7700XT sistem için F/P monitör önerisi

Bütçe
7000-9000

Jiyunotameni

Hectopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm, hayırlı geceler arkadaşlar. Sizce bu sistem için alınabilecek en güzel ve ileriye dönük F/P monitör hangisi? Başka öneriniz var mı?
Daha önce masaüstü sistem ya da monitör kullanmadığım için bu konu hakkında bilgim yok. Yoldaşım olacak monitör arıyorum.
Aradığım özellikler:
-Valorant/CS2/PUBG/Rainbow six: Siege/Warzone vb. FPS oyunlarını en akıcı en güzel şekilde gecikme olmadan oynamak istiyorum.
-İleride ekran kartı odaklı oyunlar oynamak istersem de onları en iyi şekilde olmasa da kendimce güzel şekilde deneyimlemek istiyorum.
-Ghosting, ölü piksel, kronik vb. sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Bu konuda en güvenilir ve ileriye dönük olanı hangisi acaba?
- Dizi film izlerken de gözleri yormadan en akıcı şekilde izlemek istiyorum. (Tabii bu söylediklerim diğer modellere kıyasla ve fiyatına göre.)

Son düzenleyen: Moderatör:
7700XT kullanıyorum 2K olmaz yani hocam. 1080p müthiş bir kart 2K da oynatır ama 1080p daha iyi. Hem uzun vade olarak hem rahat çalışır sistem.

Forumlardaki herkes 2K kartı diyor ama - ben de çok kararsızım
Peki siz hangi monitörü tavsiye ediyorsunuz?
1080p alacaksam o zaman F/P şöyle 240-280 Hz almak isterim

Şimdi 1440p 2K oluyordu sanırım, Valorant'a baktım 1080p ile farkını ayırt edemedim izlerken.
Benim laptop 1080p olduğu için mi öyle acaba?
27 inç + 2K monitör ile rekabetçi FPS oyunlarında 1080P'de oynayanlara karşı dezavantajım ya da gecikme vb. durumlar yaşanır mı çünkü en akıcı olması benim için çok önemli.
Rakiplerim beni daha önce görüyor algılasın istemiyorum

Oynadığınız oyunları belirtmişsiniz. Gerekirse ayarları ultra yapmazsınız ve rahatlıkla 2k 180 fps oynarsınız. Hikayeli oyunlarda genellikle ultra ayarlarda 60 fps civarında oynayabilirsiniz. Daha fazla fps almak için biraz daha ayarlardan kısılabilir. Bence 2k için uygun bir ekran kartı.

Monitörlere gelecek olursak kişisel olarak önerilerim şunlardır
1 - Philips 27m2n5500
2 - AOC Q27G4x
3 - Lenovo R27QE
4 - MSI G274QPF

Bu 4 monitörden sadece Lenovo olanı kullandım. Bir ölü pixel ve biraz ışık sızması vardı. Monitörün kasası kalitesiz gibiydi ama fiyatına göre normal. Bilgisayar programı çift monitörde çalışmıyordu. Tuşlarla ayar yapmayı sevmiyorum. Duruma göre parlaklık ayarını arttırıp azaltıyorum. Bu yüzden benim için önemli. Ekranı temiz görünüyor. Renkleri güzeldi. Bu 4 monitör arasında en hızlı olanı bu. Ghosting oranı gayet iyi. Msi 274QPF E2 neden 4. sırada diye soracak olursan şu videoda kıyaslıyor kontrol edebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak Asus XG27ACS de kullandım. Bu monitör parasını hak etmiyordu ancak şu anda 9179 liraya düşmüş değerlendirilebilir. Ama yinede benim tercihim olmaz. Çünkü panelindeki kaplama kendini belli ediyor. Sanki ekranda birazcık kumlanma varmış gibi diyebilirim. Görüntü kalitesi olarak çok övülüyor ama ben 7 yıllık normal bir ips monitörümden mükemmel bir farkını göremedim. Yanyana kıyaslayladım biraz doygunluk farklı vardı ama mükemmel bir fark yoktu. Sonra iade edip Lenovo olanı aldım. Yan yana kıyaslama şansım olmadı ama benzer kalitede göründüklerini söyleyebilirim. + olarak önerdiğim ilk 3 monitörden biraz daha hızlı.

Philips 27m2n5500 ve AOC Q27G4x gelecek olursak. Ghosting oranları gayet iyi. Tepkime süreleri Lenovo'nun birazcık gerisinde. Yaklaşık 0,80ms fark var sanırım. Philips'in kontrast oranı diğerlerinden birazcık daha iyi. Diğerleri de genelde 1000:1'in üzerinde çıkıyor. Bu iki monitörü de kullanmadığım için görüntüsü hakkında bir şey diyemeyeceğim. Philips olanı aldım muhtemelen pazartesi elime ulaşır.

Son olarak şu forumda güzel bir konu açılmış. Güncel olarak hangi monitörü seçmeniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Buraya yazdıklarım bu forum kaynaklı değil. Kendim araştırıp karar verdim. Konuyu açan arkadaşla aynı fikirde olmam doğru karar verdiğim anlamına geliyor sanırım

[Düzenleme] Lenovo da iade edildi

Son düzenleyen: Moderatör:
@ByMP teşekkür ederim değerli açıklaman için.
Monitörü mümkünse Amazon'dan alacağım Amazon'un kendi satıcısı olduğu.
Ya da Hepsiburada, Trendyol kendi satıcıları olduğu çünkü iade vb. durumlarla uğraşmak istemiyorum. Philips ve MSI modeli çok öneriliyor forumlarda, ASUS ve MSI'ya daha yakınım.
Daha önce monitör kullanmadığım için muhtemelen hangisini alsam iyi olacaktır sorunsuz ise.
Amazon, Hepsiburada vb. üzerinden önerebilir misin acaba?

Şunu bilmelisiniz iade hakkı yasaldır. Beğenmediğiniz bir ürünü koşulsuz şartsız iade edebilirsiniz. Bu hakkı bize devlet tanıyor. Satıcının isteğine kalmış bir durum değil. Eğer satıcı sorun çıkartıyorsa E-devllet'ten Tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Ürüne bir zarar vermediyseniz ve kutusuna büyük ölçüde zarar vermediyseniz satıcı iade almak zorunda. Ama yine de iyi satıcıları seçmek daha iyi.

Ben iade ettiğim monitörleri Hepsiburada satıcısından aldım. Hepsiburada ve Amazon iadelerde sorun çıkarmaz. Şu anda bahsettiğimiz monitörleri malesef satmıyorlar. Eğer biraz daha pahalı olsa bile onlardan almayı tercih ederdim. Eğer aceleniz yoksa bir kaç hafta takip edin. Arada bir stok giriyorlar. Ben itopyadan sipariş verdim. İlk alışverişim olacak. Umarım bir sorun yaşamam.

Satıcı Amazon monitörleri
Satıcı Hepsiburada monitörler

Bıraktığım linkleri göstermiyor garip

Birkaç hafta bekleyecek vaktim yok çünkü çok şükür sistem aldım.
Ayrıca yeni yıldan sonra daha pahalı olacaktır o yüzden şu 2-3 günde almam şart.

Kendim yazıp bakıyorum da farklı modeller var çoğunlukla.

O zaman en azından pazartesi gününe kadar stok beklemek daha mantıklı olur. Amazonda 2k monitörler 1 sayfaya düşecek. Uzun zamandan beri takip ediyorum genellikle 1 sayfaya düştüğünde stok giriliyor. Muhtemelen yakında stok girerler

7700XT hem 1080p hem de 2K kartıdır. Valorant'ta 1080p ile 2K arasında pek fark yok. RDR2, God of War ve TLOU part 1 gibi oyunlarda fark oluyor.

1080p +100 FPS
1440p +60 FPS alırsın 7700XT de.

Ben de öyle yapacağım çünkü şu an alsam da kargoya verilmeyecek sanırım hafta sonu olduğu için

7700XT hem 1080p hem de 2K kartıdır. Valorant'ta 1080p ile 2K arasında pek fark yok. RDR2, God of War ve TLOU part 1 gibi oyunlarda fark oluyor.

1080p +100 FPS
1440p +60 FPS alırsın 7700XT de.
1080p'de oynayanlara kıyasla gecikme vs olmaz demi

Ne kadar yüksek FPS o kadar az gecikme. Onun dışında bir fark olmaz.

7600 işlemci ve 7700XT ekran kartı ile Valorant, CS, PUBG ve Rainbow Six: Siege, CoD gibi oyunlarda yani rekabetçi oyunlarda iyi FPS alır mıyım gecikme olmadan biliyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…