78-79 derece ekran kartı için yüksek mi?

Jteve Sobs

Centipat
Merhaba, Ryzen 5 1600 işlemcim var. OC yaptığım halde işlemci oyunda iken falan 64 derecelerde geziyor fakat ekran kartım 78-79'ları görüyor. Bu değer normal mi yoksa bana mı fazla geldi? Bu konuda pek bilgim olmadığı için sorayım dedim, en fazla kaç olmalı? Kasamda 4 adet fan var, temperli cam olduğu için çok mu ısınıyor, onu da anlamadım. Çıkarmalı mıyım camı?

Ve bir şey daha sorayım yük altında 78 79 görüyor 80 i de gördüm ama msı afterburner programında fan hızım auto da 37 de çalışıyor onu manuel e alıp 100e çektiğimde sıcaklık değerim 70e kadar düşüyor sizce fanı %100 de çalıştırmak karta zarar verebilir mi yoksa 80 dereceler normal mi? ses sorun olur diyorsanız sıkıntı yok oda da tekim kulaklık kullanıyorum sorun olmayacak ise eğer, fanı %100 kullanıp 70 derece almayı daha mantıklı buluyorum ne dersiniz?

Son düzenleme:
Ekran kartı modelin ne?
rx590 nitro+ Special Edition

''Ve bir şey daha sorayım yük altında 78 79 görüyor 80 i de gördüm ama msı afterburner programında fan hızım auto da 37 de çalışıyor onu manuel e alıp 100e çektiğimde sıcaklık değerim 70e kadar düşüyor sizce fanı %100 de çalıştırmak karta zarar verebilir mi yoksa 80 dereceler normal mi? ses sorun olur diyorsanız sıkıntı yok oda da tekim kulaklık kullanıyorum sorun olmayacak ise eğer, fanı %100 kullanıp 70 derece almayı daha mantıklı buluyorum ne dersiniz? ''
en önemli sorum da bu aslında benim, %100 fan çalışırsa karta zarar gelir mi yıpranır mı?

rx590 nitro+ Special Edition

''Ve bir şey daha sorayım yük altında 78 79 görüyor 80 i de gördüm ama msı afterburner programında fan hızım auto da 37 de çalışıyor onu manuel e alıp 100e çektiğimde sıcaklık değerim 70e kadar düşüyor sizce fanı %100 de çalıştırmak karta zarar verebilir mi yoksa 80 dereceler normal mi? ses sorun olur diyorsanız sıkıntı yok oda da tekim kulaklık kullanıyorum sorun olmayacak ise eğer, fanı %100 kullanıp 70 derece almayı daha mantıklı buluyorum ne dersiniz? ''
en önemli sorum da bu aslında benim, %100 fan çalışırsa karta zarar gelir mi yıpranır mı?

%100'de çalıştırman ekran kartına bir zarar vermeyecektir ancak fan belirli bir süreden sonra eski performansını kaybedebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı