7500F CPU sıcaklığı 69 derece oluyor

Anladım sağ olun. Rahatsız ettiysem kusura bakmayın. Pek bilgim yok acaba sorun olur mu diye merak etmiştim. Zaman ayıran herkese teşekkür ederim.

Soğutucu olarak sıvı soğutma istiyorsanız illa DeepCool LE520 almanız çok daha iyi olabilirdi ben LE500 kullanıyorum RGB olmayan hali sadece tek ışık yanıyor giriş seviyesi bir sıvı soğutmaya göre güzel. Gamebooster, Gamepower ve Rampage gibi markalara bin basar yani.

Game Booster sıvı soğutma alarak çok büyük hata yapmışsınız hocam yani giriş seviyesi sıvı soğutmalardan sessiz fan beklememek lazım zaten ancak Game Booster olunca işin içine ayrı bir anormallik girebilir diğerlerine göre çok fazla fan sesi gibi.

Haklısınız bu soğutucunun kötü olduğunu söylemişlerdi. Peki sizce bu işlemciye hangi sıvı/kuletipi soğutucu gider?

Soğutucu olarak sıvı soğutma istiyorsanız illa DeepCool LE520 almanız çok daha iyi olabilirdi ben LE500 kullanıyorum RGB olmayan hali sadece tek ışık yanıyor giriş seviyesi bir sıvı soğutmaya göre güzel. Game Booster, Gamepower ve Rampage gibi markalara bin basar yani.

Anladım çok sağ olun bu soğutucuya bakacağım. İlginiz çok teşekkürler iyi akşamlar dilerim.

90 dereceye kadar normal hocam
AMD AM5 işlemciler asla ama asla 90+ derecede kullanılmamalıdır ve bence 80+ dahi olmamalıdır. Bu AM5 serisi işlemciler teknolojisi ve mimarisi gereği çok kırılganlar ve 2-3+ ay boyunca yüksek sıcaklıkta kullanılması IMC birimine hasar vermektedir tecrübe ile sabit. Bu yüzden bu işlemciler için normal maximum bence 80 derecedir.

Thermalright'ı duymuştum buna da bakacağım sağ olun hocam.

Phantom Spirit 120SE veya enermax liqmaxflo 240mm iyi gider.
Bunu da listeye ekledim teşekkür ederim <3

AMD AM5 işlemciler asla ama asla 90+ derecede kullanılmamalıdır ve bence 80+ dahi olmamalıdır. Bu AM5 serisi işlemciler teknolojisi ve mimarisi gereği çok kırılganlar ve 2-3+ ay boyunca yüksek sıcaklıkta kullanılması IMC birimine hasar vermektedir tecrübe ile sabit. Bu yüzden bu işlemciler için normal maximum bence 80 derecedir.
Bu güzel bilgi için çok teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı