750W 80+ Gold PSU 4070 Ti Super sisteme yeter mi?

EmooGaminGG

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, kasamda 750W 80+Gold MSI marka PSU var. Ancak Oyun oynarken PC aniden kendini kapatıyor bazen USB bağlantılarında temassızlık oluyor bağlantı kesilip geliyor. Kasa ışıklarında ara ara yanıp yanıp sönmeler oluyor. PC kapanınca kendini korumaya alıyor PSU arka tuşundan aç kapa yapıyorum bu şekilde açılıyor.
Sistem:
4070 Ti Super ekran kartı.
Ryujin 3 ARGB Sıvı soğutma.
7950x3D işlemci.
X879'a anakart.
Mevcut.

Sizce sorun PSU'dan kaynaklı mı? Zira sıcaklık değerleri her şey normal. Sistem boştayken sorun yaşamıyorum ancak oyunda böyle bir sorun oluyor.
1000W alsam çözüm olur mu? Bir de kasa. Cooler Master TD500V2 1000W moduler PSU sığar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik olarak yeterli olması gerekiyor, güç kaynağın arızalı olabilir. 800 850'de alabilirsin. Ekran kartına ve işlemcine underclock yapıp küçük bir test yapabilirsin.

1000WATT kesinlikle yeterli olacaktır 4070 Super baba bir kart şimdi. 4070'li sistemler için önerilen 800 900 arası watt PSU 750watt da yetiyor olabilir ama nasıl desem darboğaz gibi ucundan kurtarıyordur. Güçlü büyük oyunlardad tüm gücü ekran kartına harcayacağından diğer parçalara yetmediği için olabilir. Benzer bir olayı yaşamıştım. İlk kartım 1060 için önerilen kadar 300watt PSU almışttım ama ekran kartı için önerilenmiş sisteme yetmeyince patlamıştı sistem.
Konuyu fazla uzattım biraz :D

Herkese merhaba, kasamda 750W 80+Gold MSI marka PSU var. Ancak oyun oynarken PC aniden kendini kapatıyor bazen USB bağlantılarında temassızlık oluyor bağlantı kesilip geliyor. Kasa ışıklarında ara ara yanıp yanıp sönmeler oluyor. PC kapanınca kendini korumaya alıyor PSU arka tuşundan aç kapa yapıyorum bu şekilde açılıyor.
Sistem:
4070 Ti Super ekran kartı.
Ryujin 3 ARGB sıvı soğutma.
7950x3D işlemci.
X879'a anakart.
Mevcut.

Sizce sorun PSU'dan kaynaklı mı? Zira sıcaklık değerleri her şey normal. Sistem boştayken sorun yaşamıyorum ancak oyunda böyle bir sorun oluyor.
1000W alsam çözüm olur mu? Bir de kasa. Cooler Master TD500V2 1000W moduler PSU sığar mı?

1000W'ye gerek yok aynı 4070 Ti s kartını kullanıyorum b segment bir anakart ve 32 GB RAM de dahil. İşlemci 7800x3D. 750W yeterli oluyor. Bağladığım harici cihazlarda da sorun çıkarmıyor.

PSU Calculator sitelerinde önerilen ihtiyaç: sistemin çekeceği güç + sistemin çekeceği güç/2 şeklindedir.
Mesela hesap sonucunda sistem 500 WATT güç çekiyorsa sana gereken PSU: 500+250= 750 WATT olmalı.
Unutulmamalı ki işlemci ve ekran kartı güç tüketiminde anlık sıçrama yapabiliyor.
Bu arada MSI MAG X870 Tomahawk anakart, RTX 4080 TI SUPER ekran kartı, NZXT C1000 (1000 WATT) ATX 3.1 PSU kullanıyorum. MSI X870 anakartların biosları sorunlu. Benim anakartımın tüm biosları beta mesela. MSI forumda bu konuda soru soruldu stabil bios ne zaman çıkar diye? Adamlar ilgili biosların isimlerindeki bios yazısını kaldırdılar.
Benim sistem de bazen açılmıyor. Güç tuşu sıfır tepki sanki elektrik yok gibi.

Tüm USB'leri söküyorum, statik elektrik atma yöntemi uyguluyorum nafile. Bu sorundan sonra ilk açıldığında rastgele RAM arıza ışığı yanıyor (sarı ışık). Clear Cmos tuşu var anakartın arkasında onunla bios sıfırlayınca çözülüyor o uyarı çıkmıyor ve tekrar biostan EXPO ayarımı vs. aktif yapıyorum sorunsuz.
Çözüm için:
1- ARGB kablo çoklayıcı ile anakartın ARGB çıkışlarına bağlıydı fan ARGB ledleri, onun için Razer Chroma RGB kontrolcü alıp ona bağladım.
2- Galax RTX 4070 TI Super kartımın ARGB ışıklarında Geforce RTX yazısındaki bazı ledler sürekli aynı renk yanıp sönüyor göz kırpar gibi. İlk başlarda bilgisayar açıldıktan 5 dakika sonra bu hatayı vermeye başlıyordu sonraları sürekli hale geldi. Buna alternatif bu ekran kartının ARGB'lerini kontrol etmek için giriş ve ARGB uyumlu kablosu vardı, onu da kullandım sonuç aynı. Ekran kartını servise yolladım. R7 7700 işlemcinin onboard ekran kartını kullanıyorum ve yine aynı hatayı alıyorum.
3- RAM'leri EXPO profili aktif Memtest86 ile test ettim sorunsuz RAM'ler (RAM'ler zaten anakartın Ryzen 7000 uyum listesindendi).
4- Kasanın power tuşu bozuktur belki diye kasadan power tuşu için gelen kabloyu söktüm anakart üzerinden güç tuşu tetiklemesi yaptım nafile.
5- Gelen prizde topraklama sorunlu olabilir diye Schnider (nasıl yazılıyor tam bilmiyotum) APC marka 6'lı akım korumalı priz aldım, topraklama kontrol ışığı var (öncesinde de Philips akım korumalı priz vardı) ve topraklama mevcut. Müstakil evdeyim, odamdaki prize kendim çektim topraklamayı, bakır kazık vs. tüm kurallara uygun. Hatta standart üstü kalitede.
6- PSU'dan prize giden güç kablosundan şüphe edip iki ayrı güç kablosu ile test ettim. PSU NZXT C1000 ATX 3.1 son sürüm.
7- Belki termal macun taşırmışım diye orayı söktüm ve macunu yeniledim (Thermal Grizzly Kryonaut idi şimdi Noctua NT-H2 sürdüm). Macun taşması vs. yoktu ve zaten anakartın standart braketi değil de Thermalright AM5 güçlendirme kiti ASF aM5 Black kullanıyorum ve onu da söküp kontrol ettim.
8- Son olarak biosta ErP ayarını açmıştım onu geri kapattım.
7. ve 8. maddeleri yeni uyguladım. Hata almadım daha. Bu arada ilk biosta da son biosta da bu hataları aldım. Tüm bioslar beta bu anakartta. MSI foruma ne zaman beta olmayan bios çıkacak diye sorunca adamlar tüm bioslardaki beta ibaresini kaldırdılar.
Geriye kalan şüpheli anakart veya PSU.
Bu sorun yaşanırsa tekrar:
Molexten güç alan fan satın aldım. Sorun halinde anakarta ve diğer kontrolcülere giden tüm PSU kablolarını sökeceğim. PSU molex kablo ile fanı PSU'ya bağlıyacağım. sonra anakarta giden 24 pin PSU kablosunda ilgili pinleri ataç vs. ile birbirine bağlayıp PSU'yu aktif edeceğim. Fan dönerse sorun anakartta dönmezse sorun PSU'da kabaca.

1000W'ye gerek yok aynı 4070 Ti s kartını kullanıyorum b segment bir anakart ve 32 GB RAM de dahil. İşlemci 7800x3D. 750W yeterli oluyor. Bağladığım harici cihazlarda da sorun çıkarmıyor.
Sistem olarak benzer ama dediğim gibi çok can sıkmaya başladı bu durum. Sürekli olarak kapanıyor. Ciddi manada kararsız kaldım ne yapacağımı da bılemedım

Kardeş PSU'nda sorun anlattığına bakılırsa, bir tür arıza olabilir.

Biraz geç olacak ama sorun senin dediğin gibiymiş. Servise yollamıştım PSU fan arıza yapmış çalışmıyormuş. Kompansatörler zarar görmüş. Yenisini yolladılar ama ben çoktan 1000W aldığım için yedeğe kaldırdım 😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı