7800XT vs 5060 Ti

Evet arkadaşlar, 2K monitörüm var. En başta 7800 XT alacaktım lakin 5060 Ti fiyatı fena değil, 22K'ya Palit var. İkisi arasında kaldım. Benim fikrim, ikisi de aynı yıllar dayanacak ekran kartları. FSR, DLSS gibi teknolojileri pek sevmiyorum, görüntüyü bozuyor; lakin hikayeli oyunlarda kullanabilirim belki. Rekabetçi oyunlarda CS2, Fortnite, Valorant, Marvel Rivals tarzı oyunların dışında oynamıyorum pek ama Warzone'a başlamak isterim. Hikayeli oyunlarda da yeni çıkanlar ve Cyberpunk tarzı kendini kanıtlamış oyunları oynamak istiyorum, çoğu da bende var. Sizce ileriki yıllar için ve şu anki durum için hangi ekran kartı tercih edilmeli, hangisi üzer, hangisi üzmez?

5060 Ti alırsam 16 GB Palit alacağım ya da yurt dışından MSI veya ASUS getireceğim.

7800 XT alırsam Sapphire Nitro+ alacağım. Sizin fikirleriniz nedir?

Çok fazla beklemek istemiyorum ama 9060 XT sizce düşünülmeli mi, riske değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar, 2K monitörüm var. En başta 7800 XT alacaktım lakin 5060 Ti fiyatı fena değil, 22K'ya Palit var. İkisi arasında kaldım. Benim fikrim, ikisi de aynı yıllar dayanacak ekran kartları. FSR, DLSS gibi teknolojileri pek sevmiyorum, görüntüyü bozuyor; lakin hikayeli oyunlarda kullanabilirim belki. Rekabetçi oyunlarda CS2, Fortnite, Valorant, Marvel Rivals tarzı oyunların dışında oynamıyorum pek ama Warzone'a başlamak isterim. Hikayeli oyunlarda da yeni çıkanlar ve Cyberpunk tarzı kendini kanıtlamış oyunları oynamak istiyorum, çoğu da bende var. Sizce ileriki yıllar için ve şu anki durum için hangi ekran kartı tercih edilmeli, hangisi üzer, hangisi üzmez?

5060 Ti alırsam 16 GB Palit alacağım ya da yurt dışından MSI veya ASUS getireceğim.

Çok fazla beklemek istemiyorum ama 9060 XT sizce düşünülmeli mi, riske değer mi?
Şimdilik 7800 XT ama arkadaşların belirttiği gibi 9060xt 16gb modelini beklemek mantıklı olabilir

Hocam DLSS kimse sevmiyor ama şu fg cidden olayı bambaşka bir yere çekiyor bence DLSS 4 barındırdığı için yani multi fg yi RTX 5060 Ti'ı tercih edebilirsiniz ha. Görüntüyü bozmadığı halde onu bile istemiyorum diyorsanız AMD kartlarına yönelin çünkü NVIDIA kas gücü bakımından zayıf kartlara sahip eğer teknoloji istiyorsanız 5060 Ti alın istemiyorsanız 7800 XT alın en iyisi olur çünkü kusursuz kart yok tercihlere göre kart var. Ve 7800 XT iyi bir kart 9060 XT'yi beklemek isterseniz bekleyin fakat 7800 XT gayet sizi tatmin edebilir.

GRE düz 70'den farkı nedir?
7000 serisindeki gibi. 9060 XT ile 9070'in arasına konumlandı. Navi 48 tabanlı, 7900GRE'den %5-10 kadar daha güçlü ama 12GB 192 bit.

1745912716322.png

7000 serisindeki gibi. 9060 XT ile 9070'in arasına konumlandı. Navi 48 tabanlı, 7900GRE'den %5-10 kadar daha güçlü ama 12 GB 192 bit.

Eki Görüntüle 2480384

Size yazdıktan sonra araştırdım bilgi edindim 9070GRE'ye karar verdim şu an da verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim 9070GRE almayı düşünüyorum 2K için bence en iyi seçenek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı