7800XT sistem 2. ekran kartını kullanmiyor

Emir Pasha

Decapat
Daha fazla  
Hocam az önce sürücüleri güncelledim ardindan CS girdim. Normalde 400 FPS falan alirim ama 30FPS bile alamadim. AMD Software'ina girdigimde ise bu goruntuyle karsilastim.

Hocam muhtemelen ekran portunu anakarta takmışsınız. Portu çıkarın ve kasanın biraz daha altında yatay olan porta takın.

Hocam az önce sürücüleri güncelledim ardindan CS girdim. Normalde 400 FPS falan alirim ama 30FPS bile alamadim. AMD Software'ina girdigimde ise bu goruntuyle karsilastim.

Eki Görüntüle 2471622
Ekran kartınız arkada cs açıkken bile yüke girmiyor dpi veya hdmi kablosunu anakarta mı taktınız?

herhangi bir kablo degistirmedim ki surucuyu guncelledikten sonra boyle oldu

Hocam muhtemelen ekran portunu anakarta takmışsınız. Portu çıkarın ve kasanın biraz daha altında yatay olan porta takın.

Evet gercekten de oyle yapmisim her neyse onu duzelttim fakat GPU hala calismiyor.

Son düzenleme:
Herhangi bir kablo degistirmedim ki surucuyu guncelledikten sonra boyle oldu.

Eki Görüntüle 2471648

Evet gercekten de oyle yapmisim her neyse onu duzelttim fakat GPU hala calismiyor.

Hocam çalışmama gibi bir ihtimali yok çalışmasa ekranı göremezdiniz FPS testi yapın. Bu arada bir bilgisayar aynı anda 2 GPU kullanamaz daha öyle bir teknoloji yok. Şu an çalışması gereken 1. GPU. 2. GPU işlemcinin entegresi, daha hafif işler için kullanılır.

Buyrun hocam

Dosya Ekleri

• 20250417_022626.jpg
    107,6 KB · Görüntüleme: 43

Reis fotoğrafı niye attığını anlamadım sen FPS testi yap oyunlarda aldığın FPS istediğin gibiyse sıkıntı yoktur. Ama eğer hâlâ 30 FPS alıyosan sürücüsünden falan ekran kartını oyunlar için açman lazım. Yani senin bilgisayarın eğer 30 FPS gibi düşük FPS'lerde geziyorsa muhtemelen işlemcinin entegresinden alıyordur onu ayarlardan değiştirmen lazım.

hocam actim cs evet fps im normal de bu gpu nun fanlar niye calismiyor hala

hocam actim cs evet fps im normal de bu gpu nun fanlar niye calismiyor hala
gpu dan hışırtı sesleri cikmaya basladi cok isindi kapattim bilgisayari

Son düzenleme:
Hocam açtım CS evet FPS'im normal de bu GPU'nun fanlar niye calismiyor hala.

Hocam ilk ihtimal fanların soketi takılı olmayabilir. Diğer ihtimal fanlar bozuk olabilir. Soketler yandan bakılınca görülür zaten. YouTube'dan falan bakmanızı tavsiye ederim ama ekran kartını çıkarmanız lazım. Videolarda izleyin ama bence bilen birinden yardım alın. Fan sorunu çözülene kadar ekran kartını kullanmayın. HDMI veya DPI kablosunu dikey girişe takarak ekran kartı olmadan işlemci üzerinden devam edebilirsiniz ama ekran kartı olmadan yük bindirmeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…