7600X için Curve Optimizer ve soğutma önerisi

Bu program ile stabil olduğunu düşündüğünüz ofsetleri test eder misiniz?

@the Prodigy hocam işlemcinin hatalı çalışmasına neden olacak spesifik bir ayar var mı? Ben Global C-State kapattığımda sistem huzur bulmuştu.
0.05 offset ya da curve optimizer için -5 dışındaki hepsi testlerde ya da oyunlarda başarısız oluyor. Sıcaklığı 85 derece üzerine çıkartmamanın tek yolu 65W eco mode açmak. Bu şekilde de çoklu çekirdek performansından ödün veriyorum. Sıvı soğutma CM 240mm nasıl yetmez anlamıyorum. Söktüm bi daha taktım yine aynı. İşlemcinin silikonu da iyi değilmiş anlaşılan yoksa 20-30 derece fark ettirirdi. 3600 ve 5600x kullandım ikisinde de çok güzel kullandım stabil bi şekilde undervolt ile. Bu işlemci yanıyor, yandığı gibi 0.05 offsetten başka değer olmuyor. Galiba yeni sıvı soğutma ya da hava soğutma alacağım hangisi ucuz ve verimli olursa.

@the Prodigy hocam işlemcinin hatalı çalışmasına neden olacak spesifik bir ayar var mı? Ben Global C-State kapattığımda sistem huzur bulmuştu.

Pek ayar yok öyle. Performance Bias sıkıntı çıkartabiliyor ama elle açman gerekiyor zaten onu.

@SwatOO Kasanın içinin fotoğrafını atar mısın?

Pek ayar yok öyle. Performance Bias sıkıntı çıkartabiliyor ama elle açman gerekiyor zaten onu.

@SwatOO Kasanın içinin fotoğrafını atar mısın?

Sıvı soğutmamdan memnun değildim. Onun için Arctic Freezer 36 Duo aldım ve denedim. 5-6 derece düşürebildim ama hala aynı şikayetlerim olduğu için bütün ayarları denedim. Eco 65W ile 4.900mhz üzerine çıkamadım. 95W seçeneğinde ise 5.150mhz ulaştım ama sıcaklık 95 derecede sabitlendi. PBO ayarları ile manuel girdim kurcaladım. Onda da 5150 üzerine çıkamadım ve negatif 9 üzerinde değer veremedim. Ve sıcaklık yine yüksekti. Ben de bildiğim şekilde undervolt yaptım. 5.300mhzde offset stabil çalışmadı. 5.25mhzde 86 derece ve 0.04 offsette stabil çalıştı ama sıcaklık yüksek geldi biraz bana. Şu an ise 5.200mhzde işlemci 1.10v ile 0.08 negatif ofsetle max 78de çalışıyor. 95 derece stok ayarlarda ya da pbo ayarlarında 14.200 skor görüyordum cinebenchte. Şu an skorum 14.750 ve sıcaklığım max 78. Stabiliteyi sağladım. Soğutucu değişmem gereksiz oldu biraz ama hem zaten değişmek istiyodum hem de sıvı soğutucunun ızgarasını sökünce yukarı 2 tane 12cm lik fan taktım ve kasa şu an her zamankinden daha serin.

Age Of Empires 4'te 80 dereceleri görürken şu an 62 derece.

Son düzenleme:
Baya bi araştırdım aslında hepsiburada puanım olunca bi de incelemelerde gözüme çarpınca alayım dedim. Çok ciddi bir fark var mı aralarında?
Açıkçası bilmiyorum yani Phantom'da 7 boru var ve işlemcinin tüm yüzünü kapsıyor ama eSports DUO 4 boru ve sadece ortasına temas ediyor. Bide Phantom çift kule, DUO tek kule. Ben araştırdım ama güncel bir bilgi bulamadım, tahmini bir fark söylemem gerekirse 7 derece oynar galiba.

Açıkçası bilmiyorum yani Phantom'da 7 boru var ve işlemcinin tüm yüzünü kapsıyor ama eSports DUO 4 boru ve sadece ortasına temas ediyor. Bide Phantom çift kule, DUO tek kule. Ben araştırdım ama güncel bir bilgi bulamadım, tahmini bir fark söylemem gerekirse 7 derece oynar galiba.
Bende eSports modeli değil, freezer 36 duo olan. 5.2ghz 0.08 negatif offset ile age of empires 4 62 derece, bannerlord 72 derece. Herhalde normal bu değerler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı