79 Mbps internet hızında oyun oynamak ve video izlemekten başka ne yapılabilir?

Torrent indirebilirsin, dosya upload edebilirsiniz. O internet hizi bende olsaydi tum sevdigim animeleri indirip bir diske toplardım mesela.

Band genişliğinin online oyun kalitesine etkisi yoktur. (3-4 Mbps veya daha aşağı kötü bir değer değilse) Çünkü oyunlarda sunucuya iletilen veya oradan çekilen veri çok fazla değildir. Ancak veriler olabildiğince seri şekilde muhatabına varmalı.
Örneğin, Türk Telekom veya Millenicom ile 75 Mbps paket almaktansa Türknet'ten 35 Mbps indirme hızlı paket almak bilhassa Türkiye'de sunucusu olmayan MP oyunlar için daha iyidir. (TT ve Milleni 13-14 hop noktasından geçirerek Valve sunucularına götürüyor. Türknet ise 8 hop. Güzergah uzunluğuna bağlı yüksek ping ve paket kaybı ihtimali düşüyor.)

Band genişliği olarak ele alırsak, bu hız ile her şey indirilebilir, her türlü içeriğin arşivi yapılabilir. 4K kalitede IP TV aboneliği alıp her kategoriden TV içeriklerini (illegal olanlar da dahil) izleyebilirsiniz. Eğer Upload hızı tarafında 5-6 Mbps veya üzeri hız varsa canlı yayın açılabilir, arkadaşlarla oynamak için sunucu kurabilirsiniz.

Problem değil. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. İnternet hızının oyundaki gecikmeye etki etmediğini bugün bu konumda öğrendim.
Aynı anda 5 GTA 5 yüklemek bayağı eğlenceli geliyor kulağa.
Kesinlikle çok eğlenceli olur.

Torrent indirebilirsin, dosya upload edebilirsiniz. O internet hizi bende olsaydi tum sevdigim animeleri indirip bir diske toplardım mesela.
Bunu bir düşüneyim. Anime izlemediğim için dizilerden yana kullanıyorum hakkımı. Anime önerir misiniz bu arada? Hangisiyle başlamalıyım?

Anime önerir misiniz bu arada? Hangisiyle başlamalıyım?
Ayrı konu açın hocam ne tür bir şey istediğinize göre birçok öneri veririz.

Tek yaşamıyorsanız hızlı internet her zaman iyidir. İçeride birileri kullanırken hızda düşük değerlere inme, videolarda donma vs yaşamazsınız, her türlü oyun, film, dizi, programı indirirken büyük rahatlık yaşarsınız. İleride Geforce Now kullanırsınız belki.

Evet. Tam da Geforce Now ile ilgili konu açmaya yelteniyordum. Az sonra beklerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…