750W +Gold güç kaynağı önerisi

Bütçe
2500
2K için hangi işlemciyi önerirsiniz peki

Ben kendim şu an 6750XT kullanıyorum. İşlemcim ise Ryzen 5 7600X. Bu ekran kartı 5600 de 2K da darboğaz yapmaz. Ancak 6900XT kesinlikle darboğaz yaratır. Bence sistemi DDR5'e yükseltmeden böyle bir sıçrama yapmayın. Ekran kartınızı tam potansiyelde kullanamazsınız. Tabii karar yine size kalmış.

DDR5 yükseltmesi bana anakart + RAM maliyeti ekler 5600X yeterli gözüküyor sizin için tekrar bakarım

Ben kendim şu an 6750XT kullanıyorum. İşlemcim ise Ryzen 5 7600X. Bu ekran kartı 5600 de 2K da darboğaz yapmaz. Ancak 6900XT kesinlikle darboğaz yaratır. Bence sistemi DDR5'e yükseltmeden böyle bir sıçrama yapmayın. Ekran kartınızı tam potansiyelde kullanamazsınız. Tabii karar yine size kalmış.

5800x3D almadığım sürece bütçe arttırmanın bir mantığı yok gözüküyor.

@ŞehinşahHasansabbah, AM4 gibi ömrünü tamamlamış bir soket için yükseltme yapacaksa AMD Ryzen 7 5800X3D ile yapması çok daha iyi olur.

Elinizdeki fazla ürünleri satmaya başlayınız, işlemciyi yükseltmek için gereken bütçeyi bu şekilde denkleştirebilirsiniz. En az 750W güç kaynağı da şart diyebiliriz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sisteme 650W Gold yeter mi bir arkadaş inatla 650W Gold yeticeğini söylüyor da.

Çok haklı gayet yeterli çünkü bazı arkadaşlar çok abartmayı seviyor boşuna 750 falan diyorlar ancak sen Gold sertifikalı 650 hatta 600W bile alsan yetecektir yani basit matematik o ekran kartı 300W çekiyor hadi o.c yaptın ve 400 çektirmeyi başardın ki gereksiz o kadar overclock,
İşlemcin de 100 çeksin fazladan, ee en çok bu ikisi güç tüketir ve fazladan fazladan 500 yaptı (ki çıkmaz bu seviyeye maximum 450W çeker) hadi diyelim çekti 500W ün tamamını e sende zaten 650W var neye yetmiyor ben anlamıyorum 750W diyen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı