Çözüldü 7500F nasıl undervolt edilir?

• Konuyu başlatan Tahao
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.687
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tahao

Hectopat
RAM
8x8 5600 MHZ vulcan
Ekran kartı
Rx 6700
Anakart
Asrock A620M-HDV
İşlemci
R5 7500f
Ryzen Master'da yapayım dedim bende seçenekler çıkmıyor, basit görünüm de yok. 2 gündür BIOS'u kurcalıyorum ezberledim neredeyse. Resimdeki yerden mi undervolt yapacağım arkadaşlar yardımınız lazım. Vddcr CPU ve vddcr SoC dışında ayarlamam gereken bir yer var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20240325_165545.jpg
    IMG_20240325_165545.jpg
    81,5 KB · Görüntüleme: 214
Çözüm
A serisi anakartda UV işlemi yapamazsın.
Bu offset voltage dediği yeri - 100 yapsam ne olur peki? Ne işe yarıyor bu kısım?

Tamam arkadaşlar Vddcr CPU voltage ve Vddc_Soc voltage için ikisini de "-100mV" değerlerine ayarladım. Sonuç olarak işlemcinin stres testinde çektiği güç %10 azaldı ve aynı performansı veriyor. PC'yi kullanırken bir sorunla karşılaşırsam buraya yazarım. Boştaki sıcaklığa etkisi olmadı zaten 50 derecede çalışıyordu yine 50 derecede kaldı ama maksimum yükteykenki sıcaklığı 8-10 derece aşağıya indi.
A serisi anakartda UV işlemi yapamazsın.
Bu offset voltage dediği yeri - 100 yapsam ne olur peki? Ne işe yarıyor bu kısım?

Tamam arkadaşlar Vddcr CPU voltage ve Vddc_Soc voltage için ikisini de "-100mV" değerlerine ayarladım. Sonuç olarak işlemcinin stres testinde çektiği güç %10 azaldı ve aynı performansı veriyor. PC'yi kullanırken bir sorunla karşılaşırsam buraya yazarım. Boştaki sıcaklığa etkisi olmadı zaten 50 derecede çalışıyordu yine 50 derecede kaldı ama maksimum yükteykenki sıcaklığı 8-10 derece aşağıya indi.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (57).png
    Ekran Görüntüsü (57).png
    1,1 MB · Görüntüleme: 147
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı