Çözüldü 7840HS 4060 laptop, RDR2'de Benchmark'lardan çok daha az FPS alıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Efe Bilginer

Decapat
Daha fazla  
HP Victus 16 7840HS işlemcisine ve 4060M ekran kartına sahip laptopu aldım ve testlerde RDR2'de 74 FPS veriyordu fakat ben aynı laptopla 54 FPS alıyorum. Aynı laptopun test videosu da burada:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buradaki konuda OP seninle aynı problemi yaşamış ve DDU ile GPU driverlarını silip geri yükledikten sonra sorunun çözüldüğünden bahsetmiş. DDU ile silip geri yüklemeden önce bir kaç şey deneyelim.

Oyunu açmadan önce bilgisayarı pilde tut, oyunu açtıktan sonra şarja takmayı bir dene. Bu şekilde de watt yükselmiş bir mesaja göre.

Yukarıdaki işe yaramazsa öncelikle sistemi discrete'ten normal bir kere çek ve sistemi yeniden başlat ve tekrar discrete'e çek ve yeniden başlat. Sonrasında OCCT ile güç kullanımına bak.

Eğer çözüm olmazsa normale çek ve OCCT ile bir güç testi yap tekrar, yine GPU kaç watt'a çıkıyor bakalım. En son DDU ile driverları bir sıfırdan kuralım.

DDU'ya geçmeden önce sonuçları benle paylaşırsan daha fazla yardımcı olmayı deneyebilirim.

Limit varsa ekran kartını neden 120 watt yapmışlar ki? Ve limiti nasıl kaldıracağım? İşlemci de 25 watt oluyor maximum üstüne çıkmıyor.
Sistem pildeymiş gibi davranıyor sanırım. Dediklerimi bir dene, duruma göre bakalım.
CPU ve GPU yaklaşık 50-60 derecelerde. Fan maximum 5800 RPM'e çıkabiliyor oyundayken fanlar 3400 RPM'de çalışıyor.
Biraz fazla düşük sıcaklıklar. Sanki tüm performansını kullanmıyormuş gibi geldi bana. Watt değerleri nedir oyundayken CPU ve GPU'nun? Kullanım oranlarını da söylerseniz, güzel olur.

Ona nereden bakabilirim?
MSI Afterburner ile oyundayken görebilmelisin. CPU Power ve GPU Power şeklinde yazıyor olmalı. Diğeri de CPU kullanımı (usage) ve GPU kullanımı (usage).
1696597131475.png

Ben 3060 Legion'um ile işlemci 100 derece iken ultrada 60 alıyorum o da 2K da sizin normal değil gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı