7500F için soğutma önerisi

• Konuyu başlatan vonnc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 229

vonnc

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Stok fan yetersiz kaldığı için soğutma arayışına girdim fakat sıvı mı hava mı karar veremiyorum. Sadelik ve kasanın genişliği açısından sıvı soğutma tercih etmek istiyorum ama bütçemi zorlayacak bu sefer de. 4500 TL bütçe ile ileriye dönük beyaz renkte (7800xd alma planım var önümüzde ki yaz) ne önerebilirsiniz? Ben aşağıda ki ürünler arasında seçim yapma taraftarıyım.

Thermalright Frozen Magic 360 Digital ARGB White V2 (fanlarında ARGB olsa idi ilk tercihimdi)

Arkadaşın önerdiği kule tipi gayet iyi cidden ama alırken kasana uyuyomu bak camdan taşmasın cam kapanmaz bu sefer boşa almış olursun

Merhaba arkadaşlar. Stok fan yetersiz kaldığı için soğutma arayışına girdim fakat sıvı mı hava mı karar veremiyorum. Sadelik ve kasanın genişliği açısından sıvı soğutma tercih etmek istiyorum ama bütçemi zorlayacak bu sefer de. 4500 TL bütçe ile ileriye dönük beyaz renkte (7800xd alma planım var önümüzde ki yaz) ne önerebilirsiniz?

Hocam en uzun ömürlü olanlar kule tipi fan soğutma olandır. Çoğu sıvı soğutma kule tipi olanlara göre aşırı bir sıcaklık farkı yaratmaz. Ben şahsen Thermaltake'in bu ürünü kullanıyorum. (Amazon.com.tr) gayet tatmin edici ortam da hiçbir ses yokken sesini duyabileceğiniz bir fan sesi mevcut ve isterseniz CPU testi yapıp maximum sıcaklık değerini atabilirim. İyi sosyaller.

Hocam şimdi fark ettim AM5 sokete uygun değil benim kullandığım kule tipi. Ama yine de Thermaltake'in AM5 soket uyumlu bir soğutucusuna bakmanızdan yanayım. Şahsen kullanmasaydım açıkça tavsiye etmezdim açıkçası.

(Amazon.com.tr) İstediğiniz özelliklere göre buldum.

Burada da(Thermaltake Riing Silent 12 - Thermaltake UX400 ARGB Karşılaştırması - Epey) Benim kule tipi ile farkları mevcut dilerseniz inceleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Kasan nedir? 7 tane fanla beraber satılan çok güzel kasalar oluyor 3, 4K'ya onlardan alıp kalan bütçeye 240mm veya 360mm beyaz bir sıvı soğutma alırsın. Bembeyaz sistemin olur taş gibi. Eskisini satıp bütçeyi genişletebilirisin.

Al geç.

Ekranımsı birşey istersen buda var.

Bu ürünlere ben de baktım boyutu kasaya sığıyor ama RAM baskısı yapar mı öngöremediğim için tek fanlı modellere baktım hep.
Eğer aceleniz yoksa yılbaşını bekleyebilirsiniz. 2000 küsür liraya MSI Coreliquid I240 aldım. Gayet memnunum, 7500f extreme occt'de 63 derece üstünü görmüyor.

Çoğu firmada yılbaşı indirimi başladı zaten o kampanyalardan kaynaklı biraz da bu arayışa girdim.
Kasan nedir? 7 tane fanla beraber satılan çok güzel kasalar oluyor 3, 4K'ya onlardan alıp kalan bütçeye 240mm veya 360mm beyaz bir sıvı soğutma alırsın. Bembeyaz sistemin olur taş gibi. Eskisini satıp bütçeyi genişletebilirisin.

Zoko King kullanıyorum üzerinde 7 adet fan mevcut o yüzden öyle bir alternatifim yok maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı