsam bir bilgisayarcıya gidip macunu tekrar çektireceğim. Ayrıca aldığım siteye de mail attım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, iyi akşamlar dilerim. @Pantheon @deadfellow

Dosya Ekleri

• 1.png
    20,8 KB · Görüntüleme: 54
  • 2.png
    70,9 KB · Görüntüleme: 39
  • 3.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 42
Termal macun yenilemek zor bir iş değil. Ben iyi bir termal macun alıp kendiniz yenileyin derim. Ya da yapamam diyorsanız macunu kendiniz alıp bilgisayarcıda yeniletin. Çok para alıp kötü macun kullanabiliyorlar.

Termal macun yenilemek zor bir iş değil. Ben iyi bir termal macun alıp kendiniz yenileyin derim. Ya da yapamam diyorsanız macunu kendiniz alıp bilgisayarcıda yeniletin. Çok para alıp kötü macun kullanabiliyorlar.
Teşekkürler hocam pazartesiye kadar sonuç alamazsam öyle yapacağım. Güvenilir sürekli gittiğim bir yer var.

BIOS'dan işlemci boostlarını kapatıp 1.25V verin. Hızınıda 4.5 GHz ile başlayın. Yavaş yavaş yükseltin hızı ancak voltajı yükseltmeyin. Ben kendim 1.2V 4.5GHz kullanıyorum.
Yukarıda anlattığınız +200 -200 bilmem ney hiç hayatımda öyle bir ayar kullanmadım. AMD zaten çok yüksek değer voltaj ile geliyor. Bunu otomatiğe bırakırsanız işlemci haliyle ısınır.
Adamın verdiği hızı siz düşük tutun. Adam OC yapmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yakınlarda oturuyorsanız yardımcı olurum.
Kasa içi fotoğraf da atabilirseniz sevinirim.

O soğutucu ile 95 derece almanız zor, kasanın önü arkası açık değil mi hava alıyor mu? Termal macunu kendiniz yenileyin derim kolay bir iş. BIOS'tan fan ayarlarını da kurcalayın belki de fanlar ful RPM dönmüyordur bu durumda oyunlarda bir süre sonra ısınabiliyor.

Hava almasında sorun yok hocam. Isındığında zaten fan sesi yükseliyor ve fanlar çalışıyor. Yine de tekrar kontrol edeyim. Fiziksel olarak sanki basit bir şey var da ben mi göremiyorum bilemedim. Teşekkür ederim

Adanadayım hocam teşekkür ederim. Deneyeceğim

Fanların yönü doğru değil mi ? 3 içeri 1 dışarı. Dışarı olmazsa acayip ısınır mesela.

Hocam cahilliğime verin, galiba düzeldi. BİOS te boostları kapattım tüm önceki her şeyi. Sonra ram profili olarak EXPO seçtim AMD olduğu için. Disabled di o kısım. Şuan %99 yükte 78 dereceyi geçmiyor cinebench te

—-

Yine fazla bence o derece. Ben EXPO bile kullanmıyorum açılışı baya yavaşlatıyor.
Bir method buldum onu deniyorum şuan. Duruma göre paylaşacağım değerleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…