750W+80 Plus Gold PSU için UPS önerisi

wAy 0ut

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. UPS almaya karar vermiş bulunmaktayım. Birkaç sorum olacak. Öncelikle sistemimi belirteyim.

-750+80 Plus XPG kyber Gold PSU.
-RTX 4070.
-7800x3D
-X870 MSI Tomahawk.
- G.Skill zen 5 16x2 (32 GB) 6000Hz RAM.
-Dark maxima V30 toplamda 6 fanlı RGB bilgisayar kasası.
-Assassin peerles işlemci soğutucusu.

Bu sisteme 1000-1200 VA arası bir UPS yeterli olur mu? Ayrıca UPS aldığım zaman ömrü 1.5-2 sene arası mı? UPS'nin aküleri bitince yeni aküleri nereden bulacağım. Ya da yeni akülerin fiyatı UPS kadar mı? 2 yıllık bir ürüne bu kadar para bağlamaya değer mi? Rica etsem bu soruları cevaplarsanız sevinirim. Aklımdaki UPS:

UPS'nin gereksiz olduğunu vurgulamak istemiştim
Akım kontrolü - Elektrik kesintilerinde PC yi düzgün kapatmak için verdiği zaman - yüksek akım ve düşük akımda 220v stabil akım vermesi. Neyi gereksiz anlamadım açıkçası. 70-80k arası sistem dizip bu sistemi korumak hakkımız değil mi hocam. Neticede elektrik problemlerinde saolsun herhangi bir garantileri olmuyor ürünlerin.

Bilmediğiniz konular hakkında manasız yorumlar yapmayın.

@wAy 0ut ben FP1000 Line Interactive kullanıyorum. 2-2.5 yılın sonunda cüzi bir fiyatla bataryası değiştirildi. Tabii bu fiyatlandırma zamanla değişiklik gösteriyor ama işini yapıyor. Süreç noktasında bu şekilde bir bilgi verebilirim. Benim attığım ürünü alın diye demiyorum. Parça temini için tercih ettiğiniz markanın TR tarafından destek alabiliyorsunuz zaten.

@wAy 0ut yorum sunmuştum.

Son düzenleme:
Düşün BIOS update atıyorsunuz nerdeyse bitçek elektrikler gidiyor ama UPS'te hala şarj var ve güncelleme sorunsuz bitiyor, yada iyi örnek vermediyse; Düşün önemli bir iş yapıyorsunuz bilgisayardan ve elektrikler kesildi, UPS sana işini kaydedip bilgisayarı kapatmaya yeterlice zaman vercek. (Tabi monitörde bağlı olcak UPS'e.)
Çok elektrikler kesilen yerlerde veya geleceğe önlem olarak UPS kullanmak mantıklıdır. Elektrikler kesildi diye OS'i mi kırdığımı hatırlıyorum tekrar indirmem lazım oldu Windows'u. Size lazım olmayabilir ama herkes senin gibi değil. (Demek istediğim şey herkesin hayatı farklı.)

@wAy 0ut maalesef UPS fiyatları hakkinda bilgi sahibi değilim o sebelple bir öneride bulunamıyorum.

Paylaştığınız UPS işinizi görür lakin fiyat/performans mıdır? Bir şeyy diyemiyorum.
Keşke UPS hakkında daha iyi araştırmam olsaydı, böyle birşey tavsiye ederim 4 bin lira pozitif yorumlu bir UPS.

Shisui'nin tavsiyesi de iyi olabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı