Çözüldü 75W RTX 4060 GPU 60W olarak çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yrise

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: RTX 4060 8GB Laptop Gpu (75W)
İşlemci: AMD Ryzen 5 7535HS
RAM: 32 GB DDR5 4800 Mhz
SSD: 512 GB M2
Meslek
Öğrenci
Acer Nitro V15 serisi bir laptopum var.

RDR 2 de ekran kartı 60W kullanıyor bazen 1 saniyelik 61 62 falan oluyor ama genelde 60W ile sınırlı. Ekran kartı kullanımı %95 96 civarında oyun esnasında. Sıcaklığı ise 70 derece yani sıcaklıktan dolayı watt düşürme durumu yok. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopu hangi modda kullanıyorsunuz?

Windows ayarı maksimum performans.
NVIDIA App ayarı maksimum performans.
NVIDIA Denetim Masası ayarı maksimum performans.
Acer NitroSense ayarı performans.

Hocam 75W maximum ulaşacağı değer. Her an 75W görecek şekilde çalışmıyor. Zaten bundan dolayı resmi verilerde 60 + (15) şeklinde yazar.

Ben benim model düz 75W diye biliyorum öyle bir şey yok mu? Yani 75W olan her model 60+15 Dynamic mi oluyor?

Windows ayarı maksimum performans.
NVIDIA App ayarı maksimum performans.
NVIDIA Denetim Masası ayarı maksimum performans.
Acer NitroSense ayarı performans.

Ben benim model düz 75W diye biliyorum öyle bir şey yok mu? Yani 75W olan her model 60+15 dynamic mi oluyor?

Her model için geçerlimi bilmiyorum ancak benim laptopum 60 + 15 olarak geçiyor. Buna rağmen NVIDIA denetim masasında 75 gösteriyor.

Muhtemelen tam 75W ı render vb. işlerde alabilirsiniz. Oyunlarda işlemcinin de ihtiyacı olduğu için tam veremiyor olabilir.

75W alabilecek miyim diye nasıl deneyebilirim?

Hocam RDR 2 ayarlardan MSAA 4X yapın GPU'ya çok yük bindirdiğinde belki artabilir.

Ultra ayarlarda MSAA 8X yaptım ve 75W gördüm. Demek ki ihtiyacı olmadığı için 75W kullanmıyormuş. Teşekkürler cevaplarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı