7800x3D Eco Mode ayarı nasıl olmalı?

@jumbum

Merhaba,

sipariş no: #16800
ekleme tarihi: 08/04/2024

Olarak siteniz üzerinden sipariş etmiş olduğum ve sisteme yeni entegre ettiğim Arctic Liquid Freezer III 240 üründe sorunlar yaşamaktayım. Sistem boştayken 60-70 derece oyun oynarken 85-90 dereceye kadar çıkabiliyor. Bu sorun hakkında tavsiyeleriniz nelerdir?

BIOS sürümünü güncellemiştim ondan sonra bu şekilde bir sıkıntı oldu, BIOS ile ilgili olabilir mi?

Muhtemelen termal macun eskidi ve yaz sıcakları. Herhangi kule soğutucu sorunu çözecektir, sıvı soğutma faydasına değmeyecek kadar yorucu.

Daha detaylı baktım sizdeki de sıvıymış zaten, soğutucuda bir arıza olası.
BIOS sürümünü güncellemiştim ondan sonra bu şekilde bir sıkıntı oldu, BIOS ile ilgili olabilir mi?

Son düzenleme:
Merhaba,
MSI Pro X670-P Wi-Fi anakartını kullanıyorum. Kendi sitesinde BIOS güncellemesi olduğunu gördüm. Sorunsuz bir şekilde BIOS güncellemesi yaptım. İşlemci olarak AMD 7800x3D işlemcisini kullandığım için internette ve forumda yer alan bazı eco mode ayarlarını uygulamıştım. BIOS güncellemesi yapmadan önce CPU sıcaklıkları oyun vs. işlemlerde 65 derecenin üzerine çıkmıyordu fakat BIOS güncellemesi sonrasında 80 dereceye kadar çıkabiliyor. BIOS güncellemesi yaptığım için ayarlar sıfırlanmıştı daha önce yaptığım ayarları tekrar yaptım fakat dediğim gibi BIOS güncellemesi öncesinde 65 derece oluyordu şu an 80 dereceleri görebiliyor. Tavsiyelerinizi alabilir miyim? Teşekkür ederim.
İlk mesajınıza istinaden cevap soğutma ile ilgisi olmadığı yönündedir. Ancak bios update akabinde bir demontaj/montaj işlemi sırasında belki bir montaj hatası veya yetersiz termal macun kullanımı dereceyi 5/10 derece yukarı çıkartmış olabilir. BIOS ayarlarınızdaki değişiklikleri göz önünde bulundurmadan.
İlgili işlemci ısı üreten bir işlemcidir ve 80 derece yükte normal kabul edilir. Boşta değeri de 60 ortalamada olacaktır.

Türkçe ve yabancı forumları araştırmam sonucunda sıcaklıklar için bu şekilde BIOS ayarlamaları yaptım. Bulunduğum odanın sıcaklığı 35 derece ve sıcaklığa büyük derecede etki ediyor. Yaz aylarında bu şekilde kullanacağım.

Yaptığım ayarlar;

OC (overclocking) menüsü.
▶ A-XMP
(Enabled - profile 1 (6400 MHz)
▶ Memory context restore.
(Enabled)
▶ CPU NB/SoC voltage.
Override mode.
Override CPU NB/SoC voltage (1.250 v)
▶ Advanced CPU Configuration.
▶ ▶ AMD overclocking.
▶ Precision Boost OverDrive.
(Advanced)
▶ Curve Optimizer.
(All cores)
(All Core Curve Optimizer sign-negative)
(All Core Curve Optimizer magnitude-15)
▶ Config TDP.
(45 W (61W/65A/140A)
▶ AMD cbs.
(Core Performance Boost (disabled)

Bu ayarlamalardan sonra sistemim boşta 50-55 derece oyun oynadığım zamanda 55-65 derece.

Türkçe ve yabancı forumları araştırmam sonucunda sıcaklıklar için bu şekilde BIOS ayarlamaları yaptım. Bulunduğum odanın sıcaklığı 35 derece ve sıcaklığa büyük derecede etki ediyor. Yaz aylarında bu şekilde kullanacağım.

Yaptığım ayarlar;

OC (overclocking) menüsü.
▶ A-XMP
(Enabled - profile 1 (6400 MHz)
▶ Memory context restore.
(Enabled)
▶ CPU NB/SoC voltage.
Override mode.
Override CPU NB/SoC voltage (1.250 v)
▶ Advanced CPU Configuration.
▶ ▶ AMD overclocking.
▶ Precision Boost OverDrive.
(Advanced)
▶ Curve Optimizer.
(All cores)
(All Core Curve Optimizer sign-negative)
(All Core Curve Optimizer magnitude-15)
▶ Config TDP.
(45 W (61W/65A/140A)
▶ AMD cbs.
(Core Performance Boost (disabled)

Bu ayarlamalardan sonra sistemim boşta 50-55 derece oyun oynadığım zamanda 55-65 derece.

Config TDP 65W olan ayarları elle girip kullanın hocam ben o şekilde kullanıyorum Core Performance Boost kapattiginiz zaman diğer hiçbir ayarı yapmanıza gerek yok zaten. Ben Core Performance Boost kapatmadan 1.200v eco mode 65W olan değerleri elle girip Curve Optimizer -20 de gayet serin kullanıyorum şu an.

Config TDP 65W olan ayarları elle girip kullanın hocam ben o şekilde kullanıyorum Core Performance Boost kapattiginiz zaman diğer hiçbir ayarı yapmanıza gerek yok zaten. Ben Core Performance Boost kapatmadan 1.200v eco mode 65W olan değerleri elle girip Curve Optimizer -20 de gayet serin kullanıyorum şu an.

Bana yardımcı olabilir misiniz bu konuda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı