7850 GPU-Z'te PCI-e 3.0x16 @ x16 1.1 Görünüyor

Recep abi çıkan resim bu 2.0 da çalışıyor

j7qcc.gif

Recep abi sorunu galiba ben buldum. Benim işlemcim i7 2700K ve bu işlemci Sandy Bridge bir işlemci. Araştırmalarıma göre PCI-E 3.0 lar Ivy Bridge işlemcilerle gelmiş. Yani destekleri Ivy Bridge işlemcilerde varmış.
Sandy Bridge bir işlemciye PCI-E 3.0 destekli bir ekran kartı takınca bunu 2.0 da çalıştırıyormuş. Yani benim bu ekran kartını PCI-E 3.0 da kullanmam için Ivy Bridge bir işlemciye ihtiyacım var sanırım :) :)

Buradan da Bakabilirsiniz http://forums.whirlpool.net.au/archive/1914681

ARK | Intel® Core™ i7-2700K Processor (8M Cache, up to 3.90 GHz) Buda i7 2700K nın Özellikleri Aşağıda Expansion Options'da 2.0 Olduğu yazıyor.

ARK | Intel® Core™ i5-3570K Processor (6M Cache, up to 3.80 GHz) Buda Ivy Bridge Olan Bir İşlemci 3.0 yazıyor.

2.0'dan 3.0'a geçmemesi evet, SB. Ama 1.1'de durması güç tasarrufu ;)
Evet çok tasarruflu bir kartım var Recep abi :D

- - - Güncellendi - - -

Peki Recep abi PCI-E 2.0 ile 3.0 arasında performans farkı var mı? Anakartımın kutusunda böyle bir resim var

j7un5.jpg

Ne kadar bir oynama yapar bu kartta. İşlemciye o kadar para verdik bari ekran kartımız dan kesmesin :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet çok tasarruflu bir kartım var Recep abi :D

- - - Güncellendi - - -

Peki Recep abi PCI-E 2.0 ile 3.0 arasında performans farkı var mı? Anakartımın kutusunda böyle bir resim var

j7un5.jpg

Ne kadar bir oynama yapar bu kartta. İşlemciye o kadar para verdik bari ekran kartımız dan kesmesin :D

%1 fark yaratır... Hatta sizin kartınızca hiç yapacağını sanmam çünkü daha o kadar bant genişliği kullanan kart çıkmadı.

aynı sorun bendede var ama ben soru işaretine tıklasamda degişmiyor hep 1.1 2.0 bile olmuyor fikri olan varmı ?

ekrankartı: hd7850
işlemci: core duo e8400
anakart:p5kpl se

aynı sorun bendede var ama ben soru işaretine tıklasamda degişmiyor hep 1.1 2.0 bile olmuyor fikri olan varmı ?

ekrankartı: hd7850
işlemci: core duo e8400
anakart:p5kpl se

Kullandığın anakart benimki ile aynı. Bu anakart G31 Chipsetve 1.1 destekliyor. 2.0' ı desteklemiyor. RX460 aldım beslemedi kart elimde kaldı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı