7800x3D için sıvı soğutucu önerisi

Bu X3D işlemciler normal işlemcilerden en az 5 derece daha fazla sıcaklıklarda çalışıyor. Bunu AMD'de açıkladı. Çekirdek hızlarını oyun içinde takip et. Çekirdek hızların normal değerlerde ise, sıcaklık 75 derece üstüne çıkmıyorsa sorun yoktur. Bir de şu var, işlemci tepsi kalitesi.
Aynı tepside onlarca işlemci çıkıyor, hepsi 7800x3D diyelim. Hepsinin performansı,min ve Max derecede çalışma voltaj sapmaları, çekirdeklerin Boost stabiliteleri hepsi farklı olur. Bazı işlemcilere golden sample denir misal. İşte bunun sebebi tepsi içerisinde ki en kaliteli slikona sahiptir voltajda yer, ısınmazda, çekirdekler hemen hemen aynı performansta kalır. Bunun gibi sebeplerde var.

Ben 3 gün oldu R5 7600X'den geçtim 7800x3D'ye. Ben R5'ten daha fazla ısınacak sandım ama alakası yok en az 7 derece daha serin çalışıyor ve -40'a kadar curve ettim tek bir çekirdek hatası almadım. Bu şartlarda -30 curve PBO hazır modda BIOS'tan bıraktım. Oyunlarsa 5000-5050GHz arada 4980GHz falan geriliyor ve 66-69 derecede gidip geliyor 360 radyatör ile ki sessizliğe önem veririm radyatör fanlarım sessiz düşük RPM modda çalışıyor.

Yani 240mm radyatör ile oyunda kasa hava akışı iyi halde çekirdeklerin Boost yapmakta sorun yaşamıyorsa 74 derece kafaya takılacak bir şey değil. Ama yine de senin tercihin. Bu arada şaşırtıcı bir durum var, ben Reddit üzerinden okudum, 360 radyatör yerine Phantom spirit tarzı kule tipi soğutucular ile X3D işlemciler birkaç derece daha serin ve Boost süreleri daha uzun süre aktif oluyormuş. Onuda deneyeceğim elimde Phantom spirit 120SE var. Bakalım nasıl olacak.
Şaşırtıcı bir deneyin sonuçları merak ediyorum. Hocam ben mi fark etmedim bilmiyorum ama ben hiç 5ghz'e çıktığını görmedim genelde 4.7-4.8'lerde takılıyor gibi
 

Yeni konular

Geri
Yukarı