7500F ve 4070S sistemde Valorant'ta 300 FPS almak iyi midir?

İşletim sistemi
Windows 11

Mustafasulunn

Femtopat
Daha fazla  
RAM
XPG Blade Lancer 2x8GB Ram
SSD veya HDD modeli
Crucial 1TB
Ekran kartı
RTX 4070S
Anakart
MSI Pro B650M-B
İşlemci
R5 7500F
Sistem daha yeni. Ne kadar performans verir, ne olur ne biter pek fikrim yok. 1080p monitörüm var ama yeni nesil oyunlarda sistem 2K oynatır diye düşünüyorum. (Doğru muyum?) Ama Valorant'ta yüksek ayarlarda ortalama 300-350 FPS alıyorum. Yer yer tarayınca veya ultiler açılınca 250 bazen de 210'lara bile düştüğü oluyor. Normaldeyken de bir etkileşim olmayınca 400-500 arası oluyor. Bu sisteme göre bu değerler normal mi?

Son düzenleme:
Sistem daha yeni. Ne kadar performans verir, ne olur ne biter pek fikrim yok. Sistemi belirttim. 1080p monitörüm var ama sistem 2K oynatır diye düşünüyorum. Ama Valorant'ta yüksek ayarlarda ortalama 300-350 FPS alıyorum. Yer yer tarayınca veya ultiler açılınca 250 bazen de 210'lara bile düştüğü oluyor. Normaldeyken de bir etkileşim olmayınca 400-500 arası oluyor. Bu sisteme göre bu değerler normal mi?
bende 4060 var seninle aynı performansı alıyorum bence normal değil

Valorant işlemci odaklı bir oyun. Ekran kartının iyi olması aman aman bir FPS değeri fark olacağını sanmıyorum. Tabii benim düşüncem bu. Bilen birileri vardır mutlaka.

Son düzenleme:
Sistem daha yeni. Ne kadar performans verir, ne olur ne biter pek fikrim yok. Sistemi belirttim. 1080p monitörüm var ama sistem 2K oynatır diye düşünüyorum. Ama Valorant'ta yüksek ayarlarda ortalama 300-350 FPS alıyorum. Yer yer tarayınca veya ultiler açılınca 250 bazen de 210'lara bile düştüğü oluyor. Normaldeyken de bir etkileşim olmayınca 400-500 arası oluyor. Bu sisteme göre bu değerler normal mi?

Bence bir anormallik var ben 4070'li laptopla 400-500 FPS alıyorum ama tabii işlemci odaklı oyun olduğu için bir de ekran kartı odaklı oyunlarda test yap.

Bence bir anormallik var ben 4070'li laptopla 400-500 FPS alıyorum ama tabii işlemci odaklı oyun olduğu için bir de ekran kartı odaklı oyunlarda test yap.

Bende 400-500 FPS görüyorum. 600-700 gördüğümde oluyor. Poligon'da botlar yokken 800 görüyorum mesela. Ama yer yer 210'lara 250'lere düşmesi canımı sıkıyor. Bir anormallik var diye düşünüyorum.

Valorant sorunlu bir oyun bununla ilgili forumda onlarca konu var. Hz değerinin altına düşmüyorsa sıkıntı yok.

240Hz monitörüm var. Ara sırada olsa Hz değerinin altına düşebiliyor. Ama oynarken bunu fark etmiyorum. Herhangi bir drop vs. yaşamıyorum. Akıcı bir şekilde oynatıyor. Tek sorunum FPS'in neden o kadar düştüğü.

Sistemde herhangi bir anormallik, sıkıntı var mı bu değelere baktığımızda? Yoksa yüksek ayarlarda olduğu için ve Valorant'ta biraz sorunlu oyun olduğu için bu değerler normal mi?

Son düzenleme:
Aynı sorunu bende yaşıyorum bence Valorant için iyi bir işlemci değil konuma göz atabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı