7700K Discord’da 70 derece oluyor

Scrnn

Centipat
Arkadaşlar, bugün gittim yeni RAM aldım, SSD aldım ve son olarak yeni bir kasa aldım. Bugün ağabeyimle birlikte eski kasamdaki her şeyi yeni aldığım kasaya taşıdık. İşlemcimin termal macununu yeniledim ve sıvı soğutucumu taktım. Şu an bilgisayarımda arkada Valorant iniyor ve arkadaşlarımla Discord'da sohbet ediyorum. Bunlara rağmen şu an işlemcim 60-70 derece arası -yani çok sıcak- sizce nedendir? (İşlemcim Intel i7 7700K.)

Dosya Ekleri

• Sıcaklık.PNG
    20 KB · Görüntüleme: 187
Çok teşekkür ederim. Yarın bu adımları yaptıktan sonra yazacağım . Umarım hiçbir şey ters gitmez. Evet kasayı ben de çok beğendim herkese öneriyorum .

Bir diğer ihtimal sıvı soğutma ile alakalı bir şeylerin ters gitmesi, doğru girişe takmamış ya da doğru ayarlamamış olabilirsiniz. (Hiç bilemiyorum tamamen cahilim mesele sıvı soğutma olunca) "PUMP_FAN" yazan pinlere takmanız gerekiyor diye biliyorum sıvı soğutmanın kablosunu fakat en iyisi anlayan birileri cevap versin. Siz aklınızın bir köşesine yazın ama bunu potansiyel bir sebep olarak.

• Fan tozlanmış olabilir
  • Valorant indirmesi ısı yapıyor olabilir
  • Başka bir program işlemciyi yoruyor olabilir.
Keşke görev yöneticisinin ekran görüntüsünüde atsaydın

Öncelikle bugün bilgisayarın içini açtım ve sıvı soğutucunun vidalarını azcık sıktım. Daha sonra bilgisayar açılmadı yani böyle fanların RGB'si geldi ama sürekli restart atıp durdu kendine. Ben de daha sonra direk sıvı soğutucuyu çıkarttım, işlemciyi çıkarttım işlemcinin üstündeki termal macunu sildim. Daha sonra işlemciyi geri koydum ve termal macunu sıktım. -Ne çok ne az- termal macunu sıktıktan sonra sıvı soğutucuyu geri taktım ve dediğiniz gibi sıktım -bütün vidalar eşit olacak şekilde- bunları yaptıktan sonra bilgisayarım açıldı ve şu an sağ salim kullanıyorum. Arkadaşlarımla Valorant girdik birkaç el oynadığımızda sıcaklığın 60 derece ile 80 derece arası olduğunu gördüm. Sizce sıvı soğutucumda mı sıkıntı var? Not: Sıvı soğutucu CPU_FAN adlı pinde takılı. Şuanki sıcaklıklar ektedir. Şu anda hiçbir şey yapmıyorum.
  • Fan tozlanmış olabilir.
  • Valorant indirmesi ısı yapıyor olabilir.
  • Başka bir program işlemciyi yoruyor olabilir.
Keşke görev yöneticisinin ekran görüntüsünüde atsaydın.

Görev yöneticisin ekran görüntüsünü attım mesajın için teşekkür ederim

Dosya Ekleri

• sıcaklık1.PNG
    8,3 KB · Görüntüleme: 98
  • sıcaklık2.PNG
    18,1 KB · Görüntüleme: 88
  • sıcaklık3.PNG
    18,7 KB · Görüntüleme: 95
Hocam aklıma gelen en büyük ihtimal tek çekirdeğe çok yükleniyor açtığın uygulamalar. Frekansını zorluyor işlemcinin o yüzden ısınıyor olabilir. Görev yöneticisindeki işlemler sekmesinde Güç Kullanımı gösteriyor programların.
Performans sekmesinde işlemcinin frekansını takip ederek bakabilirsin hangi işlem bu kadar frekansları yükseltip zorluyor diye. Dediğim gibi aklıma gelen bu; Tek çekirdeğe abanıyor Turbo Boost'u zorluyor. İstersen BIOS tan Turbo Boost'u kapatıp bi dene o kadar ısınacak mı diye. Aklıma başka bir şey gelmiyor malesef

BIOS'a girip fan devirlerini gözden geçirmek dışında aklıma fazla seçenek gelmiyor.

Sanırsam Intel'in i7 7700K modelinde ısınma sorunu varmış araştırdığıma göre. Büyük ihtimalle ondan kaynaklıdır. Artık Allah'a havale ettim gitti. En kötü para biriktirip yeni bir işlemci alırım. Güç kullanımı şu anda çok düşük gösteriyor. Sıcaklık ise 39 derece ile 42 derece arasında gidip geliyor. Arkada sadece Opera, Discord ve Spotify açık.
BIOS'a girip fan devirlerini gözden geçirmek dışında aklıma fazla seçenek gelmiyor.

BIOS'tan pek anlamam ama girip baktığımda o kadar göze çarpacak şeyler çıkmıyor. Teşekkür ederim mesajın için

Mesajın için çok teşekkürler

7700K delid yapıyorlar. Ama sorun belki BIOS'dan işlemciye bilmeden fazla voltaj veriyor olabilir misiniz?

Ben pek BIOS'tan anlamam da nasıl yapacağımı -eğer biliyorsan- söyler misin? Mesajın için çok teşekkür ederim
BIOS’a girdim bunları gördüm, birçoğunun ne anlama geldiğini bilmiyorum. Yardım edebilir misiniz? Bir şey yapmam gerekiyor mu? PUBG’ye girdiğimde NVIDIA otomatik olarak her şeyi Ultra ayarlara çekiyor. -Ki bilgisayarım Ultra ayarlarda 150-200 FPS alacak bir sisteme sahip- oyuna girdiğimde bilgisayarım otomatik olarak kendine reset atıyor. Sonra bilgisayarım kendini yeniden başlattığında biraz bekliyorum, sonra yeniden deniyorum ancak sonuç aynı. Bazen oyunda karakter bilgilerime girdiğimde bile kapanıyor. Bu sorun eskinden de vardı. Hala var. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Eğer bu sorunu hep beraber çözersek hepinize çok minnettar kalacağım. Mesajlarınız için çok teşekkür ederim

Dosya Ekleri

• 6F36EE44-8E1C-46F6-9246-011FC2ADBA16.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 80
  • 53051A71-F706-4528-9478-BB8CB188DB2D.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 66
  • F904F534-7B4A-4D28-ACD3-8C78A5ACE058.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 64
  • 22EA2A8C-F8D3-4FDD-942A-E22269789A1D.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 57
  • BF8AB5C9-6D1D-4D8B-91F0-A9B7A3FAB99D.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…