7500F sıcaklık değerleri normal mi?

manusde1

Femtopat
Daha fazla  
Yeni aldığım 7500F tray işlemcili sistem soğutucu olarak "Xigmatek Apache Plus 120mm RGB" ile birlikte geldi.
Kasa ve işlemci soğutucu:
Kasa: Fazeon F9 650W 80Plus Bronze 4x120mm.

WhatsApp Image 2025-07-30 at 3.21.09 PM.jpeg

WhatsApp Image 2025-07-30 at 3.21.08 PM.jpeg

İşlemcinin boşta ve yük altındaki sıcaklık değerleri:

boşta ısı.png

ısı.png

Sistem montajlı şekilde elime ulaştı. Soğutucunun çok etkisi olmayacağını biliyordum fakat bu derecede yüksek ısılar beklemiyordum. Açıkçası şu anda kullanmaya çekiniyorum. Sizce bu sıcaklık değerleri normal mi? Özellikle fanların fotoğrafını atma sebebim ters takılıp takılmadığını kontrol etmek. Acilen bir soğutucu mu almalıyım?

Soğutucu olarak şu ürünü almayı düşünüyorum:

Genel olarak yorumları iyi ve sitedeki konularda da çokça öneren olmuş.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Dosya Ekleri

• boşta ısı.png
    boşta ısı.png
    27,6 KB · Görüntüleme: 27
  • ısı.png
    ısı.png
    28,1 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değil, ben 7600 kullanıyorum boşta 55 yük altında 75 80 arasında çalışıyor. Kaldı ki işlemci soğutucum da segotep marka fazla kaliteli bir şey değil.

Hiç normal değil hocam Valorant CS2 gibi standart oyunlar oynuyorsanız Max 60 dereceyi görmeniz lazım oda sıcaklığına bağlı olarak bu arada soğutucunuz bana göre çok kötü değiştirmenizi öneririm.

Yeni aldığım 7500F tray işlemcili sistem soğutucu olarak "Xigmatek Apache Plus 120mm RGB" ile birlikte geldi.
Kasa ve işlemci soğutucu:
Kasa: Fazeon F9 650W 80Plus Bronze 4x120mm.

Eki Görüntüle 2545860

Eki Görüntüle 2545862

İşlemcinin boşta ve yük altındaki sıcaklık değerleri:

Eki Görüntüle 2545896

Eki Görüntüle 2545897

Sistem montajlı şekilde elime ulaştı. Soğutucunun çok etkisi olmayacağını biliyordum fakat bu derecede yüksek ısılar beklemiyordum. Açıkçası şu anda kullanmaya çekiniyorum. Sizce bu sıcaklık değerleri normal mi? Özellikle fanların fotoğrafını atma sebebim ters takılıp takılmadığını kontrol etmek. Acilen bir soğutucu mu almalıyım?

Soğutucu olarak şu ürünü almayı düşünüyorum:

Genel olarak yorumları iyi ve sitedeki konularda da çokça öneren olmuş.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Montajda sorun olabilir mi stock fanda bile boşta 75 derece olmaz kaldı ki işlemci yük altında thermal Throttle'a maruz kalıyor.

Sistem montajlı şekilde geldi elime, nasıl bir sorun olduğunu düşünüyorsunuz? Kontrol edebileceğim bir şey ise bakıp buraya atabilirim.

Ya soğutucu çok kötü ya da işlemci fanının macununda veya montajında bir sorun var işlemci ile temas eden bloktaki termal macunu MX6 gibi bir muadil ile yenileyin oda olmazsa 1.5K'ya falan dediğiniz gibi Phantom Spirit'e falan geçirmeniz lazım bu işlemci sıcaklıkları ile işlemciden pek verim alamazsınız.

Başlıkta belirttiğim Thermalright soğutucuyu aldıktan sonra ısılar normale döndü. Yük altındayken 60 dereceye çıkıyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı