7800x3D sistem için BIOS ayarları nasıl olmalı?

MaxiGG

Hectopat
Daha fazla  
Anakart: MSI X670-P
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D.

Merhaba, yeni sistemim için BIOS ve fan ayarları için desteğinizi bekliyorum. İdeal ayarların nasıl olması gerektiği konusunda tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

Not: Kasa şu an boştayken bile biraz fazla gürültülü çalışıyor.

Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• MSI_SnapShot.jpeg
    MSI_SnapShot.jpeg
    165,1 KB · Görüntüleme: 47
  • MSI_SnapShot_00.jpeg
    MSI_SnapShot_00.jpeg
    132,1 KB · Görüntüleme: 42
  • MSI_SnapShot_01.jpeg
    MSI_SnapShot_01.jpeg
    232,6 KB · Görüntüleme: 45
Memory context restore aktifleştir, RAM profili 1 olarak ayarla ve geri kalan ayarlar varsayılan olsunlar. Soğutucun sağlam ise internetten araştırarak PBO açabilirsin bir nebze daha yüksek performans almanı sağlayacaktır.

PBO açmanı bende tavsiye ederim. Pbo ayarlarından maximum ısıyı 80 derece yapın aksi halde 95 dereceleri zorluyor 7800X 3D işlemci.

Memory context restore aktifleştir, RAM profili 1 olarak ayarla ve geri kalan ayarlar varsayılan olsunlar. Soğutucun sağlam ise internetten araştırarak PBO açabilirsin bir nebze daha yüksek performans almanı sağlayacaktır.
Teşekkürler. Memory Context aktifleştirince windows normalden çok daha fazla sürede açılıyor. Onu kapattığımda süre baya kısalıyor. Tam olarak sebebi nedir bilmiyorum ama araştırdığımda o şekilde bulmuştum.

PBO açmanı bende tavsiye ederim. Pbo ayarlarından maximum ısıyı 80 derece yapın aksi halde 95 dereceleri zorluyor 7800X 3D işlemci.
Teşekkürler. Sizde de memory context restore aktifleştirince (enabled) windows geç mi açılıyor?

Teşekkürler. Memory context aktifleştirince Windows normalden çok daha fazla sürede açılıyor. Onu kapattığımda süre bayağı kısalıyor. Tam olarak sebebi nedir bilmiyorum ama araştırdığımda o şekilde bulmuştum.

Teşekkürler. Sizde de Memory context restore aktifleştirince (enabled) Windows geç mi açılıyor?

O ayarı açınca hızlı boot ediyor. Varsayılanda o ayar kapalı oluyor ve çok geç boot ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı