Çözüldü 7800x3D RTX 4060 Ti sistem oyun oynarken birden elektrik gitmiş gibi kapandı

• Konuyu başlatan Lemofas
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 233
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lemofas

Picopat
Daha fazla  
Selam dostlarım, 7800x3D ve 4060 Ti olan sistemim bugün Marvel Rivals oynarken oyunun ortasında birdenbire elektrik gitmiş gibi kapandı. İlk başta elektrikler gitti zannettim ama diğer her şey açıktı. Sadece PC kapanmıştı. PSU'm ENERMAX revolution 1200WATT yani durumu anlayamadım. Windows günlüklerinde de bir şey gözükmüyor. İşlemci gereği bazen CPU sıcaklığı Boost atıp iniyor ama 76'yı da geçmiyor 360mm sıvı soğutucu da takılı yani. Anlayamadım ben durumu. Acaba anlık elektrik kesilmiş olabilir mi?

Çözüm

Gerekli cevabı söylemiş işte.

Elektrik hattıyla alakalı olsaydı evdeki diğer eşyalarda etkilenirdi ama çok küçük bir kesinti ise ışık vb şeyler etkilenmez.

PSU sorunu da muhtemel. Bilgisayara yük bindirin ve aynı sorunun tekrar olup olmadığını kontrol edin.
Eki Görüntüle 2587740
hocam böyle aldım sistemi 48699 tl oldu maximum indirimi ile 1.500 hediye de geldi nasıl sizce
Hocam sistem o fiyata göre çok iyi. Ben sadece ancak ileriki dönemlerde anakartın ve psu yapacağın değişikliklere ayak uyduramayabilir. 7800x3d için en az b650 anakartlar önerilmekte. Ben de bu yüzden komple psu, kasa,anakartı vb değiştirmiştim 7800x3d ye geçerken. Bir de 7800x3d için en az bir 360mm sıvı soğutucu almanızı öneririm zira sıvı soğutucuyla bile 70 derecelere gelen bir işlemci. Ramler, Ekran Kartı ve ssd hariç her şeyi değiştirmek 45 bine patlamıştı baya üzülmüştüm pahalı diye.

hocam inanın öyle hikayeli bir oyun oynamıyorum sadece bir daha almamak için bu sistemi topladım ileri de öyle oyunlara sararsam anca öyle anakart değiştirir sıvı soğutucu flan alırım onlar da ileri zamanlarda pek koymaz diye düşünüyorum siz ne diyorsunuz şu anda oynadığım oyunlar fivem valo cs2 lol yani bunlarda üst düzey performans alacağını düşünüyorum

Hocam o işlemciyle çok rahat üst performans alırsınız. CS de çoğu mapte 400 altına inmiyor fps inerse de 350 lerden asla düşmüyor. Bazı maplerde 500 600 fps e çıktığı oluyor düşük ayarlarda. Yani canavar bir işlemci. Ben hani bir kere alayım bir daha almayayım tarzıyla baktığım için o kadar masraf ettim malum fiyatlar durmuyor bu ülkede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…