Merhaba. Yeni toplayacağımız bilgisayarda 7900X işlemci ve Gigabyte B650 Eagle AX anakart alacağız. Render ve SketchUp kullanacağımız bu sisteme sıvı soğutma almak istiyoruz. İki seçenek arasında kaldık. Bütçemi çok aşmak istemiyorum, o yüzden anlamlı bir fark var mı yok mu sormak adına yardımınıza ihtiyacım var. Daha çok render ve daha az oyunlar için sıvı soğutma tavsiyenize ihtiyacım var.
Mevzu para değil render performansı. 7900X için çabuk ısınabildiğini okudum forumlarda. Render sürecinde tüm çekirdekler kullanıldığı için yük binecek. Soğutma kısmı önemli bizim için naçizane. Maddi olarak zaten attığım iki soğutucunun üstüne çıkamam zaten maddiyatı aştık. 4000 bile fazla ama değer mi? Mevzu o.
Fan hızı 3.000 rpm’ye kadar çıkan VRM FANI daha iyi hava akışı sağlar. CPU’yu çevreleyen bileşenlerin sıcaklıklarını etkili bir şekilde düşürmek için, özellikle hız aşırtma senaryolarında.
www.gaming.gen.tr
Kasanız desteklerse bunu tercih etmeniz daha iyi olur bence bütçeniz dahilinde.
Fan hızı 3.000 rpm’ye kadar çıkan VRM FANI daha iyi hava akışı sağlar. CPU’yu çevreleyen bileşenlerin sıcaklıklarını etkili bir şekilde düşürmek için, özellikle hız aşırtma senaryolarında.
www.gaming.gen.tr
Üst 360mm destekliyor hocam maalesef yoksa Arctic Liquid Freezer III 420mm var 4000 civarı onu alacaktım. 360mm lazım maximum. Benim asıl sorum 7900X için anlamlı bir faydası olur mu? Render için kullanılacak.
Üst 360mm destekliyor hocam maalesef yoksa Arctic Liquid Freezer III 420mm var 4000 civarı onu alacaktım. 360mm lazım maximum. Benim asıl sorum 7900X için anlamlı bir faydası olur mu? Render için kullanılacak.
Faydalı olur evet. Render ve Ryzen 9 ciddi sıcaklık demek.
Ön tarafa takmanız işlemci sıcaklığı için birkaç derece daha olumlu sonuç verir zaten.
ALF 3 bütçeniz dahilindeyse alıp öne montajlamanız en iyi senaryo olur.
Faydalı olur evet. Render ve Ryzen 9 ciddi sıcaklık demek.
Ön tarafa takmanız işlemci sıcaklığı için birkaç derece daha olumlu sonuç verir zaten.
Alf 3 bütçeniz dahilindeyse alıp öne montajlamanız en iyi senaryo olur.
www.gaming.gen.tr