750W ve üstü sessiz PSU önerisi

Bütçe
5-6k
Ayrıca sessiz diye önerdiğiniz PSU, attığınız incelemede sıcak testte 400W yükte 40 desibele ulaşiyor. Neresi sessiz?
40 desibel gayet sessiz bence. Kendim Deepcool PX1000-G kullanıyorum desibelini bilmiyorum ama muhtemelen yakındır. 30 desibel felan çok rahatsız edici değil ki. Zaten masaüstü olup da Apple ya da Asus Proart vs. olmadığı sürece tam sessiz bir pc çok zor.

NZXT konusunda bilgim yok ama bu bütçede Seasonic'in üzmeyeceğini biliyorum. Ancak ben zaten Oreki hocayı etiketledim. Ben NZXT modelini bilmediğim için bilmediğim bir ürünü arkadaşa öneremezdim. Seasonic'i yoğun şekilde kullanan bir tanıdığım var sıfır sıkıntı.

40 desibel gayet sessiz bence. Kendim Deepcool PX1000-G kullanıyorum desibelini bilmiyorum ama muhtemelen yakındır.

Yarı yukte 40 db, 700W yukte 48 db'ye çıkıyor. PX1000G ise 40 db'yi 800W civari görüyor ve tam yükte 45 db'ye çıkiyor. Ikisi arasinda fark var tabii ki.

NZXT konusunda bilgim yok ama bu bütçede Seasonic'in üzmeyeceğini biliyorum.

5000 TL ve 5500 TL arasında, onerdiğiniz PSU'dan hem performans, hem de sessizlik konusunda daha iyi; NZXT C850, Core Reactor II 850W, RM750x Shift (Bu arada bu 3 PSU, "Seasonic Vertex" ile yarışıyor) gibi modeller varken, hâlâ gereksiz yere fazladan para verilmesini savunuyorsunuz. İlginç.

Amaç; daha uyguna, daha iyisi bulunabilir mi?

@Oreki gelsin zaten, bir tek onunla anlasabiliyoruz. :) Sonuçta, öğrenme konusunda bir sıkıntım yok.

Son düzenleme:
NZXT konusunda bilgim yok ama bu bütçede Seasonic'in üzmeyeceğini biliyorum. Ancak ben zaten Oreki hocayı etiketledim. Ben NZXT modelini bilmediğim için bilmediğim bir ürünü arkadaşa öneremezdim. Seasonic'i yoğun şekilde kullanan bir tanıdığım var sıfır sıkıntı.

NZXT C serisi, 2022 üretimi CWT'nin CSZ platformuna ait ve Focus GX'den daha üstün bir platform. Onun doğrudan rakibi Focus GX değil, Vertex GX.

Her halükarda en ucuz Focus GX'i 6000 TL civarında gördüm. Fiyatları berbat, hiç gereği yok. Kullandığınız PX1000G'de aynı şekilde CWT üretimi CSZ platformuna ait. O da Focus GX'den daha iyi.

Ses konusunda NZXT C serileri epey başarılı ama ne alırsanız alın fandan memnun olsanız bile şansınıza coil whine düşük ihtimal de olsa gelebilir.

@Oreki gelsin zaten, bir tek onunla anlasabiliyoruz. :) Sonuçta, öğrenme konusunda bir sıkıntım yok.

Pek uğramıyorum bu aralar, yorgunum...

Merhaba. NZXT H6 Flow bir kasaya sahibim ve bir PSU'ya ihtiyacım var tek istediğim özellik en başta sessiz olması ve güvenilir olması ama benim için sessizlik 1. plan Ryzen 5 7600 bir işlemci ve RX6800 ekran kartım var. 750W bile fazla biliyorum ama ileriye dönük olmasını istiyorum. Şimdiden teşekkürler iyi sosyaller.
Hocam istediğiniz özelliklere sahip bir PSU bulabildiniz mi acaba? Ben de sizin gibi öncelikle sessiz olacak bir PSU arıyorum.

Ses konusunda nasıl hocam? Markayı hiç duymadım açıkçası.

Tamamen sessiz. Bana sadece kasa, ekran kartı, belki işlemci fanlarının sesi geliyor ama PSU'dan hiç ses alamıyorum, gayet harika. Zaten incelersen ürünü detaylı çok sessiz uzun ömürlü diye yazıyor. Çok kalite bir ürün.

Tamamen sessiz. Bana sadece kasa, ekran kartı, belki işlemci fanlarının sesi geliyor ama PSU'dan hiç ses alamıyorum, gayet harika. Zaten incelersen ürünü detaylı çok sessiz uzun ömürlü diye yazıyor. Çok kalite bir ürün.

Hocam zaten PSU 1000W olduğu için nadir fan açıyordur eğer çok watt çeken sistemin yoksa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı