7900X sistemde EXPO açınca mavi ekran hatası almak

Umka0101

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yakın bir zamanda sistem toplamıştım. Bugün montajını yaptım. Öncelikle sistemimden bahsedeyim işlemci AMD Ryzen 9 7900X, anakart MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi, ekran kartı Gigabyte RTX 4070 Ti Gaming OC, RAM'ler G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 6000MHz CL30 (32 GB). Startı verdik açıldı iyi hoş. BIOS güncellemesi indirip yükledim. Sonra fan ayarlarını yaptım ve RAM'lerde EXPO profilini açtım. BIOS'tan çıktım ve Windows 11 kurmaya geçtim. Yükleme bittikten sonra ayarları yapmak için tekrar başladığında mavi ekran hatası aldım. MEMORY_MANAGEMENT hatası aldım ve bilgisayar her başladığında MSI yazısındayken "bilgisayar beklenmedik bir hatayla karşılaştı falan filan deyip yeniden başlıyordu bekleyince de mavi ekrana atıyordu. Uğraştım bayağı sonra hala mavi ekran yiyordum Win hiçbir şekilde açılmıyordu sadece kata kodu değişmişti. Bu sefer de PFN_LIST_CORRUPT deyip mavi ekran veriyordu. Bu iki hata da RAM'lerle ilgili bir sorun olduğunu gösteriyordu ama yeni almıştım sorun olacağını zannetmiyorum sıfırlar çünkü. Aklıma EXPO geldi girip BIOS'tan kapatayım dedim RAM ayarlarına girince BIOS donuyordu. Sonra BIOS'a kurduğum güncellemeyi tekrar kurdum ayarları sıfırladım sonra Windows 11 Pro kurdum ve şu an sıkıntısız açıldı. Tekrar BIOS güncelledikten sonra hiç girip EXPO ayarları falan yapmadım Basic ayarlarla duruyor BIOS. Parçalar da kağıt üstünde hepsi uyumlu ama ben bu sorunu neden yaşıyorum. RAM'leri EXPO yapamayacak mıyım? İşlemci RAM desteği 5200 ben EXPO yapınca RAM'lere 6000 oluyorlar ama bir sorun olmaz diye biliyordum. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı? EXPO yapamayacak mıyım RAM'leri?

@Umka0101 İşlemcinin desteklediği Max hızda bırakın. Yani 5200 MHz'te.

2024-11-29_12-59-19.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı