7900 XT için işlemci önerisi

Bütçe
15000-20000
Anakart konusunda Gigabyte'a karşı biraz ön yargım var, Colorful'u ise tek tük duydum o yüzden net bir tercih diyemem. Farklı bir marka öneriniz var mı acaba?

Colorful alınır hocam zaten B650 için 4 marka var ASUS MSI Gigabyte Colorful.

ASUS pahalı geriye üçü kalıyor.

Anakart konusunda Gigabyte'a karşı biraz önyargım var, Colorful'u ise tek tük duydum o yüzden net bir tercih diyemem. Farklı bir marka öneriniz var mı acaba?
Gigabyte ın D2SH,DS3H,D3SH modelleri sıkıntılı, onun haricinde Eagle AX, Gaming X AX ve Aorus modelleri çok güzel. Hatta bence AM5 te en iyi BIOS ASrock ve Gigabyte ın kartlarında, attığım kart BIOS, soğutma ve ses kartı olarak MSI Gaming Plus veya Asus Tuf modellerinden gelen olarak daha iyi veya eşit, ayrıca çoğu b650 de 2 tane M2 SSD slotu varken bu modelde 3 adet M2 SSD slotu var

Bugün parçaları almak için bilumum teknoloji marketlere uğrayacağım. Vermiş olduğunuz tavsiyeler için teşekkür ederim. Sonucu buraya aktarırım tekrardan.

güncel sistemim 7900xt ve 7700x kullanıyorum işlemci darboğaz yapıyor. haliyle küçük dps droplar oluyor. bu yüzden daha iyi bir işlemci almanı öneririm. aynı şekilde ben de daha yüksek bir işlemci arayışındayım.
Yakın zamanda sistemime 7900 XT ekran kartını dahil ettim fakat şu an kullanmış olduğum R7 5700X ile 2K monitör ve yüksek ayarlarda bile belli başlı oyunlarda darboğaza takılmaktayım. Buna istinaden darboğaz yemeyeceğim ve beni 1-1.5 sene götürecek bir işlemci arayışındayım. Anakart-RAM-işlemci için toplam bütçem yaklaşık 15-20k. Önerileriniz neler?

güncel sistemim 7900xt ve 7700x kullanıyorum işlemci darboğaz yapıyor. haliyle küçük dps droplar oluyor. bu yüzden daha iyi bir işlemci almanı öneririm. aynı şekilde ben de daha yüksek bir işlemci arayışındayım.
Biraz fikir alışverişinde bulunduktan sonra 7500F'de karar kıldım. 5.2 Ghz hıza kadar O.C işlemi yaptıktan sonra test ettiğim oyunlarda şimdilik problem yaşamadım. Hangi oyunlarda drop yiyorsun?

Biraz fikir alışverişinde bulunduktan sonra 7500F'de karar kıldım. 5.2 Ghz hıza kadar O.C işlemi yaptıktan sonra test ettiğim oyunlarda şimdilik problem yaşamadım. Hangi oyunlarda drop yiyorsun?

droplar optimizasyonu bozuk olan birkaç oyun için geçerli. hatırladığım 2 oyunum dead by daylight ve silent hill 2 remake. bunların dışındaki hikayeli oyunlarda gözle görülebilir drop veya yırtılmayla daha karşılaşmadım. birkaç gün önce rtx 4060 dan 7900xt e geçiş yaptım. geçiş öncesi işlemci kullanımım maksimum %60 ları görmüştüm. şuanda işlemci kullanımım bahsettiğim 2 oyunda %100 lere dayandığı zamanlarda anlık droplar yiyorum. oyunun yanında 2 farklı 3. parti TTS programları, 2 farklı canlı yayın aracı gibi programları aynı anda çalıştırıyorum.

benim için birkaç bin tl verip ortalama bir işlemci almak mantıksız. bu deneyimime göre benim için 1 ay daha bekleyip daha iyi bir bütçeyle daha da iyi cpu almak daha mantıklı. malum kurban geliyor :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı