7600X vs 13600K

13600K'yı takabilmem için anakartı güncellemem gerekti. Anakartın BIOS flashback özelliği olmadığından 13600K'yı kullanabilmek için farklı yollara başvurdum. 1-2 bilgisayarcıya sordum ellerinde 12. nesil işlemci yoktu bende 1.800 TL'ye 12100F işlemci satın aldım. Satın aldığım gün Sahibinden'de ilan oluşturdum 1.700 TL'ye ve anında alıcı buldu. 12100F işlemci ertesi gün geldi ve anakartımı güncelleyip 13600K'yı taktım. Sonuç olarak 100 TL ile anakartımı güncelleyip kullanıma hazır hale getirdim. CS:GO'da atölye FPS benchmark sonuçları:

10100F: 270 FPS (eski işlemcim)
12100F: 435 FPS (geçici işlemci)
13600K: 705 FPS.

Ekran kartı: RTX 3060.
Anakart: MSI MAG B660 Tomahawk DDR4.
RAM: 2x8 3000 MHz.

İşlemciden ve anakartından gayet memnunum herkese yorumları için teşekkürler.

Hayırlı olsun hocam şimdiden Intel Core i5-13600K performansı güzel gözüküyor cap framex üzerinden test yapabilir misiniz? Ortalama ve 0.01% FPS değerlerini görmek lazım.

13600K'yı takabilmem için anakartı güncellemem gerekti. Anakartın BIOS flashback özelliği olmadığından 13600K'yı kullanabilmek için farklı yollara başvurdum. 1-2 bilgisayarcıya sordum ellerinde 12. nesil işlemci yoktu bende 1.800 TL'ye 12100F işlemci satın aldım. Satın aldığım gün Sahibinden'de ilan oluşturdum 1.700 TL'ye ve anında alıcı buldu. 12100F işlemci ertesi gün geldi ve anakartımı güncelleyip 13600K'yı taktım. Sonuç olarak 100 TL ile anakartımı güncelleyip kullanıma hazır hale getirdim. CS:GO'da atölye FPS benchmark sonuçları:

10100F: 270 FPS (eski işlemcim)
12100F: 435 FPS (geçici işlemci)
13600K: 705 FPS

Ekran kartı: RTX 3060
Anakart: MSI MAG B660 Tomahawk DDR4
RAM: 2x8 3000 MHz

İşlemciden ve anakartından gayet memnunum herkese yorumları için teşekkürler

Hayırlı uğurlu olsun. Dün aldığım 13700KF bugün geldi. Bana da 12. Nesil lazım İstanbul'da BIOS'umu güncelleyebilecek biri var mıdır acaba :D

Hayırlı olsun hocam şimdiden Intel Core i5-13600K performansı güzel gözüküyor cap framex üzerinden test yapabilir misiniz? Ortalama ve 0.01% FPS değerlerini görmek lazım.
Eve geçtiğimde testi yaparım hocam teşekkürler. Bu arada nickiniz çok iyi, 3 yıllık cs go takımımızın ismidir ayrıca Estergon :)

Hayırlı uğurlu olsun. Dün aldığım 13700KF bugün geldi. Bana da 12. Nesil lazım İstanbul'da BIOS'umu güncelleyebilecek biri var mıdır acaba :D
12. Nesil alacaksan 12100F alıp satabilirsin onun haricinde Celeron G6900 en uygunu ama piyasası olmadığı için elinde patlayabilir. Biraz araştır, bulamazsan mecbur benim kullandığım yönteme başvuracaksın :) Ya da anakart henüz almadıysan bios flashback özelliği olan anakart al ya da aldığın yere başvur güncellenmesi için

Bütçe var ise DDR5 alınmalı, uzun vadede ve AMD tercih edilmeli diye düşünüyorum.

Bana kalırsa bu seride iki markanın da birbirine karşı aşırı iyi olduğu bi tarafı çıkmadı. Bi tek AMD'de bi kaç nesil daha soket destekleneceği için anakartı şimdi alıp 3-4 sene sonraki işlemciyi de takabilme kısmı öne çıkıyor çünkü anakart fiyatları iki tarafta da aşırı arttı bence bu yönden iyi bir şey bu. Bir de AMD daha 3D işlemcilerini piyasaya çıkarmadı. Bu işlemcilerle belki intel'in önüne geçebilir.

CS:GO'da önbellek önemli olduğu için 7600X öneririm, zaten FPS testlerinde de 7600X net daha önde.

Sadece CS-GO oynuyorsanız DDR5'te bile bu kadar fark atan AMD DDR4 Intel'e daha da büyük fark atacaktır. Kaldı ki 5 sene anakartlara falan destek verilecek. Sıcaklık problemi için de AMD'nin eco mode gibi bir seçeneği var, performanstan çok da ödün vermeden sıcaklıkları ve güç tüketimini baya düşürebiliyorsunuz, Recep Baltaş yakında onunla ilgili bir video paylaşacaklarını söylemişti. Onu da izleyip kararınızı verebilirsiniz ama ben tercihimi AMD yönünde kullanırdım sizin durumunuzda.

Daha 3D cache işlemcileri gelecek AMD'nin hazır yeni sistem topluyorken DDR5 sistem ve 5 yıllık soket desteği olan sistem seçilmeli, net.

3 yıl aradan sonra alıntılıyorum, buradan AMD seçmemi isteyenleri selamlıyorum çünkü yaptığım seçimden (13600K) pişmanım ve AM5 sisteme geçiş yapıyorum. Çabalarınız için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum 😀

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı