7800x3D'li sistem önerisi

Anakart:
(Peşin fiyatına 3 taksit sunabiliyor, hepsiburada da çok pahalı aynı model)

İşlemci:

2.alternatif:

Ekran kartı:

2.alternatif:

Ram:

(Peşin fiyatına 3 taksit yapabiliyor burasıda)

Ssd:

(Daha kaliteli bir model isterseniz şuna da bakabilirsiniz ama 500GB daha az depolaması var:
)

Psu:

Kasa:

2.Alternatifleri katmadan sistemin toplam fiyatı 50.700₺ oluyor. Bazı parçalar Hepsiburada'dan değil fakat Trendyol veya Amazon üzerinden peşin fiyatına 3 taksit yapabiliyorsunuz. Bilerek bazılarını farklı sistelerden seçtim çünkü hepsiburadadan çok pahalı oluyor bazıları. Eğer ki bütçeyi 5000₺ daha zorlama şansınız varsa, sistemi ikinci alternatifler ile kurduğunuzda 55.000₺ oluyor. Çok rahat bir şekilde en az 2-3 sene boyunca 2k çözünürlükte akıcı bir oyun deneyimi sağlayabilir bu sistem size. Rtx 4070'de 12GB VRAM var fakat yakın bir süre içerisinde yeterli olmayacak bu 2k ve üstü çözünürlükte. Rtx 4070 Ti Super'de 16 GB VRAM var, hem kas gücü bakımından, hemde ileriye dönük olarak daha iyi bir seçim olur.

Sistemde ek bir işlemci soğutucusu bulunmamakta, geçici bir süre stok fan ile kullanırsınız daha sonra şu soğutucuyu alırsanız önerdiğim iki işlemciyi soğutmada fazlasıyla yeterli olur:

Hoşunuza gitmeyen veya eklemek istediğiniz bir yer olursa söyleyin düzeltelim, hayırlı olsun şimdiden.

Anakart:
(Peşin fiyatına 3 taksit sunabiliyor, hepsiburada da çok pahalı aynı model)

İşlemci:

2.alternatif:

Ekran kartı:

2.alternatif:

Ram:

(Peşin fiyatına 3 taksit yapabiliyor burasıda)

Ssd:

(Daha kaliteli bir model isterseniz şuna da bakabilirsiniz ama 500GB daha az depolaması var:
)

Psu:

Kasa:

2.Alternatifleri katmadan sistemin toplam fiyatı 50.700₺ oluyor. Bazı parçalar Hepsiburada'dan değil fakat Trendyol veya Amazon üzerinden peşin fiyatına 3 taksit yapabiliyorsunuz. Bilerek bazılarını farklı sistelerden seçtim çünkü hepsiburadadan çok pahalı oluyor bazıları. Eğer ki bütçeyi 5000₺ daha zorlama şansınız varsa, sistemi ikinci alternatifler ile kurduğunuzda 55.000₺ oluyor. Çok rahat bir şekilde en az 2-3 sene boyunca 2k çözünürlükte akıcı bir oyun deneyimi sağlayabilir bu sistem size. Rtx 4070'de 12GB VRAM var fakat yakın bir süre içerisinde yeterli olmayacak bu 2k ve üstü çözünürlükte. Rtx 4070 Ti Super'de 16 GB VRAM var, hem kas gücü bakımından, hemde ileriye dönük olarak daha iyi bir seçim olur.

Sistemde ek bir işlemci soğutucusu bulunmamakta, geçici bir süre stok fan ile kullanırsınız daha sonra şu soğutucuyu alırsanız önerdiğim iki işlemciyi soğutmada fazlasıyla yeterli olur:

Hoşunuza gitmeyen veya eklemek istediğiniz bir yer olursa söyleyin düzeltelim, hayırlı olsun şimdiden.
Çok teşekkür ederim hocam.

@xsabitx
Hocam eklemeyi unuttum, eğer ki AMD bir ekran kartı isterseniz de şu modele bakabilirsiniz:
Kas gücü bakımından RTX 4070 TI SUPER'den bir tık daha güçlü bir karttır. Bunda FSR desteği var, Rtx de DLSS ve RTX desteği var. ( Rx kartlarda da RTX var fakat RTX ekran kartlarında daha stabil bir teknoloji.)

Rx kartlarda Wattman gibi çökme hatalı çok azalmış olsa da tan bitmiş değil bilginiz oslun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Amd ekran kartı alacaksanız şu videoyu izleyin kesinlikle.

Açıkçası bütçe yetiyorsa Rtx 4070 Ti Super almanız daha iyi olur bence. Rtx 4070 ti super Dlss ile, 7900 XT'ye göre çok daha güzel işler çıkarıyor açıkçası bana göre.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim hocam. Aslında ekran kartını ucuz bir şey alıp sonradan değiştirebilirim. Şu an RX6600 var ekran kartsız alıp kasa borcunu ödeyene kadar bununla devam edebilirim

Ekran kartları bütçemi çok aşıyor. 7900xt alabilirim sonrasında :)
Siz bilirsiniz hocam, 2k çözünürlükte minimum 4-5 sene oyunları çok rahat akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz 7900 Xt ile. Tercih meselesi ama Dlss ve Rtx teknolojisi benim ayrı bir hpşuma gidiyor açıkçası. Ben olsam Rtx 4070Ti Super almaya çalışırım ama siz bilirsiniz yine de, hayırlı olsun şimdiden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı