7800X3D İşlemci Sıcaklıkları Normal mi?

night_33

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Sistem güncellemesi yapmak istedim ama sonuç sıfır kasa yaptım kendime.

7800X3D işlemci,
MSI B850 Tomahawk Wi-Fi anakart,
Patriot Viper 32 GB (16x2 6000 MHz) RAM,
ASRock 7900 XT Taichi ekran kartı,
İşlemci soğutucum Arctic E34 Esport Duo.

Ekran kartı eski kasama sığmadı diye Vatan’dan Xigmatek Pano S kasa aldım, bayağı geniş.

Ama işlemci sıcaklığım boşta 40-46°C arası. Oyunlarda — ki şu an sadece Call of Duty ve Battlefield 1 oynayabildim — Call of Duty’de sıcaklığım bir süre sonra 70-78°C arasında geziniyor. Ben bu değerleri ekran kartından beklerdim ama o gayet serin; 45-55°C arası.

Şimdi, kimilerine göre bu değerler normal ama bakıyorum, oyunlarda 65 dereceyi maksimum görenler var. Bunu undervolt ile mi başarıyorlar? Daha önce hiç undervolt yapmadım, tavsiyeleriniz nelerdir? Maksimum 70°C olacak şekilde ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar normal, bu işlemci biraz hızlı ısınıyor. Anlık oyuna girince filan ısınır. PBO Curve Negative 20(Yani -20) yaparak biraz düşürebilirsiniz. Bu sıcaklık olayını 9800x3D ile çözdüler.

Şu başlığı bir inceleyin derim:

Sıcaklıklar normal, bu işlemci biraz hızlı ısınıyor. Anlık oyuna girince filan ısınır. PBO Curve Negative 20(Yani -20) yaparak biraz düşürebilirsiniz. Bu sıcaklık olayını 9800x3D ile çözdüler.

Şu başlığı bir inceleyin derim:

Evet forumda bunu okudum çözüm olur mu deneyeceğim biostan yapılıyor değilmi, benim anakarti kullanan biosunu anlatan bir video da görmedim hiç örnek olsun diye izlesem.

Normal hocam 75 dereceler o işlemci için.
Evet öyleymiş ama birde undervolt işini deneyeceğim teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı