75C° işlemci sıcaklığı normal mi?

Makaleler
1
Yer
Mordor
Daha fazla  
Meslek
Mühendis sayılır
Merhaba arkadaşlar. Bazen bilgisayar boştayken fanların hepsi çalışmaya başlıyor. Oyundayken o kadar çalışmıyorlar. Termal macunu mu en son 10 ay önce falan yeniledim ama bilgisayarı okul yüzünden hiç ağır çalıştıramadım iki aydır falan işte kullanıyorum. Isı dereceleri sizce normal mi? Birinde masaüsteyim diğerinde Skyrim'i aşağı indirdim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    159,4 KB · Görüntüleme: 85
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    797,5 KB · Görüntüleme: 88
ASUS X550VXK model dizüstü bilgisayarımdaki i7 7700HQ işlemci; CM: Mastergel Pro ile termal macun değişimi yapmama rağmen maksimum peak load'da 95 dereceyi görüyor, hayliyle de uzun süreli kullanımda turbo frekanslar, thermal throttle eşik bandı geçildiği için otomatik olarak 2.9-3.0 Ghz seviyelerinde dolanıyor, bir nevi sistemde undervolt varmış gibi çalışıyor ama tek farkı yüksek sıcaklara maruz kalması oluyor maalesef, şu an undervolt yaparak çalıştırıyorum makineyi. Sizin bilgisayar full yükte 75 dereceyi görüyorsa gerçekten Kaby-Lake mimarili bir işlemciye göre güzel değerler alıyorsunuz, laptopun modeli tam olarak neydi? Merak ettim.
"COOLER MASTER HTK-002" isimli macunu aldım. Mesela şuan sıcaklık böyle

Eki Görüntüle 562513

Not: Adana :D

İşlemci IDLE durumda galiba 😀.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı