İşim gereği her ay bir şantiye ya da santrale günübirlik denetimlere giderim. Bu ay şansıma hidroelektrik santraline sağlık denetimine gittim. Yani konumuzun üzerine bu tarz bir kurum gelmesi şanstı açıkçası. Neyse oraya gidip hayatları elektrikle geçmiş adamlara aynı soruyu sordum. Oradaki 24 yıllık çalışanın yaptığı ilk şey alıp merkezi odaya götürmek oldu. İçeri bir girdim jeneratör harici yaklaşık 7-8 tane 10.000 VA'lık Online UPS'ler var. Ve dediği ilk şey. Bu kadar cihazı jeneratör devreye girerken açık tutması için çok güzel bir cihaz. Onun harici dalgalanmalar, V düşüklüğü ve yüksekliği bunların hepsini stabil bir şekilde 220v ye sabitler. Uzun lafın kısası senin evine yapacağın akım korumlaı priz- topraklaklama - kaçak akım rölesi. Bunların hepsini yaptır. 1 tane UPS kadar koruması olmaz dedi. UPS akülü regülatör gibi bir şey dedi. Elektriği süzgeçten geçirip verimli elektriği stabil bir şekilde taktığın cihazlara aktarır ve %100 kafan rahat olur bunun yanında da elektrik kesilmelerinde Yük altındaki cihazların kabusu olan anlık enerji gitmesini önleyerek çok çok büyük sıkıntıların önüne geçer dedi. Yani hocam ömrü elektrikle geçmiş bir adamın yorumu bu. Bende şahsen cevabımı aldım. UPS'lere bence bu kadar düz mantık bakmamanız lazım. Akım dalgalanmalarını engelleyen, Yüksek V - Düşük V olaylarını cihazlara yaşatmayan. 220v ye sabitleyen. Ve elektrik kesildiği an Cihazdaki enerjiyi kesmeyecek bir şeyin koruması diğer önlemlerden kat ve kat daha fazla olur.