7900 GRE neden çok pahalı?

4070s daha beter durumda. 23500 civarına alacağım kart oldu 26k küsur. En dandik Palit model bile 24K şu anda. INNO3D marka karta 26k istemek delilik. Distribitörler alacak kerizi (sorudaki keriz benim) buldukça arttırıyorlar fiyatları. Daha asgari ücret zammının uygulanmasına 2 ay civarı vakit var bu zamlar normal değil. Dolar artıyor farkındayım ama 30 kuruş civarı ancak arttı bu kadar fark olamaz.

Maalesef fiyatlar düşmesini bekleyeceğim yoksa 7800XT ya da 7900XT almak durumunda kalacağım. nvidia kart almak istemiyorum indirime girmediği sürece

Maalesef fiyatlar düşmesini bekleyeceğim yoksa 7800XT ya da 7900XT almak durumunda kalacağım. nvidia kart almak istemiyorum indirime girmediği sürece
7800 XT alın derim hocam bi 4070 alacam diye anam ağladı inat ettim Amd'ye dönmek istemiyorum. Ama Amd asla üzmez ondan emin olabilirsiniz benim Nvidia geçmemin tek sebebi 1440p kullanacağımdan yüksek Hz almak adına DLSS kullanmak istemem. Yoksa 7800 XT taş gibi kart. 7900 daha da iyi.

Niye böyle bir düşünceye kapıldığınızı merak ettim? Normalde tam tersi oluyor.
Haklı hocam. Fahiş fiyattan geçilmiyor kartları. Sık satın alındığı için ne adam gibi indirime giriyor ne fiyatı sabit kalıyor hep zam. En dandik model 4070S bile 24k iken kaliteli model Gre alabiliyorsunuz o paraya. Daha uyguna 7800 XT de var.

Saf kas lazım ve fiyatı gereksiz yüksek.
Haklı hocam. Fahiş fiyattan geçilmiyor kartları. Sık satın alındığı için ne adam gibi indirime giriyor ne fiyatı sabit kalıyor hep zam. En dandik model 4070S bile 24k iken kaliteli model Gre alabiliyorsunuz o paraya. Daha uyguna 7800 XT de var.
Yok onu anladım da "Nvidia kart istemiyorum" farklı, "Nvidia kartlar parasını hak etmiyor" farklı.
AMD almayacak adam ucuz olsa da almıyor geçmişte sorun yaşadığı için. O yüzden dedim bir sorun mu yaşadı acaba Nvidia ile diye.

Böyle giderse kimse almaz o zaman ne yapacaklar bakalım.

INNO3D beş para edecek bir marka değil benim gözümde ona bakarsanız Monster'da Intel partneri oldu. Intel Arc serisi ekran kartları var ama ama malzeme kalitesi berbat ötesi. O sebeple her firma elbette aynı değildir fakat bilindik marka dışına pek çıkılmasını tavsiye etmem. ASUS yalandan daha pahalı satmıyor aynı ekran kartını sattıktan sonra da garanti durumu.
Marka soğutma kapasitesi ve içinde kullanılan VRM kontrolcü kalitesi gibi etkenler var. Bunları göz ardı edilerek ekran kartı alınmaz. XFX RX 5700XT ile Sapphire Nitro 5700XT SE aynı modeller olmasına rağmen içindeki kullanılan mikro kompenent kalitesi çok daha farklıdır. Bunları göz ardı etmeyiniz.

İster ASUS olsun ister INNO3D çoğunun kullandığı soğutma iyidir. INNO3D X2 40 serisinde en iyi 2 fanlı ucuz modellerden birisi. Tier List'e baktığınız da ASUS Dual ile aynı yerde olduğunu görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Veya karşılaştırma tablosuna baktığınız zaman da iyi olduklarını görebilirsiniz.

Desktop Screenshot 2024.12.02 - 23.13.11.09.png

Ek olarak kullanılan VRM kontrolcüleri çoğu markada benzerdir. MSI, EVGA ve Gigabyte gibi markalarda VRM kontrolcüsü olarak alt seviye sayılan "aoz" bileşen kullanıyor. (modele göre değişebilir.)

Sırada incelemeler var.
Birkaç tane inceleme bırakayım. En ucuz modellerden olmasına rağmen soğutma performansına buyurun bakın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sıra geldi Reddit kullanıcı yorumlarına.

INNO3D ekran kartlarını dünyanın en büyük 2.GPU üreticisi olan PC partner üretiyor. Zotac ve INNO3D PC partnerin alt markalarıdır. Daha ne olması gerekiyor güvenmek için? Size tek katıldığım konu satış sonrası destek kısmı. Distribütör ile kim ilgileniyor bilgim yok. Ama kalitesiz kart sattığını söylemenize azıcık bile katılmıyorum. Ha şunu da söyleyeyim Asusun satış sonrası desteği rezalet. İster yurt dışı olsun ister tr yorumları olsun gömülüyor.
Bu gün açılan konuya bakın.

7900XTX XFX ve Nitro modellerine baktın mı bilmiyorum ama kullanılan bellek kontrolcüleri, bellek yongaları ve faz sayısı aynı. GPU voltajı için kullanılan bileşenler aynı. İki kartta bellek olarak 70a monolithic MP87997 drmos kullanıyor.
RX 7900 XTX tier List'e bakın PowerColor, ASRock ve Sapphire top tier modellerden. ASUS TUF ile XFX merch 310 modeli aynı yerde yer alıyor. (benim attığım model magnetic Air.

Reddit yorumlarına bakarsanız da XFX, Sapphire ve PowerColor gibi markaların AMD için çok güzel kartlar ürettiğini görebilirsiniz. Büyük ihtimal XFX için söylediniz bu yorumu ama ben açıklamış olayım.
XFX Reddit yorumları.

Son düzenleme:
İster ASUS olsun ister INNO3D çoğunun kullandığı soğutma iyidir. INNO3D X2 40 serisinde en iyi 2 fanlı ucuz modellerden birisi. Tier List'e baktığınız da ASUS Dual ile aynı yerde olduğunu görebilirsiniz.

Veya karşılaştırma tablosuna baktığınız zaman da iyi olduklarını görebilirsiniz.

Eki Görüntüle 2365682

Ek olarak kullanılan VRM kontrolcüleri çoğu markada benzerdir. MSI, EVGA ve Gigabyte gibi markalarda VRM kontrolcüsü olarak alt seviye sayılan "aoz" bileşen kullanıyor. (modele göre değişebilir.)

Sırada incelemeler var.
Birkaç tane inceleme bırakayım. En ucuz modellerden olmasına rağmen soğutma performansına buyurun bakın.

Sıra geldi Reddit kullanıcı yorumlarına.

INNO3D ekran kartlarını dünyanın en büyük 2.GPU üreticisi olan PC partner üretiyor. Zotac ve INNO3D PC partnerin alt markalarıdır. Daha ne olması gerekiyor güvenmek için? Size tek katıldığım konu satış sonrası destek kısmı. Distribütör ile kim ilgileniyor bilgim yok. Ama kalitesiz kart sattığını söylemenize azıcık bile katılmıyorum. Ha şunu da söyleyeyim Asusun satış sonrası desteği rezalet. İster yurt dışı olsun ister tr yorumları olsun gömülüyor.
Bu gün açılan konuya bakın.

7900XTX XFX ve Nitro modellerine baktın mı bilmiyorum ama kullanılan bellek kontrolcüleri, bellek yongaları ve faz sayısı aynı. GPU voltajı için kullanılan bileşenler aynı. İki kartta bellek olarak 70a monolithic MP87997 drmos kullanıyor.
RX 7900 XTX tier List'e bakın PowerColor, ASRock ve Sapphire top tier modellerden. ASUS TUF ile XFX merch 310 modeli aynı yerde yer alıyor. (benim attığım model magnetic Air.

Reddit yorumlarına bakarsanız da XFX, Sapphire ve PowerColor gibi markaların AMD için çok güzel kartlar ürettiğini görebilirsiniz. Büyük ihtimal XFX için söylediniz bu yorumu ama ben açıklamış olayım.
XFX Reddit yorumları.

Vallahi ben içim rahat rahat alıcam hocam bugün. Hem güzel kanıtlayıcı nitelikte bilgilerle anlatmışsınız hem dediğiniz gibi zaten dereceleri kartın tasarımı falan da gayet hoş. Dandik Palit olacağına gözüm kapalı Inno tercih ederim. Kesinlikle katıldığım bir yazı olmuş. Gamegaraj Inno ve Palit marka kartların distribütörlüğünü yaptığı için o tarz kartları da hazır sistemlere sıkıştırıyorlar ki bu bence iyi zaten F/p olan kart hazır sistemle daha da uyguna gelebiliyor. Yalan olmasın şansım olsa Asus Dual alırdım ama satış sonrası olayını bilmiyorum yorum yapamam. Güç kaynağımı Rog almıştım 10 sene garantisi var günün birinde illaha yolum düşer gibime geliyor.

Vallahi ben içim rahat rahat alacağım hocam bugün. Hem güzel kanıtlayıcı nitelikte bilgilerle anlatmışsınız hem dediğiniz gibi zaten dereceleri kartın tasarımı falan da gayet hoş. Dandik Palit olacağına gözüm kapalı INNO tercih ederim. Kesinlikle katıldığım bir yazı olmuş. GameGaraj INNO ve Palit marka kartların distribütörlüğünü yaptığı için o tarz kartları da hazır sistemlere sıkıştırıyorlar ki bu bence iyi zaten F/P olan kart hazır sistemle daha da uyguna gelebiliyor. Yalan olmasın şansım olsa ASUS Dual alırdım ama satış sonrası olayını bilmiyorum yorum yapamam. Güç kaynağımı ROG almıştım 10 sene garantisi var günün birinde illaki yolum düşer gibime geliyor.

En mantıklısını yapıyorsunuz. Hem ASUS hem de MSI 4070 Super kullandım, şu anda Galax var elimde. Hiçbir farkları yok. Galax aralarında en az cw sesi yapan kart hem de. ASUS'un cw sesi aşırı fazlaydı iade ettim. MSI da hem cw sesi biraz fazlaydı hem de kart kendini soğutabilmek için 2000RPM görüyordu. Doğal olarak ses yapıyordu tabii.

Normalde ben zaten ASUS veya MSI almayacaktım ama TR de öyle yorumlar yapılıyordu ki kafam çok karışmıştı. Gidip 30k para vermiştim Gaming X Slim için bir de. İade edip 3K farkla Galax 4070 Ti Super aldım performans ve VRAM farkından dolayı 4070 Super'i yok etti diyebilirim. Yabancı kaynaklardan araştırarak almak en doğrusu. TR de marka fanboyluğu var.

Burada çöp diye görülen markalar yurt dışında gayet seviliyor. Ben kullanıcı yorumuna bakarım gerisi beni ırgalamaz. Yabancı kaynaklarda ne yazıyorsa benim de o başıma geldi. Aldığım MSI monitörde de aynı hatayı yapmıştım. Testleri çıkmadan MSI dedim fazladan verip aldım ortalamanın altı çıktı. Bir daha balıklama atlamayacağım marka diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı