7800x3D için sıvı soğutma vs hava soğutma

Bende aynı işlemci tutucuyu kullanıyorum ama sıcaklıkta bir fark göremedim. MX-6 kullanıyorum Teknobiyotik üzerinden aldım.

Hocam yurt dışından PTM'i alırken secure frame gözüme takıldı, Intel de işe yarıyor diye bildiğim için onu da alayım dedim. İkisini de aynı anda uygulayınca da secure framenin sıcaklığa etkisi oldu mu olmadı bilmiyorum, belki fark olursa diye yazayım dedim.

Hocam yurt dışından PTM'i alırken secure frame gözüme takıldı, Intel de işe yarıyor diye bildiğim için onu da alayım dedim. İkisini de aynı anda uygulayınca da secure framenin sıcaklığa etkisi oldu mu olmadı bilmiyorum, belki fark olursa diye yazayım dedim.
Tamamdır hocam teşekkürler.

Hem kasaya uygun hem de omurluk.

Aslında bu listemizde başta, estetik olarak uygun ama arasında 120SE arasında minimal bir fark var.

Geçici olarak aldım ama uzun ara kullanacağım bunu; ENERMAX ETS-F40-BK-ARGB 140mm kullanıyorum 7800x3D için. Undervolt var -15, 60 dereceyi geçmiyor oyunlarda Stok'da 70 derece. Fanı düşük devirde çalışıyor. 1.139, 00 ₺ F/P

Eki Görüntüle 2596097Eki Görüntüle 2596098

Çift kule bize daha uyar gibi.

Sıvı soğutmaya gerek duymazsınız ama estetik açıdan bir artı olur diye düşünüyorum.

Bana da öyle geliyor hocam. Render işi olmayacağı için şimdi hava bir tık daha mantıklı hem de ömürlük geliyor.

9800x3D için ben hava soğutma (Arctic Freezer e-sports Duo2) kullanıyorum. 7800x3D için hava soğutma rahat yeterli olur.

Bu modeli bir araştıracağım normalde sıvı soğutmada Arctic'in muazzam kartları var. Havada da hakkını vermişlerdir diye düşünüyorum.

Herkes kullandığı soğutucu ve undervolt ayarlarını yazmış, bende şuraya bırakayım dedim. Belki referans olması açısından işe yarar.

7800x3D'yi Thermalright Phantom Spirit, Thermalright secure frame ve PTM 7950 ile kullanıyorum. Şu an da allcore - 30 ve SoC 1.2 şeklinde. Oyunlarda 60-65 civarları takılıyor, genel olarak 65'in üstüne çıktığını pek görmedim, shader compilation durumlarını saymıyorum. OCCT'de 63 dereceden başlıyor 69-70 derece civarlarında sabit kalıyor.

2K sistem için benim de şu an yük altında beklediğim hedeflediğim sıcaklıklar 63-67 arası hatta 70. şu an beyaz kasa da olduğu için Thermalright Pearless Assassin 120 Digital White ARGB kafama yatıyor gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
2K sistem için benim de şu an yük altında beklediğim hedeflediğim sıcaklıklar 63-67 arası hatta 70. şu an beyaz kasa da olduğu için Thermalright Pearless Assassin 120 Digital White ARGB kafama yatıyor gibi.

Hocam zaten bu işlemciler yüksek sıcaklıklarda sorunsuz şekilde çalışması için tasarlanmış işlemciler, 60-70 derece çalıştırman gerekiyor diye bir şart yok. En iyi soğutmaları kullansan dahi undervolt yapamadıktan sonra pek de bir sıcaklık düşüşü olmuyor. Undervolt yapmaya kalkınca da işlemcinin silikon kalitesi önemli oluyor. Şansına iyi silikon denk gelirse istediğin gibi UV yaparsın ama şanssızsan yapacak pek bir şey yok maalesef.

Hocam zaten bu işlemciler yüksek sıcaklıklarda sorunsuz şekilde çalışması için tasarlanmış işlemciler, 60-70 derece çalıştırman gerekiyor diye bir şart yok. En iyi soğutmaları kullansan dahi undervolt yapamadıktan sonra pek de bir sıcaklık düşüşü olmuyor. Undervolt yapmaya kalkınca da işlemcinin silikon kalitesi önemli oluyor. Şansına iyi silikon denk gelirse istediğin gibi UV yaparsın ama şanssızsan yapacak pek bir şey yok maalesef.
Aynen öyle, arada çok fazla ara değişken var. O yüzden biraz şu an estetik açıdan bakıyorum hava soğutma düşüneceğim gibi fiyat performans olarak bizim amacımıza o daha çok uyuyor gibi geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı