7800x3D ve 5070 Super sistem toplama

santi1905

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selamlar 🙏

Şuand elimde Ryzen 7 7800x3D ve Corsair HX750 plat güç kaynağım var. Uygun bir anakart arıyorum 10k TL'yi geçmeyecek şekilde. Önerileriniz nedir? Hangi chipsetli ankartlara yönelmeliyim?
Sonrasında planlarım şu şekilde; genel tavsiyelerde de bulunabilirsiniz.
  • NZXT H5 Flow - Elite serisi bulamıyorum, bulabilirsem Elite almak istiyorum.
  • NZXT 360 Kraken RGB.
  • Corsair 32 GB (2x16 GB) dominator Platinum RGB siyah 6000MHz CL30 DDR5 Dual kit RAM.
  • Ekran kartı için 5070 Super veya Ti Super bekleyeceğim.
  • Depolama için 2TB bir M.2 SSD düşünüyorum ama henuz bir araştırma yapmadım fikrim yok.
PC çalışabilir hale geldiğinde emektar GTX 1060'ı takarak kullanmaya başlayacağım. Bu şekilde bir zarar verir miyim parçalara?

Hocam neden b840 aynı fiyatlara farklı anakartlarda var b850 chipsetli gibi. nasıl neye göre bir seçim yapmalıyım?

M-ATX ve ATX vardır anakartlarda m-ATX bana göre 5070'li bir sistem alacaksanız takmamak gerekir. Çünkü mATX anakartlar küçüktür. Yani ATX bir anakart tercih edin derim

Asus tuf b650E-e wifi anakartı kullanıyorum yaklaşık 11k . Onunda chipset i daha düşük gibi görünüyor ama öyle değil. Eğer 11k ya kayabilirseniz tavsiye ederim. eğer kayamazsanız da dediğim gayet iyi

Anakart olarak bunu tercih edebilirsin.

Diğer parçalar pek fiyatını hak etmeyen ürünler. SSD için bütçe ne?
PC çalışabilir hale geldiğinde emektar GTX 1060'ı takarak kullanmaya başlayacağım. Bu şekilde bir zarar verir miyim parçalara?
Tabii ki hayır. Sadece işlemciden tam verim alamazsın.

Diğer parçalar pek fiyatını hak etmeyen ürünler. SSD için bütçe ne?
Hep fiyat/performans pc'lerim oldu, sanırım artık biraz görselide güzel bir pc istiyorum.
SSD fiyatlarına hakim değilim performanslı abartıya kaçmadan ne alabilirim. Top seviye olmasına gerek yok yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı