OpenWrt ve Bufferbloat için 1.5 bin TL'ye router önerisi

Bütçe
1500
Bu siteden modele göre indirip router arayüzünden kuruyorsunuz basit bayağı.
Çok teşekkür ederim ben gözümde büyütmüşüm kurulumu elime ulaşınca yapayım bu şekilde.

Kurulum adımlarını atıyorum kurulum bittkten sonra tek yapman gereken modemi kolay kurulum ayarından wifi kapalı bir şekilde köprü moduna almak ve lan1 portundan routerın wan portuna bağlamak ve routerın wan portuna pppoe bilgilerini girmek.
Cihazı satın alığında kurulumunu yap ama otomatik güncellemeyi açma ve elle bu cihaz güncellemesini yap gerisini xmir patcher indirip talimatları takip et.
Router güncelleme dosyası
Xmir Patcher
Factory ve sysupgrade doayalarını buradan indir ve factory dosyasını ZIP'den çıkarttığın xmir patcher dosyasının içindeki Firmware klasörüne at.
Dosyalar
Routerı güç kablosunun yanında bulunan WAN portundan PC'ye bağla ve xmir patcheri doayasındaki start. Sh programını aç ve sırasıyla 2 ve 7 işlemlerini yap ve OpenWrt kurulacak.
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan Flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin.
Çok teşekkür ederim ben gözümde büyütmüşüm kurulumu elime ulaşınca yapayım bu şekilde.

Hocam routerı indirimden aldım mediamarkttan bugün öğlene doğru ulaşır dediler bu openwrt için modeli yazıp indirirseniz olur demişsiniz de diğer uzun yazı da yapılan uygulama neden öyle madem böyle kolay yapılıyorsa yazıyı alta koydum

Kurulum adımlarını atıyorum kurulum bittkten sonra tek yapman gereken modemi kolay kurulum ayarından wifi kapalı bir şekilde köprü moduna almak ve lan1 portundan routerın wan portuna bağlamak ve routerın wan portuna pppoe bilgilerini girmek.
Cihazı satın alığında kurulumunu yap ama otomatik güncellemeyi açma ve elle bu cihaz güncellemesini yap gerisini xmir patcher indirip talimatları takip et.
Xmir Patcher
Factory ve sysupgrade doayalarını buradan indir ve factory dosyasını ZIP'den çıkarttığın xmir patcher dosyasının içindeki Firmware klasörüne at.
Dosyalar
Routerı güç kablosunun yanında bulunan WAN portundan PC'ye bağla ve xmir patcheri doayasındaki start. Sh programını aç ve sırasıyla 2 ve 7 işlemlerini yap ve OpenWrt kurulacak.
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan Flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin.

Son düzenleme:

Hocam routerı indirimden aldım MediaMarkt'tan bugün öğlene doğru ulaşır dediler bu OpenWrt için modeli yazıp indirirseniz olur demişsiniz de diğer uzun yazı da yapılan uygulama neden öyle madem böyle kolay yapılıyorsa yazıyı alta koydum.

Kurulum adımlarını atıyorum kurulum bittkten sonra tek yapman gereken modemi kolay kurulum ayarından Wi-Fi kapalı bir şekilde köprü moduna almak ve lan1 portundan routerın WAN portuna bağlamak ve routerın WAN portuna PPPoE bilgilerini girmek.
Xmir Patcher
Dosyalar
Sonrasında WAN portundan Ethernet kablosunu çıkart ve lan portundan birine tak sonra 192.168.1.1 adresine gir ve System kısmından flash Firmware kısmına gir ve en altta bulunan flash New Firmware image yerinden sysupgrade dosyasını kur cihaz yüklemeyi bitirdiğinde network kısmından interface kısmına gir br lan olan portu edit kısmına bas ve IPv4 address yazan yerdeki 192.168.1.1 kısmını 192.168.2.1 yap ve save yap sonra da o sayfanın altından save and apply kısmından işlemi tamamla artık 192.168.2.1 ile router arayüzüne giriş yapabilirsin.
Wi-Fi ilk kurulumda kapalı olarak geliyor network oradan Wireless kısmına gir yanında SSID yazan 2 Wi-Fi ağı göreceksin ilkine gir edit kısmına tıkla Wi-Fi ağı 11 ya da 13 civarına gelen 2.4 GHz ağı oluyor band genişliğini 40 MHz yap sonra da Wi-Fi ülkeni Panama olarak ayarla sonra biraz aşağıya in Wireless Security kısmına gel encryption kısmından wpa2/wpa3 mixed olanını seç key kısmına da Wi-Fi şifreni yazacaksın save deyip kaydedeceksin sonra diğer SSID yazan ağa da gel band genişliği ayarına gir oradan 160 MHz olanını seç onunda ülke ayarını Panama yap ve aynı encryption ayarını yapıp şifreni gir save deyip kaydet en son Wi-Fi ayarlarının yanında enable yazar ona tıkla ve Wi-Fi dağıtımını aç ve en altta in save and apply kısmına tıkla ayarlar kaydolup Wi-Fi aktif hale gelsin.

Uzun yazı Xiaomi AX3000t V1 modelinin tam kurulumunu anlatıyor yazılım olarak kurulum yaptın ancak yazılımsal olarak da birkaç ayar yapmak gerekiyor ve kurulum yazısına hepsini ekledim bu kurulum yazısını yapıp sonra cihaza PPPoE bilgilerini girmen ve modemi köprü moduna alman yeterli.

Uzun yazı Xiaomi AX3000t V1 modelinin tam kurulumunu anlatıyor yazılım olarak kurulum yaptın ancak yazılımsal olarak da birkaç ayar yapmak gerekiyor ve kurulum yazısına hepsini ekledim bu kurulum yazısını yapıp sonra cihaza PPPoE bilgilerini girmen ve modemi köprü moduna alman yeterli.
Bakalım hocam bugün gelecek dediler yaparım gibi duruyor td9970 V3 vardı sizde de sanırım biktirmisti artık hem çok ısınıyor hem qos ayarı yapinca çok düşürüyor hızı ve zaten bufferbloutta 15msin altına düşmüyor stabil çalışmıyordu ne kadar etkiliyor bilmiyorum ama baya etkiliyormuş gibi hissettiriyordu yinede 5 6 yıl iyi idare etti

Her şeyi yaptım yaklaşık 2 saattir uğraşıyorum 1 saat sürdü her şeyi yapmam ama bir türlü wanı kırmızı renkten değiştiremedim sanırım pap kullanıcı adı ve şifre yerinde bir hata yapıyorum sorun ne olabilir openwrt kurulumu tamam köprü moduna da aldım turktelekom kullanıcı adı @tt ile bitmeli diyorlar bana öyle bir kullanıcı adı gelmedi benimkinde @tt yok en sonda ne yazmam gerekiyor kullanıcı adı şifre yerine lap için

Son düzenleme:
Bakalım hocam bugün gelecek dediler yaparım gibi duruyor TD9970 V3 vardı sizde de sanırım biktirmisti artık hem çok ısınıyor hem QoS ayarı yapinca çok düşürüyor hızı ve zaten bufferbloutta 15msin altına düşmüyor stabil çalışmıyordu ne kadar etkiliyor bilmiyorum ama bayağı etkiliyormuş gibi hissettiriyordu yine de 5 6 yıl iyi idare etti.

Her şeyi yaptım yaklaşık 2 saattir uğraşıyorum 1 saat sürdü her şeyi yapmam ama bir türlü WAN'ı kırmızı renkten değiştiremedim sanırım pap kullanıcı adı ve şifre yerinde bir hata yapıyorum sorun ne olabilir OpenWrt kurulumu tamam köprü moduna da aldım Türk Telekom kullanıcı adı @tt ile bitmeli diyorlar bana öyle bir kullanıcı adı gelmedi benimkinde @tt yok en sonda ne yazmam gerekiyor kullanıcı adı şifre yerine lap için.

Modemin lan1 portundan routerın WAN portuna kablo taktın mı ve Türk Telekom sitesinden ya da müşteri hizmetlerinden kullanıcı adını tam öğrenemedin mi?

Modemin lan1 portundan routerın WAN portuna kablo taktın mı ve Türk Telekom sitesinden ya da müşteri hizmetlerinden kullanıcı adını tam öğrenemedin mi?
Reis gördüm seni kusura bakmayasin sorun @tt yazmammiş doğrusu @ttnet olacakmış sabahtan beri kabloları değiş bir dünya şey denedim her adimida 2 3 kere kontrol ederek yapmıştım şuan internet var ama hızı düşük eski modemde olan qos ayarı sanırım hâlâ çalışıyor onu kapatmam lazım sanırım bir de modem arayüzüne giriş yapamıyorum onun sebebi ne olabilir tekrardan elinize sağlık

Reis gördüm seni kusura bakmayasin sorun @tt yazmammiş doğrusu @ttnet olacakmış sabahtan beri kabloları değiş bir dünya şey denedim her adimida 2 3 kere kontrol ederek yapmıştım şu an internet var ama hızı düşük eski modemde olan QoS ayarı sanırım hâlâ çalışıyor onu kapatmam lazım sanırım bir de modem arayüzüne giriş yapamıyorum onun sebebi ne olabilir tekrardan elinize sağlık.

Modeme lan1 portundan giriş yapman lazım kablo ile eğer olmazsa cihazı arkasındaki düğmeden resetle ve yeniden köprü moduna al.

Reis gördüm seni kusura bakmayasin sorun @tt yazmammiş doğrusu @ttnet olacakmış sabahtan beri kabloları değiş bir dünya şey denedim her adimida 2 3 kere kontrol ederek yapmıştım şuan internet var ama hızı düşük eski modemde olan qos ayarı sanırım hâlâ çalışıyor onu kapatmam lazım sanırım bir de modem arayüzüne giriş yapamıyorum onun sebebi ne olabilir tekrardan elinize sağlık
Aynen qos ondan dolayı aktifmis kapatınca düzeldi de köprü modunda modemin ayarının çalışıyor olması bir yanlış değil değil mi

Aynen QoS ondan dolayı aktifmis kapatınca düzeldi de köprü modunda modemin ayarının çalışıyor olması bir yanlış değil değil mi?

Sacede kablo ile modemin arayüzüne erişmek istedin sanırım eğer onu kastettiysen cihazın bir işlevi olmadığı için fark etmiyor.

Sacede kablo ile modemin arayüzüne erişmek istedin sanırım eğer onu kastettiysen cihazın bir işlevi olmadığı için fark etmiyor.
Yani router aktifken 192.168.1.1 den arayüze giremem normal mi birde qos ayarının hâlâ açık olması bir sorun mu şuan internete bağlı openwrt falan her şey tamam sadece modem arayüzüne girmek için PC ethernetini modeme takmam gerekiyor ve sadece dsl görevi görmesini beklediğim modemin ayarı çalışıyordu (kapatınca düzeldi)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı