78 OBP ile ilk bine girilebilir mi?

Hocam okul olan günler 6-7 saat evde kalan okulda Full çalışıyorum ders falan yok seneye mezuna bırakırım büyük ihtimal ile bence fule yakın yaparım gibi geliyor en kötü hangi üniversiteye gidebilirim sence bu OBP ile bilgisayar mühendisliği için.
Sıkı çalışmayla ilk 5-10kya girersin

@Vavien. @499604
Hocam bana ne tavsiye veriyorsunuz bilgisayar mühendisliği için 5 bindeki falan üniversitelere gitsem pişman olur muyum?

Olmazsın ilk 1KDA şart değil

İTÜ istiyorum ama OBP düşük olduğu için yetmiyor. Bende 20k veya 30kya gelebilecek bir üniversiteye gidip oradan GANO'yu yüksek tutup itüye yatay geçiş yapmak istiyorum.

@Prime Pro
Bende itü istiyorum ama ne yazık kı benim obp 62

İTÜ istiyorum ama OBP düşük olduğu için yetmiyor. Bende 20k veya 30kya gelebilecek bir üniversiteye gidip oradan GANO'yu yüksek tutup itüye yatay geçiş yapmak istiyorum.

@Prime Pro
Günlük kaç saat çalışıyorsun ve netlerin ne kadar

Konuyu hortlatıyorum ama siteler yanlış diyen arkadaş, obp 50k geriye atar diyen arkadaş ve bilimum diğerleri. Dün sabah saatlerinde sonucumu öğrendim, 77,4 OBP ile 1349. oldum (ham sıralamam 221 bu arada :D). 115 TYT ve 77,5 AYT netim var. Oldum olası hep zeki bir insandım, algım çok açıktı. Dersler umrumda değildi, 2021 YKS'de 130 bin sıralama ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği yazdım. 1. sınıfı bitirdikten sonra (hazırlık da okudum) çevremdekilerin benim klasmanımda olmadığından dolayı hep kendimi kötü hissettim. Lisedeki sınıf arkadaşlarım hep Bilkent, ODTÜ gibi yerlerde okuyordu ben ise dandik bi üniversitedeydim ve burayı birinci olarak bitirsem bile bir işe yarayacağını düşünmüyordum. Gerçekleştiremediğim bir potansiyelim olduğunu (Walter Hartwell White), rahat kafayla girersem ne olacağını düşündüm. Üniversite okurken bir yandan da ders çalıştım. Açıkça söylemek gerekirse üniversite okurken sınava girmek çok daha kolaymış. Sorular çocuk oyuncağı gibi geliyor, işin hilesini buldum resmen. Bu konuya daha sonradan girecek olan kardeşlerim; Rahat kafayla girin, sınavınıza rahat kafayla çalışın. Beyninize asla panik yaptırmayın. Ben sınava çalışmaya başlamadan önce realist bir şekilde kaç net yaparım en fazla diyerek önümdeki maksimum sıralamaya baktım, o sıralamayla gelebilecek EEE bölümlerine baktım, ODTÜ gözüme güzel gözüktü. Sıralamasını tutturana kadar net hesabı yaptım ve sonuç olarak istediğime yakın netlerimi alıp Ankara'ya gidiyorum. Sakin olun gün gün konularınızı sayın ve bütün odağınızı ona verin. Odak çok önemli burada, lisedeyken bu odağı OBP yükseltmeye kullansaydım belki bugün ilk 500 içerisinde olurdum. Ben 2 yıl üniversite okumuş, 3. yılımı da okuyorken yapabildim bunu hiçbir şey için geç değil. Hayatıma belki 3-4 yıl geç başlayacağım ama potansiyelimi kendime kanıtlamış oldum.
Merhaba dostum, ilk olarak istediğin yeri kazandığın için gerçekten tebrik ederim. Büyük ihtimalle yaşıtız. Ben de ilk sınava 2021 de girdim. Bir sene mezuna kalıp dandik bir yerde eem 1. sınıfım şuan. Sayısal 180 bin eşit ağırlık 120 bin yapmıştım. Hazırlık ve bir yılda kendim gitmedim. Ama kalan zamanda sınava tekrar girip adam akıllı bir üniversite kazanmak istiyorum. Ben senin kadar zekimiyim bilmiyorum açıkçası. O yüzden dil veya eşit ağırlıktan çalışmayı düşünüyorum. Sence geriye kalan sürede ne kadar derece yapılır? Ve üniversite ile beraber yks'yi nasıl götürdün? Gerçekten derece yapabileceksem farklı bir bölüm okurum, çünkü bu yaştan sonra değsin istiyorum.

Merhaba dostum, ilk olarak istediğin yeri kazandığın için gerçekten tebrik ederim. Büyük ihtimalle yaşıtız. Ben de ilk sınava 2021 de girdim. Bir sene mezuna kalıp dandik bir yerde eem 1. sınıfım şuan. Sayısal 180 bin eşit ağırlık 120 bin yapmıştım. Hazırlık ve bir yılda kendim gitmedim. Ama kalan zamanda sınava tekrar girip adam akıllı bir üniversite kazanmak istiyorum. Ben senin kadar zekimiyim bilmiyorum açıkçası. O yüzden dil veya eşit ağırlıktan çalışmayı düşünüyorum. Sence geriye kalan sürede ne kadar derece yapılır? Ve üniversite ile beraber yks'yi nasıl götürdün? Gerçekten derece yapabileceksem farklı bir bölüm okurum, çünkü bu yaştan sonra değsin istiyorum.
"Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim."
-M. Kemal Atatürk

Technopat Haberler

Geri
Yukarı