7800x3D işlemciye termal macun bulaştı

Emekli Hitman

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bildiğiniz üzere 7000 serisi CPU'lar boşluklu tasarıma sahip. O boşlukların arasına çok az miktarda termal macun bulaştı. Yan duvarlara da bulaştı kürdan ile temizlemek çok uzun sürüyor. Kabasını aldım tabii ama hala var az bir şey, zararı olur mu? Boşlukların arasınada ki bir yere de çok az bulaştı ama onu temizlemeye cesaret edemedim. Zaten çok az var. Bir de üstüne aldırırken işlemci soketten cıktı hemen aldım. Pin yamuldu mu diye kontrol ettim fener ile bir şey fark edemedim. İşteyim, gelince test edeceğim. Eğer pin yamulduysa ne yapmalıyım?
Termal macun: Thermalright frost commander soğutucusunun yanında gelen macunu kullandım.
Taşmanın sebebi montaj yaparken çok kaydırmam olmalı.

Termal macun sorun olmaz ama pin yamulduysa o şekilde oturtma derim iyice kontrol et ve elinde çok titremiyorsa biraz düzeltebilirsin sakın kırma kırarsan ve önemli bir pin ise işlemciye veda edersin.
16:30 gibi evde olurum geldiğim gibide atarım fotosunu hocam

Fotoğrafını atabilir misin tam olarak nereye bulaştığıda önemli.

16:30 da eve geleyeceğim fotoğrafını atarom hemen

Termal macun sorun olmaz ama pin yamulduysa o şekilde oturtma derim iyice kontrol et ve elinde çok titremiyorsa biraz düzeltebilirsin sakın kırma kırarsan ve önemli bir pin ise işlemciye veda edersin.

Çok stresliyim yanlışlıkla size cevap vermişim pardon. Yamuksa bile ellemem muhtemelen. Servise göndermem gerekir.

Biliyorum bizzat kullandığım için. Servise göndermem gerekirse. MSI'ın servisini tercih etmek doğru olur mu? Yorumları pek iyi değil sanırım. Anakartım B650 Tomahawk.

Yani anakartın MSI ise MSI'nin Türkiye yetkili servisi ServisPoint. Ben ServisPoint'te negatif bir durum yaşamadım ama yaşayanlar var gibi. Kaldı ki servislik bir durumunun olacağını düşünmüyorum.

Biliyorum bizzat kullandığım için. Servise göndermem gerekirse. MSI'ın servisini tercih etmek doğru olur mu? Yorumları pek iyi değil sanırım. Anakartım B650 tomahawk
pinlerin temas etmesini engelleyecek kadar macun bulaşmadıysa kullanmanda sorun olmaz. Pinlere hasar vermediysen servise gönderebilirsin pinlerdeki macunu temizliyorlar herhangi bir ücret çıkmaz

Dosya Ekleri

• IMG_20240813_163204.jpg
    IMG_20240813_163204.jpg
    106,4 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20240813_163224.jpg
    IMG_20240813_163224.jpg
    96,5 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20240813_163229.jpg
    IMG_20240813_163229.jpg
    110,4 KB · Görüntüleme: 56

Technopat Haberler

Geri