7500F ve 5060 Ti 16 GB OC ile bazı oyunlarda düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Ventura

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
32 GB Ram 6000mhz cl36 (gskill ve xpg lancer blade)
SSD veya HDD modeli
kioxia exceria 1 TB
Ekran kartı
Asus Dual 5060 Ti 16GB OC
Anakart
Gigabyte B840-M DS3H
İşlemci
Amd Ryzen 5 7500F
Merhaba dostlar, konu başlığında da yazdığı gibi bazı oyunlarda düşük FPS alıyorum. Özellikle LoL, CS ve Valorant gibi oyunlarda. Bunun öncesinde yine aynı düzeyde sistem topladığımda CS2 ve LoL'de 400 FPS'lerde alıyordum şu anki sistemimde bu FPS değerleri 240-230 civarlarında takılıyor.

Merhaba önce sistemini iyi günlerde kullanman dileğiyle canım dostum,
Birkaç önerim olacak sana.

1-) DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldır ve sonra NVIDIA sürücü ayarlarını full performansa göre ayarla
2-) IObit uninstaller indir gereksiz Windows uygulamalırını sil mesela internet EXPO'ler gibi.
3-) Windows güç ayarlarını yüksek performansa al
4-) BIOS ayarlarını yapmanı öneriyorum.

Merhaba önce sistemini iyi günlerde kullanman dileğiyle canım dostum,
Birkaç önerim olacak sana.

1-) DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldır ve sonra NVIDIA sürücü ayarlarını full performansa göre ayarla
2-) IObit uninstaller indir gereksiz Windows uygulamalırını sil mesela internet EXPO'ler gibi.
3-) Windows güç ayarlarını yüksek performansa al
4-) BIOS ayarlarını yapmanı öneriyorum.
IObit'lik bir durum söz konusu değil bilgisayarı daha yeni aldım çok bir şey kurulu değil. BIOSta yapılması gereken şeyleri zaten yaptım. Yüksek performans ayarının fps değerleri üstünde çok minimal bir etkisi oluyor o yüzden yüksek performansa alıp boşta yüksek değerlerde çalıştırmaya gerek yok. DDU'luk bir durum olduğunu da düşünmemekteyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı