75Hz 5ms Çerçevesiz IPS Monitör vs. 75Hz 1ms Çerçeveli IPS Monitör

terileptil

Megapat
Yer
Ankara
Biliyorum sorduğum soru ağırlıklı olarak kişisel tercih ile alakalı fakat ben sizlerin fikrini merak ettim. Soru basit. 950 TL'ye 75Hz 5ms çerçevesiz IPS monitörü mü tercih edersiniz yoksa 850-980 TL civarına 75Hz 1ms çerçeveli IPS monitörü mü?

Kısaca çerçeveli 1ms mi çerçevesiz 5ms mi?

Hatta linklerini de atayım :

75hz 5ms Çerçevesiz : AOC 24V2Q 23.8" Gaming Monitör Fiyatı - Vatan Bilgisayar
75hz 1ms Çerçeveli : AOC 24" G2460VQ6 1ms 75Hz FreeSync DP Port+HDMI+MM Full HD Gaming monitör - Vatan Bilgisayar
LG 23,8" 24MP59G 1 Ms Full HD VGA-HDMI-DP FreeSync IPS Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar

Benim kullanım amacım ağırlıklı olarak oyun, dizi/film. IPS ekran tercih etmemin sebebi renkleri oldukça canlı göstermesi. Bu iki seçenek arasında da ms değerine mi yoksa tasarıma mı önem versem karar veremiyorum. Profesyonel bir oyuncu değilim. Online oyunları oynarım ama dediğim gibi esporcu falan değilim. O yüzden 5ms kabul edilebilir bir değer olarak geliyor bana. Ek olarak 5ms olan modelin tasarımı çerçevesiz olduğu için çok şık duruyor. Ama bu tasarımda kafama takılan kısım ışık sızması. Çerçevesiz tüm modellerde bu sorun var diye okumuştum fakat önemli olan rahatsız edici olup olmamasıymış. AOC 24V2Q kullanan varsa yorumunu alabilirim bu konu hakkında. Işık sızması olayı modele göre değil cihaza göre değişiyor da olabilir bilmiyorum açıkçası?

1ms olan modeli düşünmemin sebebi de şu. Profesyonel bir oyuncu değilim ama yine de monitörün çok sık değiştireceğim bir çevre birimi olmadığını düşünüyorum. Almışken de en verimli olanını mı alsam diyorum bir yandan da. Ama kenarda da çerçevesiz bir monitör göz kırpıyor...

Neyse benim merak ettiğim sizin fikriniz. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konu ile alakasız ama bu ne güzel bi' monitördür yahu. Alasım geldi valla.

Sakar biri isen çerçeveli al düşürebilme oranın varsa.Yok dikkatli ve hoş kullanıcağım diyorsan çerçevesiz al.

G2460VQ6 en iyi tercih olacaktır söylediklerinin arasında. 5ms ile 1ms arasında fark var.

Hocam konu ile alakasız ama bu ne güzel bi' monitördür yahu. Alasım geldi valla.

Hangisi? Bu değil mi? Eğer bu monitörden bahsediyorsan ben de aynen senin hislerini paylaşıyorum. Mest oldum resmen görünce. Ms değerini sırf bu yüzden göz ardı etmeyi düşünüyorum zaten.

Sakar biri isen çerçeveli al düşürebilme oranın varsa.Yok dikkatli ve hoş kullanıcağım diyorsan çerçevesiz al.

Çok sakar sayılmam bir de masamda duracak zaten sürekli. Bir zarar göreceğini sanmam. En kötü bir taşınma durumunda falan zarar görme ihtimali var onda da düzgünce paketleyip sırtımda taşırım zaten

Buna da baktım fakat TN panel olduğu için eklemedim buraya. Renklerin canlılığına önem veriyorum. Dizi film falan da çok izlerim bilgisayardan. O yüzden IPS monitörler çok ilgimi çekiyor. Yine de teşekkürler

Hocam monitörün verdiği renkleri görmeden karar vermeyin bence. Her TN aynı değil. Artık TN panellerde de renkler başarılı olabiliyor.

Hocam monitörün verdiği renkleri görmeden karar vermeyin bence. Her TN aynı değil. Artık TN panellerde de renkler başarılı olabiliyor.
Katılmıyorum. TN panel alınmaz eğer CS'si değilseniz En iyisi VA panel şu an piyasadaki. Onun dışında hep söylerim, 1ms ile 5ms veya 60Hz ile 75Hz arasındaki farkı sadece bunlara fazladan para verenler anlıyor Ben olsam çerçevesiz alırdım, aldım da. Birçok monitör kullandım şu ana kadar en beğendiğim panel; renk açısından her ne kadar IPS olsa da Hz bakımından ve ''Curved'' olmasından dolayı VA paneldir. Bunun dışında çerçevesiz çok büyük bir artı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…