7700K Discord’da 70 derece oluyor

Scrnn

Centipat
Arkadaşlar, bugün gittim yeni RAM aldım, SSD aldım ve son olarak yeni bir kasa aldım. Bugün ağabeyimle birlikte eski kasamdaki her şeyi yeni aldığım kasaya taşıdık. İşlemcimin termal macununu yeniledim ve sıvı soğutucumu taktım. Şu an bilgisayarımda arkada Valorant iniyor ve arkadaşlarımla Discord'da sohbet ediyorum. Bunlara rağmen şu an işlemcim 60-70 derece arası -yani çok sıcak- sizce nedendir? (İşlemcim Intel i7 7700K.)

Dosya Ekleri

• Sıcaklık.PNG
    20 KB · Görüntüleme: 187
Yeni kasa modeli nedir?
Yeni kasa VATAN BİLGİSAYAR'da böyle geçiyor:
COOLER MASTER MASTERBOX MB520 Akrilik ÖN PANEL 3X120mm ARGB FANLI MidT ATX KASA
Benim 9900K 32 45 derece normal değil. Soğutucuyu oturtamamış veya macunu çok sıkmış olabilirsiniz. Bir daha kontrol edin.

Macunu normal olarak görmüştüm ama yarın bir kontrol edip yazarım. Teşekkür ederim mesajın için
Macunu fazla veya az sürüp soğutucuyu tam oturtamamış olabilir misin?

Yarın yeniden bir bakacağım. Teşekkür ederim mesajın için
Soğutucu tam oturmamıştır. Aynısı başıma gelmişti. Sonradan vidaları sıkınca beklemediğim bir şekilde sorum çözülmüştü.

Olabilir işlemcime zarar gelmesinden korktuğum için vidaları tam olarak sıkamamış olabilirim yarın özellikle buna dikkat edeceğim. Mesajın için teşekkür ederim
1-Soğutucu tam oturmamış olabilir.
2- Fan ile pompa pinini karıştırmış olabilirsin.

Bilgisayarımı açtığımda borulardan sıvı akma sesi geliyordu ve boru azıcık titriyordu -sıvı geçtiğinden sanırım- pinleri karıştırdığımı düşünmüyorum. Ama yarın yine de bir göz gezdiririm. Mesajın için teşekkür ederim
Vida demişken önce üst sağ köşeyle alt sol köşeyi sıkın sonra hepsini aynı eşitlikte sıkın.

Belirttiğin için teşekkür ederim bu olaya dikkat ederek sıkacağım vidaları. Mesajın için teşekkürler

Son düzenleme:
Kasanız çok güzel bir model bu kadar ısınması işlemcinin normal değil. Bence termal macun uygulamasında problemden ya da soğutucuyu tam sıkmamaktan kaynaklıdır sorun. Tekrarlayın ve soğutucu ayaklarını çapraz bir şekilde iyice sıkın fakat elbette aşırı sert sıkıp anakartı kırmayın Bol şans.

Çok teşekkür ederim. Yarın bu adımları yaptıktan sonra yazacağım . Umarım hiçbir şey ters gitmez. Evet kasayı ben de çok beğendim herkese öneriyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…