Mevcut oyunlar için ileride bir iyileştirme beklemeyin. Oyunların çoğu 4 çekirdek ve bunların tek çekirdek performanslarına odaklı olarak çalışıyor. Windows deseniz öteden beri dalga geçerdik. Bir sürü tekelcilik davasına rağmen adamlar işin sonunda bizi kendilerine mecbur etti. Yine de bu şartlara rağmen AMD iyi iş çıkarıyor. Ben RYZEN tercih ederim. AMD öteden beri daha kullanıcı dostu bir iddiayla piyasaya çıkıyor. Konuya gelecek olursak
R7 1700 Ryzen işlemcilerin 1. Nesli daha ve 7.nesil i7 7700K gibi İntel işlemcileri kapasite, fiyat, TDP açısından tokatlıyor. Ben sadece oyun oynarım diyenler için de 1080P çözünürlükte performansı gayet tatminkar ve 2K, 4K çözünürlerde daha da iyi olabiliyor. Tabii burda saymakla bitiremeyeceğimiz çok faktör ve farklı senaryolar var. Özetle Ryzen her segmentte daha cazip ve iyi şeyler vaadediyor. Ryzen diyorum.![]()
Durmadan benzer yorumlarda ya ortaya konuşmayın kapasitede i7 7700k'yı tokatlıyormuş ? 100'de 30-35'i boşta. Yük binmeyen DX 12 vs kullanan oyunlar dahil en baba oyun dahil bir işlemci ve FPS olarak önde oyunlarda. 5 sene gideri var. Neyi tokatladı? Fiyat demişsin bak önceki yazıları oku. Ryze'nin i7 7700k'ya yaklaşabilmesi 500 TL fazla para verip 3600 MHz RAM alman lazım. Nerde kaldı tokatladığı? TDP'de tokatladı mı hmm o kadar tokatladıki işlemcileri sıvı soğutmayla 4 GHz'ı geçen yok denecek kadar az. He OC'yi katmıyorum diyorsan o zaman üstteki o performasn kapasite zaten boş. İncelemeleri izle bakalım ben sadece oyun oynarım 5-6 sene gitsin sonrası allah kerim diyen adama hayli hayli yeter. Laf salatasıyla tokatlamış
He birde sanki i7 7700k ile intel işlemci üretmeyi bıraktı. Adamların 2 sene sonraki işlemci neslinin isimleri bile belli.
Sonuç bu bir tercih meselesidir eksi +sını yazarsın faydalanmak isteyen gelir bakar. Ona göre kafasında şekillenir seçimini yapar. Olanın olmayanı herşeyiyle öndeymiş 10 numara işlemciymiş gibi yorum yaparsan adam bakar yoruma gider ryzen alır (bu ülkede CS-GO ve önceki versiyonları knight, wolfteam vs benzeri FPS oyunları her zaman tutulmuştur ve milyonlar üyeleri var. FPS oyunlarda rakibi kafadan vurmak için düşük çözünürlük açılır ve hızlı PC sistemi FPS için her zaman önemli olmuştur ama adam belki en yüksek FPS'yi istiyor. 5 sene gitsin en hızlı ben olayım der online oynuyordur vs. karşısındaki adam i7 7700k ile gelir çarpar bunu lafı olur. Sen nasıl hızlısın öbürü der bende i7 7700 k var. Bu işlemci senin RAM'in vs en düşükse zaten ben senden hızlıyım o adam da döner bu sistemi aldırana bir güzel söver...
Son düzenleyen: Moderatör: