Furkang01
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Kamu
Kafama takılan konu işlemci boştayken 66 derece ile 70 derece arası. Bu yüksek geldi biraz.
Anladığım kadarıyla boostları kapattığım için işlemciyi stock ayarlarda kullanıyorum ve ısınmıyor. Harici frekans ve voltaj ayarı da yapamıyorum , yanlış bilmiyorsam b650m s2h anakartta bu oc özellikleri kaldırılmış
BIOS'dan işlemci boostlarını kapatıp 1.25V verin. Hızınıda 4.5 GHz ile başlayın. Yavaş yavaş yükseltin hızı ancak voltajı yükseltmeyin. Ben kendim 1.2V 4.5GHz kullanıyorum.
Yukarıda anlattığınız +200 -200 bilmem ney hiç hayatımda öyle bir ayar kullanmadım. AMD zaten çok yüksek değer voltaj ile geliyor. Bunu otomatiğe bırakırsanız işlemci haliyle ısınır.
Adamın verdiği hızı siz düşük tutun. Adam OC yapmış.
Yakınlarda oturuyorsanız yardımcı olurum.
Kasa içi fotoğraf da atabilirseniz sevinirim.
Anladığım kadarıyla boostları kapattığım için işlemciyi stock ayarlarda kullanıyorum ve ısınmıyor. Harici frekans ve voltaj ayarı da yapamıyorum , yanlış bilmiyorsam b650m s2h anakartta bu oc özellikleri kaldırılmış
Hocam bununla da , bios üzerinden de denedim ancak sonuç alamıyorum üzgünümStatik OC hiç mantıklı değil Zen3 serisinden beri. BIOS'tan PBO + CO yapmak en mantıklısı.
BIOS ile bilgin cok yoksa bu programı kullanabilirsin her seferinde.
PBO sekmesine gelip -20 ya da -25 ayarlayıp apply'e tıkla. Sende 6 tane çekirdek açık olacak 7500F kullandığın için.
Eki Görüntüle 2310584
Eki Görüntüle 2310586
Son düzenleme: