7800x3D sistem bir anda donuyor ve reset atmadan düzelmiyor

baranxozdemir

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Patriot Viper Venom RGB RAM 32 GB (2x16)
SSD veya HDD modeli
Kingston Renegade 1TB SSD
Ekran kartı
MSI RTX 3070 Ti Suprim X
Anakart
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800x3d
Merhaba, yeni sistem topladım.

MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakart.
AMD 7800x3D işlemci.
Corsair H150 360mm sıvı soğutucu.
MSI RTX 3070 Ti Suprim X
Patriot Viper Venom RGB RAM 32 GB (2x16)
Kingston Renegade 1TB SSD.
Raijintek ponos Ultra ms4.
Corsair RM750e 750W güç kaynağı.

Valorant oynarken veya internette gezerken bir anda sistem donuyor her şeyin ışığı yanıyor fakat hiçbir şey yapamıyorum ses de gelmiyor. Reset atmadan düzelmiyor ve reset atmazsam 1-2dk sonra kendisi reset atıyor. BIOS'tan EXPO 1 açtım ondan kaynaklı diye düşündüm ama EXPO 2 de açtım hatta EXPO açmayıp düz orijinal ayarlarla bile girdim ama sonuç yine aynı. BIOS'um güncel, sürücülerim güncel internette birçok kişi benimle aynı sorunu yaşamış fakat hiç çözüldü diyeni görmedim. Yardımlarınızı bekliyorum. :(

Kernel Power 41 hatası genellikle PSU kaynaklı oluyor. Sistemi farklı bir PSU ile test edip gelişmeleri bildirin.

Sistemin bazı bileşenleri bazen halıya temas etti. Aklıma şimdi geldi prizden çekip statik enerjiyi boşaltırken RAM'ler 1 2 kere yanıp söndü. Başka bir PSU olmadığı için deneyemiyorum :( şu an EXPO açmadan 3 saat kullandım bir sorun yok ama RAM'leri 4800MHz kullanmak biraz üzüyor.

PSU test edebileceğim bir program var mı?

Sistemin bazı bileşenleri bazen halıya temas etti. Aklıma şimdi geldi prizden çekip statik enerjiyi boşaltırken RAM'ler 1 2 kere yanıp söndü. Başka bir PSU olmadığı için deneyemiyorum :( şu an EXPO açmadan 3 saat kullandım bir sorun yok ama RAM'leri 4800MHz kullanmak biraz üzüyor.

PSU test edebileceğim bir program var mı?

Bir bilgisayarcıdan yardım alabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• asd.png
    asd.png
    125,2 KB · Görüntüleme: 11
Yok hocam farklı bir PSU olmadığı için deneyemedim. Ama PSU stres testine soktum bayağı bir yordum bana mısın demedi.

Kasayı bir bilgisayarcıya götürüp sistemi farklı bir PSU ile test et.

Hocam test edeyim etmesine ama sorun çok farklı zamanlarda oluyor. Yani bazen internette gezerken ansızın bazen 3 gün sonra oluyor. Bazen PC açıldıktan 4 5 saat sonra yani gidip nasıl test edeceğim ki?

Bu tür sorunlar priz kaynaklıda olabiliyor. İlk önce farklı bir priz ile sistemi test et. Olmazsa kasayı bilgisayarcıya götürüp farklı bir PSU ile sistemi test edebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı